Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  809 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

...

tak zmieniłem bo pękło 7500 postów ;)

O rzesz Ty orzeszku :)

prawie 35 000 odwiedzin i ponad 7500 wpisów na jednym z kilku Twoich for zaledwie od 3 lat ...

Mikson, czy Ty masz czas na pracę, dom ... ? ;)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

tak mam mieszkanie rodzinę i kota :)

w pracy a że zajmuję się też pośrednio administracją serwerów i jest net non stop to się coś klepnie ;)

ee tam są mocniejsze wyniki liczników na tym forum ;)

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Emeryci mają czas...to klepią.

47 w nicku to Twój rok urodzenia ?

Pytam serio.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Zgadza się.

Ale nie rozumiem,to źle czy co?

40 lat mineło od zakupu pierwszego klocka.

modrzew47,

jesteś emerytem?:)

Projektanci też bywają.

Tego pierwszego nie pamiętam ale drugi to był Scott amerykański wzmak.

To super! Szczerze Cię podziwiam.

Obym na emeryturze też miał takie możliwości:)

Nie napisałem,że jestem a tylko,że projektanci też bywają.

Wybieram się za kilka miesięcy.

Nie mogłem wyjść, ale z córki pokoju, bo gadała zamiast spac :)

A jaki to był pierwszy klocek 40 lat temu ?

Ją zacząłem prawie 30 lat temu od kaseciaka Grundig ( oryginał, a nie Unitra Lubartow) podpietego pod radioodbiornik Śnieżka służący jednocześnie za wzmacniacz, a do tego 2 kolumny "parapetowe" DIY by ojciec :)

P.S. Nie zauważyłem tego Scotta, bo na komórce to wszystko jakoś mniej czytelne :)

Napisałem,że nie pamiętam pierwszego ale jakiś Niemiecki Telefunken lub inny.Drugi to już był super Scott A-440 chyba,też nie jestem pewny tej końcówki.Ten Telefunken się popsuł i poszedł do ludzi już po 6 miesiącach.Dawne czasy.Minęły a do tego nie ma już komuny i można kupować co tylko dusza zapragnie.Kasa tylko żeby była.

Ja wiem czy to jest jakakolwiek rozmiana?To zwyczajna produkcja i szukanie zbytu,to samo z nagłośnieniem samochodowym...też produkują.

Jest kryzys,jak widać i u nich.

witam, jak sądzicie, linn classik music i dynaudio 52SE - zabije mnie średnicą, zadudni basem, zamuli czy coś by z tego mogło być?

pzdr Staszek

ciężko powiedzieć , raczej spokojnie to zagra niż z werwą :)

a czy wysteruje poprawnie? zapytaj może w klubie linna jak jest wydajny

wiem że z eposami go łączyli

napięcie rośnie coś się zaczyna wyłaniać :)

http://www.dynaudio.com/int/launch/

Focal + Naim

witam, jak sądzicie, linn classik music i dynaudio 52SE - zabije mnie średnicą, zadudni basem, zamuli czy coś by z tego mogło być?

pzdr Staszek

Napisz do robixa wiem,że go miał.

z eposami radzi sobie ok, to (podobno) wydajny zasilacz impulsowy i "przystosowany" do kolumn 4 ohmowych. Bardziej boje się spowolnienia, bo i linn do demonów prędkości nie należy, i te dynaudio chyba raczej z tych "okrągłych powolnych" niż smukłych i szybkich.

Ale legenda kusi :)

Robix miał starszą wersję, z innym zasilaczem. Ktoś w tym wątku wspominał, że z jakimiś dynaudio grał tym linnem.

Edytowane przez Staszek_s

Ten linn z końcówką na scalaku po prostu nie wyrabia z tymi dynkami...

Teraz myślę, że to będzie zestaw sub-sat.

...

Będą mi te nowe X16 z zaokrągleniami do M1 pasować ;))

Ale nasza ciekawość zostanie zaspokojona "dopiero" we wtorek 10 stycznia o 20.00 :)

Robix miał starszą wersję, z innym zasilaczem. Ktoś w tym wątku wspominał, że z jakimiś dynaudio grał tym linnem.

Dynaudio lubi prąd a ten Linn zdaje mi sie,tego mu nie da w odpowiedniej dla Dynek ilości.To ryzyko iść w ślepo,lepiej pożyczyć do odsłuchu.

Ten linn z końcówką na scalaku po prostu nie wyrabia z tymi dynkami...

Teraz myślę, że to będzie zestaw sub-sat.

aktywny do komputera?

czy pasywny z wyższej półeczki ? :)

Będą mi te nowe X16 z zaokrągleniami do M1 pasować ;))

Ale nasza ciekawość zostanie zaspokojona "dopiero" we wtorek 10 stycznia o 20.00 :)

kurcze tyle czekania ;)

to co robimy zakłady?

1. nowe contury

2. nowe excite

3. nowe 2.1 hifi ;)

Focal + Naim

Krzysztof z Linn Polska na innym forum kiedyś zarzekał sie, że ten linn wysteruje każde kolumny... Ale ok, ciśnienia nie mam, przemyslę to sobie na spokojnie (czyli poszperam w necie :) )

pzdr

Powiem tak, wszystko zależy od tego czego oczekujemy. Dla każdego "wysterowanie" to coś innego. Jeden powie, że podstawowy NAD bez problemu sobie poradzi, drugi, że podstawowy KRELL nie da rady.

...

kurcze tyle czekania ;)

to co robimy zakłady?

1. nowe contury

2. nowe excite

3. nowe 2.1 hifi ;)

ja z uporem maniaka stawiam na COŚ z serii eXcite

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.