Skocz do zawartości
IGNORED

A ja jestem wykształciuchem.... no i co?

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, serio, błagam....o czym my tu rozmawiamy....Tusk kiedy mówił o moherowej Polce wyglądał dokładnie jak moherowa Polska :)

...Ludwik też widocznie ma jakaś taką niepewnosć swojego wyksztalcenia....postanowił to chłopina z siebie wyrzucić(w imieniu rzadu, jasne, jasne :))...co zrobić.

muls, 3 Mar 2008, 14:55

>nowy ...juz ustalono ze ludnośc to motłoch, a motłoch to... wy.Kupta jak chceta.

o własnie

"ustalono"

muls ustalono, GW ustalono, Bartoszewski ustalono

takie naukowe ustalenia są najfajniejsze

maciek, nie żartuj ????? To nie Dorn je wymslił ?;) I definicja była już wcześniej ?;) No to już nawet wiem dlaczego wykształciuchy sie na wykształciucha obraziły....no i poczuły se dotkniete - jak to zwykle....tym razem z braku wiedzynie miały szans :))))

"w dodatku przez grono równie szacowne, jak wyżej wymienieni :)"

....nie przesadzajmy, to tylko muls po wiekach ciemnogrodu odkrył fizykę ukladu slonecznego na nowo :)

lancaster, 3 Mar 2008, 15:11

>maciek, nie żartuj ????? To nie Dorn je wymslił ?;) I definicja była już wcześniej ?;) No to już

>nawet wiem dlaczego wykształciuchy sie na wykształciucha obraziły....no i poczuły se dotkniete - jak

>to zwykle....tym razem z braku wiedzynie miały szans :))))

enżyniery na pewno szans nie miały wielkich

a co do szacowności - miało być "nie mniej", a tak wyszła nobilitacja co poniektórych

a niech tam - będę łaskawy na "odchodne" :)

macius ...jestes najlepszym przykładem powyzszego.Wiem ze jak dorn wymówił to sławetne hasło to nie pomyslales pierwsz raz w zyciu....... o sobie.On zreszta tez nie o.... sobie.Jak widzisz pewne operacje umysłowe trzeba zrobic za WAS.Bo nigdy na nie nie wpadniecie.Dotyczy to równiez sławetnego CUDU.Wszyscy wiedza o co chodzi- a masy .....nie.

lancaster, 3 Mar 2008, 15:18

>muls MaRysiu, pan z wykształcenia jest dyrektorem !

z zawodu!

tak jak Bartoszewski jest z zawodu autorytetem

ot, załapał się na fuchę

moze oddajmy glos samemu Ludwikowi Dornowi

..."Problem polega na tym, i to już jest moja diagnoza, że pewna wielkomiejska warstwa ludzi z wyższym wykształceniem zasklepiła się w egoizmie społecznym, a jednocześnie w odruchu kulturowej repulsji, obrony przed wszystkim, co inne i demonstruje wzmacniane przez podział polityczny postawy niechęci, lekceważenia, kulturowej agresji wobec całej innej Polski. Na przykład Polski prowincjonalnej. I to jest realny problem, który sprawia, że ze znacznego zasobu potencjału ludzkiego przy przeprowadzaniu przebudowy państwa w ogóle nie możemy korzystać. To mocno ignorancka, egoistyczna, narcystyczna warstwa wykształconych, która nie ma wiele wspólnego z polską inteligencją.

Używając słowa Romana Zimanda, który kiedyś przetłumaczył kongenialnie esej Sołżenicyna “Inteligienczestwo” na "Wykształciuchy", są to właśnie wykształciuchy. Ta znaczna część warstwy wykształconej posiada pewną profesjonalną kompetencję. Natomiast straciła ona kontakt z resztą Polski w gruncie rzeczy na własne życzenie, a na to nałożył się pewien podział polityczny, i to jest nasz problem"...

załapales wreszcie macius.Takie som masy.Masy idom w sprawiedliwośc i równośc spoleczną.Ogólny dobrobyt i lecznictwa dla wszystkich.Tanie autobusy, a duze penssyje konduktorów.Duzo tanich samochodów i duzo domów dla wszystkich.Duze renty i emerytury i wszyscy pracuja.I jest równośc i sprawiedliwośc macius i prawo.I panstwo solidarne jest- i tamto i siamto.....

maciek, ja tam myśle ze dla tuska i jego klamstw każdy moze byc autorytetem moralnym...trzeba tylko wytypować takiego co za dużo nie bedzie wymagał :)

....nie znam historii pana bartoszewskiego i jakoś nie bardzo mam ochotę wnikac, ale jezeli mozna prosic o skrót tego co on dobrego dla kraju zrobił to bardzo proszę.

Serio jestem ciekaw.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.