Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Musical Fidelity A5

dagi

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję kolumn, ktore w/g was mogą stworzyć synergię z zestawem MF A5 Ampli i CD.

Cena tak powiedzmy do 10 K PLN (na początek).

Preferencje to muzykalność i otwartość (elektronika to ma) plus ciepło i barwy, a także kontrola na basie.

Szukam takich skrzynek, ktore nie tracąc muzykalności, dynamiki i rozdzielczości Musicala dodadzą ciepła, a bas będzie szybki i konturowy. Lubię jak trąbki nie świdrując uszu grają miękko i aksamitnie. Musical mocno akcentuje pierwszy plan, eksponując wokale i inst. dęte.

Muzyka uniwersalna - jazz, klasyka i rock.

https://www.audiostereo.pl/topic/41167-kolumny-do-musical-fidelity-a5/

Witaj

Jeśli do pomieszczenia większego niż 20 metrów, to cloudior sprzedaje swoje Thiele 1.6. Z moim dawnym MF A 3.2 dały nieprawdopdoobną energię, skalę dźwięku, dynamikę i wcale nie było sucho i bezbarwnie. No i bas znakomity.

No i jeśli może Ci się przydać to zerknij tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Też szukałem kolumn do MF.

Pozdrawiam Stempur

Ukryta Zawartość

RLS, Sound&Line Pretorian, Proac Studio 130 lub D15, jeśli ma być cieplej sprawdź Dynaudio odpowiednik dawnych 1,8mkII, Vienna Acoustic Mozart, Beethoven (ponoć teraz są nieco jaśniejsze więc może razem będzia akurat), może nowe JMlab z serii elektra? Może Totem Forest, będzie drive jak cholera, a góra może spełniać twoje oczekiwania.

Kefy są generalnie OK, ale...

Szukam czegoś o czym wyżej a czego kefom z uwagi na pułap cenowy brak.

Barwy, pastele, ciepło, rozdzielczość, wyrazistość.

Cos co zahacza o hajend i nie chce sie dalej szukac.

pzdr

• 2 miesiące później...

dagi

Wystrzegaj sie kolumn z wypchnietym przełomem średnich i wysokich bo to moze sie skumulowac z MF-em czyli moze byc z niektórymi dęciakami to czego nie chcesz.

Widziałem tu w ogłoszenia kolumny HGP - Słyszałem połaczenie HGP (oczko nizszy model) z MFA3 i było tak jak byś chciał (tak mi sie wydaje). Mysle, ze to może być ciekawe zestawienie ale trzeba oczywiscie posłychac samemu ze wzgledu na specyficzną budowę kolumn.

Poleciłbym cos z JmLaba ale tu już musi być bardzo czyste w całym pasmie żródło.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tu sobie dagi popatrz. Też obudowy robią

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.