Skocz do zawartości
IGNORED

Piano Craft E810 i kolumny podłogowe???

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Ja chce blondyne, cos z serii Cindice Night od Blackmore`s Night :) Jacka Danielsa juz sobie kupie :)

P.S. Meyer przyjedzie tydzień wcześniej, tylko zorganizuj jakies lotnisko na odsłuchy :)

jak widzisz zamilklem wovo :P ide przygotowac sie na jutrzejsze starcie z ekonometria.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

>DavidM

>...ide przygotowac sie na jutrzejsze starcie z ekonometria.

No nie, to nie będzie meetingu? A już zacząłem myśleć, jak się z domu na dłuższy wypad wykręcić (czujna żona;)).

discomaniac71, 1 Kwi 2008, 12:05

>DawidM ja mam 2000 CDs i ponad drugie tyle winyli i co to zmienia? W sumie kilka razy wiecej niz

>owe 500 GB.

to ze nie masz pokoju z siostra plastyczka(rozne formaty papieru, typy papieru, stelaże itd) ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

>wovo

David ma być może większe cudo w tych 12m2 od Pianocrafta. Niestety z jakichś przyczyn ciągle tylko o tym Piano. Już myślałem, że nie ma o czym a tu proszę ... coś tam może się ciekawszego kryje niż mini-wieża Yamahy;).

>DavidM

Organizuj ten meeting. Serio, może być nawet Pinocraft, nie mam nic "naprzeciwko". Resztę "sprzętu" my przyniesiemy;).

A ja byłem na tyle "ekstrawagancki" że sobie podłączyłem różne kolumny i podłogówki też pod Piano Crafta i powiem wam (oczywiście bardzo subiektywnie) że gra to całkiem fajnie. Oczywiście Piano nie za bardzo pociągnął ss 18W8542 ,i zrobiło się na basie misiowato, ale i PM7000 nie za bardzo dawał mu radę . Wynik - nie ma wstydu to dobrze skrojona wieżyczka za sensowne pieniądze i tyle. Bez sensu jest to porównywać do Hi - End'u bo to dalej jest mini wieża z jednym ale - nie odstaje od przeciętnej budżetówki.

Słucham tylko muzyki.

>Koobal

>Bez sensu jest to porównywać do Hi - End'u bo to dalej jest mini wieża z jednym ale - nie odstaje od przeciętnej >budżetówki.

Nikt do hi-endu nie porównywał. Ale skoro to "przeciętna budżetówka", to czytanie ciągle przy okazji różnych wątków w których często nie jest mowa o "przeciętnej budżetówce" wpisy kolegi Davida na temat Pianocrafta mogą wydawać się daleko idącą przesadą.

>Koobal

Jestem w stanie zrozumieć entuzjazm kolegi Davida. Jednak czasami ten entuzjazm wydaje się nie mieć granic i staje się nawet nie tyle męczący, co może dla mniej zorientowanych początkujących amatorów dobrego dźwięku nieco "niebezpieczny". Może pozwolić niektórym na nabycie nie do końca prawdziwych wyobrażeń;)

to prawda, np. kiedy ja zacząłem bywać na tym forum strasznie negowano wszelkie produkty tonsila

po kilku odsłuchach sprzętu "na żywo" wybrałem jednak kolumny tonsila mimo wielu negatywów napisanych tutaj, bo po prostu w stosunku jakość/cena nie było lepszych i brzmienie mi przypadło do gustu

nie znaczy to oczywiście, że nie sugerowałem sie opiniami osób, które tu piszą, właśnie dzięki wielu wpisom nie wybrałem pianocrafta, nie przez to, że to zła wieżyczka, ale akurat miałem inne wymagania, w tym wielkosc pomieszczenia

>Koobal

>racja - ale całe to forum to w 99% "nie do końca prawdziwe wyobrażenia"

Dlatego niektórzy robią co mogą aby pozostał choć ten 1% wpisów wzbudzających wyobrażenia o rzeczywistości;). Kolega David też mógłby to zrozumieć tak jak my jesteśmy w stanie zrozumieć jego entuzjazm do, skądinąd pewnie fajnej wieżyczki "na początek".

od monitorów tonsila może tak (nie wiem jak w porównaniu z monitorami siesty), ale raczej w większym pokoju, przy cichym odsłuchu (a o to najbardziej mi chodizło) nie zapewniłyby mi brzmienia podłogówek

Clo2, Dicomaniac71 i reszta ktorych nikow nie pamietam(sorry). Moze to cale zamieszanie jest poprzez to, ze uzylem slowo Hi-fi, Hi-end itd. Ja chcialem tylko zaznaczyc ze pod wzgledem Hi-Fi sa wszystkie zestawy ktore maja juz pewne normy dzwieku zachowane, ze nie musimy krecic galkami by uzyskac dobry dzwiek. Nawet klasa budzetowa jest Hi-Fi, i do tej klasy daje furtke Piano. Jesli budzetowe HiFi to najtanszy zestaw marantza(4001-5001) czy Denona(500AE-700AE), to dlaczego w klasie budzetowej nie moze byc Piano, jesli gra lepiej. Zdaje sobie doskonale sprawe ze z uzywek za te pieniadze, z Wasza pomoca zlozyl bym zestaw lepszy, ale ja chcialem miec nowy, z gwarancja. Nie stac by mnie bylo, gdyby sie cos stalo, wylozyc od zaraz 1000-czy 2000zł na jakiegos zamiennika. Staram sie zozumiec Was, tak jak wy staracie sie zrozumiec mnie(czasem to nie jest latwe). Dzieki opinii Koobala zamiast przeplacac za nowe glosniki, wole sobie moje piano monitorki stuningowac. Zapewniam Was, ze to nie jest moj jedyny i ostatni zestaw. Poki co ciesze sie z tego co mam, i slucham muzyki. Jak juz bede na swoim i bede miec wystarczajace pieniadze(chce miec lampe), to pomysle nad zmiana zestawu na pozycji nr.1

tam na poczatku mialo byc nie zapamietalem(a nie, ze nie pamietam).

>DavidM

No i fajno jest;)

A propos różnych "dziwnych" wątków. Właśnie pojawił się wątek o nowych Klipschach. Jeden z posiadaczy wychwala je bliżej nie opisując brzmienia a przy tym miota inwektywy pod adresem Tannoi M2, że - cytuję - "to przereklamowane gówno". Z kolei o średnicy Klipschy pisze "średnie tony nie drażnią a to już dużo";).

Ciekaw brzmienia tych Klipschy dopytuję tego kolegę o szczegóły jak również o uzasadnienie jego opinii o Tannoiach (że "to gówno";)) i jakoś nie mogę doprosić się rzeczowej odpowiedzi.

Z jednego z jego postów można wywnioskować: "Tannoie to gówno bo w ocenie tego gościa mają za mało wysokich". I widzicie, dla niektórych fajne monitorki są "do dupy" bo nie dają wysokimi po uszach;).

Klipsche pewnie zaspakajają tę potrzebę użytkownika. Myślę, że powinien spróbować jeszcze odsłuchać Altusy;).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.