Skocz do zawartości
IGNORED

Manta Full HD w natarciu !

Frank

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli ... może po imieniu : ostrość, dE , color gamut, ostrość , kontrast (realny czyli nie dynamiczny) ... itd.

Z tego co widzę color gamut w TV LCD jest szerszy, ostrość z oczywistych wzgl. też, kontrast ... powiedzmy na podobnym poziomie (choć nie wiem jak oni to mierzyli - chyba nie po odbiciu więc może być mniejszy), dE - powiedzmy na podobnym poziomie, rozmiar obrazu większy na projektorze , kąty na obu wystarczające

2 x ostrośc, a właśnie co do ostrości mam największe wątpliwości. Dlaczego zakładasz, że obraz z projektora jest mniej ostry. W tym przypadku trudno mi wskazać, który odbiornik zapewnia lepsza ostrośc.

co do parametrów wyrażanych w cyfrach to nie mam zamiaru tutaj się licytować. Kontrasty podawane zarówno przez producentów tv jak i projektorów nie mają często nic wspólnego z rzeczywistością.

Co dla mnie bardzo istotne. To na projektorach LCD doskonale prezentują się materiały z DVD, a bardzo dobrze z TV SD. Telewizory LCD, nie mogą tutaj konkurować. Co do kolorów, to trudno tutaj o miarodajną ocenę. Te z projektora wydaja mi sie bardziej naturalne.

a jesli chcesz w cyfrach. To w telewizorze jest tylko jedna matryca w projektorze LCD, aż 3 :p

LepP, 12 Maj 2008, 16:51

>2 x ostrośc, a właśnie co do ostrości mam największe wątpliwości. Dlaczego zakładasz, że obraz z

>projektora jest mniej ostry. W tym przypadku trudno mi wskazać, który odbiornik zapewnia lepsza

>ostrośc.

Przyjmijmy że mamy materiał 1920x1080 , TV LCD o rozdzielczości matrycy 1920x1080 i projektor o tej samej rozdzielczości.

Przy TV LCD każdy punkt ma stałe miejsce, nie ma możliwości jakiegokolwiek niezamierzonego rozmycia w tym przypadku. Natomiast ostrość projektora jest ograniczona dokładnością samych soczewek. Po prostu w TV LCD ostrość jest doskonała a na projektorze z powodu niedoskonałości optyki nie.

Co do tej mnogości matryc w matrycy ;P - właściwie to w TV też są 3 splecione ze sobą matryce (R,G i B) - każdy piksel to paski w trzech kolorach obok siebie.

Ostrośc jest przede wszystkim ograniczona poprzez rozdzielczość. Optyka projektorów radzi sobie, piksele nie rozmywaja się. Jest to więc szukanie dziury w całym.

Mam ciągle wrażenie, że teoretyzujesz. Nie miałeś większych kontaktów ze współczesnym projektorem i szukasz problemów tam gdzie ich nie ma.

• 6 miesięcy później...

Ponowny atak Manty !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-803-100000869 1227294182_thumb.jpg

post-803-100000870 1227294182_thumb.jpg

post-803-100000871 1227294182_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Woodolec > co oznacza skrót "kgzł" którego uzywasz ? czy chodzi o jakąś nową miarę wartości naszej waluty w połączeniu z jej masą ? jak dotychczas jedynie obiło mi się o uszy określanie ilości kasy na wagę przez niektórych afrykańskich kacyków plus ludzi siędzących na kurku z ropą - w sumie wiadomo ile waży milion baksów w setkach (w przybliżeniu) i mając tego tony można +/- okreslić ile tego jest

ale "kgzł" ?? to dla mnie zupełna nowość :)

...co do LCD tanich firm - z tanimi plazmami też szału nie ma , kupiłem mamie Samsunga (z 451 w symbolu , dokładnie nie pamiętam) i jego porównanie do mojego Pionka 436xde wypada delikatnie mówiąc słaaaaaaabo... jak dla mnie temat płaskich ekranów jest bardzo prosty - Pioneer i długo długo nic

• 2 tygodnie później...

Jest oczekiwana przez tysiące fanów Manta Blu-ray.

W "Oszołomie" poniżej 8 stówek.

wygląd - typu paskudzik.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>poniżej 8 stówek.

Ukryta Zawartość

jeszcze tansze :) i nie manta

Ukryta Zawartość

Witam.

Ukryta Zawartość

Mam zamiar kupić plazmę i ten sklep ma ciekawa ofertę.

Czy ktoś z tego forum w tym sklepie robił zakupy i wszystko było OK?

Dzięki za pomoc

Ukryta Zawartość

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.