Skocz do zawartości
IGNORED

Czy nowsze znaczy lepsze? HD600 i HD650

Karol_Szymanowski

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie dziwne pytanie - czy spotkał się ktoś z opinią, że starsze 600ki grały inaczej niż obecne lub odwrotnie?

Miałem przez chwilę dwie pary i jedne grały ładniej (więcej powietrza, mniejszy bas),choć nosiły ślady niezłej eksploatacji a drugie -te "gorsze" z kolei były jak nówki, ale kiedyś wygrzane, później leżały bardzo długo nie włączane. Być może to było przyczyną ich różnego dźwięku, ale może ogólnie starsze 600ki grały inaczej niż obecne? Róznica tez była m.nimi taka, że jedne miały czarną siateczke na przetwornikach a te drugie srebrną.

tak Therion sa 2 wersje 600 i 650 - nowe sa biale(srebrne) - ponoc graja mniej 'ciemno".

te czarne (starsze?) schodziły niżej i miały wiecej "powietrza". Choć jak mowię, te "srebrne" były nie rozruszane po długim czasie leżakowania.

Hmm....

Jedne i drugie są przeciętne.

Najlepsze z audiofilskich wynalazków wydają się być HD580. O jakości kabelków i wsuwek nie wspomnę.

HD800 to też jakieś wielkie nieporozumienie.

Słuchawki do plumkania.

Dzięki dziwnym ruchom marketingowo produkcyjnym S zakupiłem niedawno T 5 Beyerdynamic , zamkniętą wersję T1.

Flagowe HD800 są o całą klasę gorsze.

Aby za niewielkie pieniądze uzyskać dobry efekt proponuję posłuchać Beyery DJx 1, DJ słuchawki. Bardzo wyrównane brzmienie z doskonałym zakresem basowym.

Na kiepskich wzmacniaczach basu jest trochę za dużo.

Z nowych Senn można posłuchać PXC500 lub coś w okolicach poniżej 1000 Zł. Są lepsze od 600 i 650.

HD 800 faktycznie nic specjalnego...za mało mięcha mają te słuchawy i tyle...niezależnie od tego co się podłączy...do tego tragiczne wykonanie, bo lakier z plastiku o grubości jednego mikrona w zasadzie sam z nich złazi....jak dodamy chorą cenę wychodzi koszmarek marketingowy....

kto czego szuka - wg mnie 650 jako relaksacyjne sluchawki bomba. 580tki sa z kolei bardzo udanym modelem i bardziej wszechstronnym. Niemniej wszystkie stawiam na rowni z DT990Pro,kwestia tego kto czego oczekuje od sluchawek.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.