Skocz do zawartości
IGNORED

denon dcd-2560 problem nie widzi plyty

dobrus

Rekomendowane odpowiedzi

czesc

sluchajcie odpalam sobie kilka dni temu mojego cedeka, ledwo z lozka wstalem i juz mnie szlag trafil z rana. Odpalam go, wkladam plyte i nic sie nie dzieje. dokladnie tak jakbym nie wlozyl plyty sie zachowuje. niezaleznie od tego czy jest to oryginal czy cd-r. wkladam plyte,zamykam szuflade i cisza...nawet silnik nie zakreci plyta. Dodam,ze z laserem nie bylo nigdy najmniejszych problemow, wczytuje wszystko blysk, nie przeskakuje itd. wiec co sie stalo. czy laser moze tak nagle odmowic posluszenstwa??? poprzedniego dnia jeszcze wszystko smigalo az milo. dodam,ze cd jest w 100% oryginalny nigdy nie naprawiany. cale wnetrze bylo dokladnie odkurzone a prowadnice lasera i tacki byly niedawno przesmarowane smarem silikonowym. jakies sugestie?? pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/40575-denon-dcd-2560-problem-nie-widzi-plyty/

jezeli na pierwszy rzut oka nic z opcji 1 i 2, to wez krzyzak i minimalnie rusz zworki vr (nastawy głowicy).

tylko ze nie masz nimi kręcic, tylko je całkowicie minimalnie ruszyc. jezeli mam to zobrazowac- o pól milimetra nawet mniej.

wybacz denon.dcd.2560, ale po co ma ruszać zworkami? i jakiej głowicy?

objawy ewidentne padnięcia części elektronicznej mechanizmu bądź zasilania całości tegoż (czyli całkiem możliwe, że punkt 3. poleciało cos na płycie, moze zasilanie mechanizmu (jakis kondensator), ale byłoby zbyt proste), bez kogoś kto się nie zna na elektronice nic się nie wskura, czyli serwis

ehh czyli lipa :( tymi zworkami pokrecilem w jedna i druga strone w roznych kombinacjach - nic nie dalo. Ustawilem je spowrotem tak jak byly. Oddawac do serwisu mi sie tego nie oplaca - biorac pod uwage,ze laser jest juz niedostepny, a jak juz gdzies tam cudem sie znajdzie to kosztuje 450zl :/ a za odtwarzaczacz dalem 600. Poza tym mam juz w domu Sony CDP - X77ES.tak wiec moze chce go ktos kupic za jakies smieszne pieniadze? wizualnie bardzo dobry stan, przedni panel bez skazy. jak nie to pojdzie na śmietnik. gdyby ktos byl chetny moj nr tel 728-364-484 pozdrawiam :)

• 1 rok później...

Witam serdecznie, mam DCD 2560 czyta największe nagrywane, porysowane ścierwa CDR ale ma problem z przeczytaniem płyt z wydawnictwa EMI ???!!! mam kilkanaście płyt z tej wytworni i problem dotyczy każdej z nich, zazwyczaj w ogóle nie widzi CD a jak czasami wczyta to nigdy nie odtwórz do końca płyty ?? czy spotkał się ktoś z Was z takim problemem w tym modelu CDka ??

Często lecą małe tranzystorki na płycie głownej tego cd .Ja przynajmniej spotkałem sie z dwoma takimi przypadkami i objawy byly własnie takie .Sprawdź wszystkie małe trazystorki w okolicach gdzie wpinane sa wiazki kabli idacych od napędu .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.