Skocz do zawartości
IGNORED

Końcówka Mocy Revox A740

rollins

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Właśnie wpadła mi w ręce końcówka mocy Revoxa A740. Dziś będę ją testował co do brzmienia itd..

JEst w pełni sprawna oprócz podświetlenia wskaźników wysterowania...ale to mały problem.

Ma ktoś jakieś doświadczenia z tą końcówką... ile to tak naprawdę warte... tzn ile warto za to zapłacić?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/41285-ko%C5%84c%C3%B3wka-mocy-revox-a740/

I jeszcze jedna fotka..tym razem wnętrze...

Najlepszy jest pobór mocy - 1000W!!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Właśnie jestem po pierwszych odsłuchach... Jestem bardzo mile zaskoczony, bardzo muzykalna i szczegółowa końcówka... niestety aktualnie nie dysponuje godnym źródłem i słucham na jakimś Cd sony serii ES... ale i tak jest nieźle...

Ilość zapasu mocy prądu... daje się to odczuć...

Coś czuje, że zostanie w moim systemie...

Tak , ja tez mysle , ze to dobra propozycja. Skoro sie nia zainteresowales opowiem ci moja historie . Bardzo lubie mocne koncowki , mam ich kilka . Po wielu probach z roznymi preampami , w rece wpadla mi pasywka . Nie jestem szczegolnie osluchany ale wniosla do systemu poprawe w kazdym niemal aspekcie brzmienia . (Wypadalo by raczej napisac , ze koncowka zagrala swoim charakterem , praktycznie nie ograniczona preampem)Jest w torze do dzis i nic nie wskazuje na to , bym ja wymienil . Nastepna podobna niespodzianka byla wymiana CD plejera (notabene tez NAD-a ) na porzadny DAC . Jest to najlepsza konfiguracja jaka do tej pory udalo mi sie zestawic. Jedyny problem jaki sie moze pojawic w twojej sytuacji to : czy zrodlo wysteruje tego Revoxa . Nie jestem zbyt mocny w elektronice , ale wiem , ze jest to zwiazane z pozimem wyjscia w zrodle oraz impedancja czy czuloscia wejscia w koncowce . Popros doswiadczonych elektronikow o pomoc , a jesli nie znasz parametrow urzadzen to sprawdz empirycznie . Warto - mozesz sie naprawde zaskoczyc . Pozdrawiam.

faktycznie ma potencjometry - mozna osobno regulować kanał lewy i prawy. Nie wiem czy to potencjometry czy drabinka - stawiam na to drugie - działanie skokowe. Przy minimalnym zciszeniu i tak jest dość głośno - tzn. regulacja nie umożliwia wyciszenia do zera i działa skokowo. Służy tylko do ograniczenia poziomu głośności. Przy tej mocy końcówki ma to duże znaczenie - można łatwo pozbyć się głośników.

Pre jest niezbędne - i myśle, że właśnie pasywka będzie ok. Aktualnie polutowałem na szybko taką prostą regulację głośności na Alpsie i testuje... na ten moment ok... ale jeszcze testuje... i tak będę chciał kupić coś fabrycznego.

Końcówkę przeciściełem - jest w zadziwiająco dobrym stanie jak na swój wiek. Jedyny problem to przepalone żarówki od podświetlenia wskaźników wysterowania - żarówki tulejowe (coś jak bezpiczniki) o średnicy 5mm i długości 40 mm na 36V 3W. Będzie problem żeby to gdzieś kupić. Widziałem, że są na Ebay'u - sprzedaje jakiś facet z niemiec... ale szczerze to wolałbym gdzieś w Polsce kupić....

• 2 tygodnie później...

no i nadeszła pora na zakup pre. Myślę o pasywce...ale w grę wchodzi też coś aktywnego. Macie jakieś konkretne propozycje, za czym warto się zakręcić... czego posłuchać. Może gold point, za jakieś 450 dolarów można kupić zabalansowany...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.