Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny za 7k do Myryada

asiki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po małej przerwie.

W końcu zapadła decyzja. Od paru godzin stoją u mnie Monitor Audio GS20. Chciałem wszystkim bardzo podziękować za wszelkie rady i komentarze, towarzystwo i każdą okazaną mi pomoc.

Nie będę się rozpisywał nad kolumnami, już o nich pisałem. Powiem tylko że sposób zapakowania budzi szacunek (kartony ważą sumarycznie ok. 12kg) a takie rzeczy jak np. szkatułka z poziomniczką, kluczami i kolcami to naprawdę miłe dodatki.

Kolumny są totalnie nowiusie i grają dopiero pierwsze minuty ale już w każdym aspekcie miażdżą moje stare bowersy. Czekam co będzie jak się wygrzeją ;)

Wątku zamykać nie chcę. Wielu ludzi korzysta ze zgromadzonych tu informacji i na PW się podpytują. Niech więc sobie żyje a wszystkich nadal poszukujących zachęcam do opisywania swoich wrażeń.

Jeszcze raz wielkie dzięki,

Asiki

• 3 miesiące później...

Witam,

tez mam MA GS20 i...musze przynac ze to strzal w 10, co za dynamika i ten nisko schodzacy bas;], u mnie gra to z naimem nait 5, a ze slucham glownie z winyle wszystko idzie przez mikser ktory robi jako pre, niczego wiecej nie potrzeba:) pozdrawiam

Naim CD5x + Flatcap 2x + NAC 72 + NAP 135 + KEF 105.2 Reference

również jestem od tygodnia szczęsliwym osiadaczem GS20, na razie grają z NAD355 ale z czasem będę musiał pomyśleć o innym wzmacniaczu gdyż NADzik jest mało rozdzielczy. Ale i tak nawet z tym zestawieniem jest całkiem dobrze. Dzwięk ciepły, dość dobrze wypełniający pomieszczenie, góra aksamitna a średnie mają dobre wyjście. Jeżeli chodzi o bas to jest głęboki, nisko schodzący i lekko miękki.

Tak. Przydałby się szybszy i bardziej żywy wzmacniacz. Nadziki są dość wolne i "rozwlekłe" na dole. Wtedy basik powinien "stwardnieć" i nabrać konturów.

Pozdrawiam.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

GS20 są dość wrażliwe na podłoże. Na moim wzmaku, który ni cholery do osiłków nie należy, w zależności od podłoża i kolców miałem albo brutalny dynamit albo ciepły klimacik. Nie zmienia jednak to faktu że charakter basu GSów jest raczej w stronę niskiego i miękkiego niż krótkiego i twardego.

• 1 rok później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.