Skocz do zawartości
IGNORED

cambridge audio azur 840a

radark

Rekomendowane odpowiedzi

wreszcie we wtorek ma do mnie przyjechać, niestety srebrny ale czarnych nie ma w całej europie i podobno może na jesieni będą, jak tylko go dostanę i pogrzeję to machnę kilka słów

tu ceny są jeszcze niższe - sklep sprawdzony kupiłem już u nich CA 640 i 740

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>radark

>ten cambridge to ostatnia nadzieja, bo w tej cenie nie znalazłem nic co na 100% mogłoby mnie

>zadowolić,

Bez urazy, ale nie osłabiaj mnie. 840 kosztuje według informacji z netu od 3400-4900. W tej cenie z drugiej ręki można dostać wzmacniacz grający o niebo lepiej, natomiast z nówek np. Myryad lub Primare. Jak dobrze poszykasz - znajdziesz.

>nad 372 był moim faworytem

A to zmienia postać rzeczy. Skoro Nad był Twoim faworytem to ten CA musi zagrać lepiej.

>colatek

>Tak na marginesie: dzisiaj w salonie w ktorym nabyłem CA840 A, C iT, gosc dał mi przesłuchac

>Gryphona za ok 100.000 zł, naprawdę szczerze, wiekszych roznic nie widze. Ponadto zawiozłem swoj

>sprzet do kolegi ktory w porownaniu ze mna jest prawdziwym audiofilem ( jego sprzęt to Rotel 1070, z

>RCD-02, RT- 02) wzmacniacz juz sprzedał teraz sprzedaje reszte na Allegro i kupuje CA 840 kpl. myślę

Rotel 1070 niczym specjalnym się nie wyróżnia, więc nie dziwi mnie to co napisałeś.

Kupuj CA ! Dobry wybór. Pogadamy za rok. hihi ;)

colatek, 1 Maj 2008, 01:07

>Tak na marginesie: dzisiaj w salonie w ktorym nabyłem CA840 A, C iT, gosc dał mi przesłuchac

>Gryphona za ok 100.000 zł, naprawdę szczerze, wiekszych roznic nie widze. Ponadto zawiozłem swoj

>sprzet do kolegi ktory w porownaniu ze mna jest prawdziwym audiofilem ( jego sprzęt to Rotel 1070, z

>RCD-02, RT- 02) wzmacniacz juz sprzedał teraz sprzedaje reszte na Allegro i kupuje CA 840 kpl. myślę

>,ze o czyms to swiadczy dodam Rotel 1070 cena 6500zł a CA 840 A v2 cena 4500 zł, w porownaniu rotel

>wypada cieniutko .

>

>

> Pzdr All Artur

Dobre, hehe.

azur dojechał, na razie go rozgrzewam dlatego nie bedę jeszcze pisał jak gra bo za wcześnie, co do basu to spokojnie napędza moje kolosy, kilka pytań do posiadaczy tego wzmaka:

1.czy u was też tak szybko się nagrzewa, czy to normalne?

2.nie działają niektóre przyciski na pilocie np przełącznik kolumn ab, wygaszacz ekranu czy to znaczy że pilot jest uszkodzony?

3.czy mozna do niego podpiąć banany?

deep napisał:>Kupuj CA ! Dobry wybór. Pogadamy za rok. hihi ;)

Ja mam CA 840A już prawie dwa lata i działa bez zarzutu, a z kolumnami Elac 207.2 stanowi wręcz synergiczne połączenie tak, że na dzisiaj ze sprzętu nic mnie nie interesuje, wkładam tylko do odtwarzacza płyty i słucham z wielką przyjemnością.

Tak, u mnie też się mocno nagrzewa, ale to jest normalne ponieważ ten wzmacniacz pracuje w innej klasie niż większość wzmacniaczy na rynku tzn. w klasie XD, jest to klasa pośrednia między bardzo prądożerną czystą klasą A,a bardziej ekonomiczną klasą B, tak więc ten wzmacniacz jest mniej efektywny niż większość wzm. pracujących w tak zwanej klasie AB, co skutkuje tym, że musi pobrać z sieci więcej prądu,aby osiągnąc taką samą moc jak wzm. pracujące w klasie AB,(więcej energii jest zamieniana na ciepło).

A co do pilota, u mnie jest tak samo, czyli z pilota nie można wyłączyć wyświetlacza.

Oczywista wyborowa albo czysta.

W moich kolumnach minimum impedancji wynosi 3,4 ohma, a efektywność też nie jest zbyt wysoka tak więc są sporym obciążeniem dla wzmacniacza, a nie zdarzyło mi się przy długim i głośnym odsłuchu aby zadziałały zabezpieczenia we wzmaku. Po za tym 840-stka jest bardzo dobrze zabezpieczona przed przeciążeniem, niektórzy uważają, że zabezpieczenia działają zbyt szybko.

Nie wiem czy zostawiasz wzmacniacz na stand by, ja na noc wyłączam całkowicie ponieważ na stand by wzmacniacz pobiera dosyć dużo energii.

dartman.No tak sprzet tez buraczany technics szkoda ze nie panasonic, olbrzymi znawca sprzetu i kto tu jest jeb.......ty oczywiscie ty baranie.

reszte forumowiczow przepraszam ale inaczej takiego matola nie da sie potraktowac

radark. Oto krótki opis pilota, może coś Ci pomoże spróbuj.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.