Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry przetwornik lampowy ?

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Odświeżam temat.

Coraz więcej serwerów na rynku i praktycznie zero zainteresowania ;-)

Porozmawiajmy na temat przetwornika .

Niedawno miałem w domku mały lampowy DIY za ........ "parę groszy" ok. 2000zł i był niezły ,

grał na poziomie tego wbudowanego w CD Accu. trochę przesadzał z basem i może mniej dopieszczał od Accu. był jakby bardziej neutralny.

Ciekawy jestem waszych obserwacji - odsłuchów przetworników dostępnych na rynku ?

Oczywiście interesuje mnie, nazwijmy to niesamowity stosunek jakości do ceny ;-)

https://www.audiostereo.pl/topic/40954-dobry-przetwornik-lampowy/
  • Redaktorzy

Nie musisz kombinować z DIY. Lampowy przetwornik o zaskakująco dobrym dźwięku to mój Advance. Kosztuje coś 2700 (o ile dobrze pamiętam!) i po obowiązkowej wymianie lamp na jakieś grające dynamicznie i przejrzyście daje wyjątkowo dobry dźwięk za swoją cenę.

foxbat=>

To był zdaje się produkt , ze stajni Robtango

Nie znam szczegółów , nie chce robić reklamy ..........

Kolega podał cenę , posłuchałem i doszedłem do wniosku , ze gdybym nie miał Accu . to za małe pieniądze można mieć podobnej klasy dźwięk w każdym bądź razie przepaści nie było ;-)

Za to wykonanie zewnętrzne kompletna klapa !!! Aż wstyd było go postawić obok czegokolwiek ......... ;-)

Zakładam taniość elementów , wydaje mi się ,że obudowa powinna być lepsza .........

Czy to tak trudno zrobić ładną skrzynkę z klepek np. szlachetnego drewna ..... ?

Redakcja =>

Proszę o link - fotki i parę słów opisu brzmienia , jakieś porównanie.............

W ogóle proszę się rozwinąć ;-) ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.