Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kable do nad i b&w

michal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam nowy zestaw NAD C320BEE, C521BEE i B&W 603 S3. Poszukuję kabli głośnikowych i interkonektów w celu zmiany charakterystyki dźwięku. Teraz jest ostry, mocna góra i środek, brak mięsistego basu. Często bas ucieka gdzieś w głąb, dudni w podłogę. Ten efekt często występuje podczas słuchania Anny Marii Jopek.

Będę wdzięczny za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/4161-jakie-kable-do-nad-i-bw/

Podejrzewam, że kabelkami niewiele zmienisz. Taki urok B&W.

Trzeba się do tego przyzwyczaić lub jeśli masz możliwości to nieco popracować nad akustyką pomieszczenia.

Na początek poeksperymentój z różnymi ustawieniami. Jak znajdziesz optymalne i dalej będzie źle wtedy trzeba będzie pomyśleć o zmianach w elektronice.

Andrzej

Gość Cortazar;

(Konto usunięte)

A jak to grało w sklepie ? Jeżeli tak samo to błedem było kupno tego zestawu . Jeżeli poprawnie to popracuj nad akustyką pokoju .Ilość wysokich tonów zmniejszy się nieco gdy skręcisz kolumny mocno do środka . U mnie oś kolumn przecina się w połowie odległości między bazą i punktem odsłuchowym . Stereofonia jest znakomita . Natomiast z basem powalcz przysuwając kolumny do tylnej ściany . Natomiast jeżeli tego zestawu nie słuchałeś to najprawdopodobniej kolumny i wzmak do siebie nie pasują . Kablami za dużo nie zmienisz . Możesz ewentualnie spróbować z fadelem . Jeżeli to nie poskutkuje to czeka cię wymiana wzmacniacza . Najlepiej na starszego rotela np. 980 .

Gość Cortazar;

(Konto usunięte)

Właśnie sobie skojarzyłem , że to o czym piszesz może byc wynikiem złych standów ( za lekkich , czy chybotliwych ) . Spróbuj dociążyć je (tj. kolumny )ew. od góry . Najpierw książkami - jak podziała zamów sobie płyty granitowe . A jeżeli nie masz porządnych standów - kup je .

Na przykład ode mnie ;-)

( [email protected] )

Na kwiatki całe szczęście nie muszę uważać, moja żona nie ma zapędów żeby je stawiać na kolumny :) Co do kolumn, to rzeczywiście po wygrzaniu grają lepiej. Prawdę mówiąc to na początku podłączyłem pomiędzy cd a wzmakiem kabelek który był w kartonie. Nie przypuszczałem, że podpięcie porządnego interkonektu da taki niesamowity efekt. Teraz dźwięk jest pełny, bas schodzi nisko, góra klarowna, szczegółowa, bez metaliczności.

Na początku podpiąłem AQ Copperhead, potem Chris Sound Research, a na końcu AQ Coral. Wybrałem ten ostani. Na razie jestem zadowolony. Po Świętach będę szukał lepszego kabla głosnikowego.

Pozdrawiam wszystkich

Wesołych Świąt !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.