Skocz do zawartości
IGNORED

Co w zamian za IC i głośnikowy Klotza?

Navi

Rekomendowane odpowiedzi

Na IC chcę wydać do 250 zł, tyle samo na głośnikowe (2x2.5m). Wiem, że za dużo nie zawojuję ale od czegoś trzeba zacząć poszukiwania. Od razu mówię, że za kaucją mogę jedynie wziąć Real Cable BM 250 i IC QED Qunex 2, tylko to w mojej dziwnej mieścinie występuje, a i jeszcze alphard HE8CR. Co możecie doradzić? Mają nie zamulać, rysować ładnie przestrzeń i scenę, muszą być szczegółowe...

Jedna z wielu możliwości:

głośnikowe - Monitor Atmos Air 195 silver - 30zł/mb

konekt - Mosical Fidelity X-link - cena ???, ja kupiłem na Allegro za 159zł ale to chyb dość rzadkie kable (ponoć ten musical to jakiś ixos)

Te kable mi nie zaciemniają i z tych co mam, to tylko z tym kompletem mam bardzo dobrą przestrzeń. Ten komplet też sprawia, że system gra bardziej detalicznie. Tylko jeszcze wiele zależy od twojego systemu bo to chyba nie tyle kable np "grają przestrzennie" ile są ewentualnie w stanie nie przeszkadzać w pokazaniu przestrzeni przez twoje klocki. Jak klocki potencjalnie nie są w stanie zagrać przestrzennie to nie wiem czy wówczas coś nawojujesz. Jak masz co wypożyczyć to najlepiej chyba sprawdzić te, co są w zasięgu ręki.

>Navi

Za 250zł to możesz pokusić się o kableki od Intertechik'a SPIRIT OF HIGH SILVER. W tej kwocie jesteś w stanie zrobić bi-wiring z zastosowaniem SPIRIT225/1 po 4,30euro/metr oraz SPIRIT240/1 po 8,90euro/metr.

Dobry kabelek za rozsądne pieniądze i nie degradujący zbytnio portfela jednak z dostępnością może być mały problem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja mam interkonekt Sommer the spirit, plus glosnikowe pro caby. Co do kabli glosnikowych, to takze moze sie sprawdzic realcable, klotz(twinax). Jesli chodzi o glosnikowego klotza(twinax) to jest to bardzo dobry kabel w swojej cenie(przy czym wg. mnie nie lubi on interkonektu la grande klotza), nie wiem czy wydajac ciut wicej nie wydasz tych pieniedzy w bloto;)

link do mojego interkonektu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jeśli chcesz dobrze wydać pieniądze to:

1. IC Belkin Synapse Coaxial

2. Anticable głośnikowy

Spokojnie te kabelki konkurują z kablami w cenie 1k zł.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Trzeba zaglądać w ogłoszenia w zakładce ogłoszenia albo na www.hifi.pl/gielda/ !

Ostatnio pojawiły się 3 komplety Anticable - z tego 2 ja nabyłem ;-)

Trochę cierpliwości - na pewno się pojawią.

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.