Skocz do zawartości
IGNORED

Czemu w prasie nie ma testów Onkyo?

Woodolec

Rekomendowane odpowiedzi

o t ojest nieetyczne zachwoanie na rynku? Wedlug mnie to sciema. Czasem kupie ta czy inna gazetke audio i widac golym okiem, ze wiekszosc testow jest sponsorowana

I find your lack of faith disturbing...

• 2 tygodnie później...

Witam, o ile pamiętam, sprawa E.I.C. była opisana w pismach kilka lat temu. Nie zapłacili za mnóstwo reklam w różnych pismach, pisma się wkurzyły i solidarnie nie publikują testów. To nie chodzi o bojkot Onkyo, bo opinie miały dobre, tylko firmy E.I.C. Wydaje mi się, że właśnie dlatego próbują z nowymi pismami. Szkoda, bo na tym traci klient.

Ciekawą wiedze co poniektórzy prezentują :)

Mówienie o Onkyo z taką dezaprobatą ? Ja przepraszam ale porównując z Yamaha H/K czy Denonem, Onkyo nie ma się czego wstydzić.

I tak:

-marek1969

Onkyo pokazuje pazurki w każdym przedziale cenowym. Mówienie że orientacja Onkyo nastawiona jest na budżetówkę to skandal, prowokacja, albo brak wiedzy :) Wystarczy wspomnieć genialny i niepowtarzalny projekt z Integra Research...szkoda że więcej "komercyjnych" marek nie wpadło na pomysł budowy bez kompromisowych wzmacniaczy. Jak jakimś cudem uda Ci sie takiego zestawu posłuchać, zaręczam że szczęke będzie Ci trzeba manualnie zwijać :)

Pablo-rock

hmmmm bardzo ciekawe nie autorytarne stwierdzenia. Które Onkyo gra sucho i technicznie ? wszystkie klocki ? :) Onkyo to wręcz wzór neutralności, sceny przyprawionej potężną dawką muzykalności. To sa cechy nabyte, że tak powiem, natomiast suchość ??? który model? ja czegoś takiego jeszcze nie doświadczyłem. Twój opis bardziej podchodzi pod Yamahę, która jest po prostu wyprana z emocji. Tak czy inaczej śmiem wątpić w twoje porównania. Ja nigdy bym nie napisał że Yamaha czy h/k względem innych uznanych marek to badziew :) Różnica prezentacji jest spora, jednak każdy da się kochac za co innego. Natomiast w skali flagowców, nic nie poradzisz ale Onkyo wiedzie wraz z Denonem prym w tych kategoriach....co moim zdaniem przekłada się na znaczne osiągnięcia w dziedzinie KD.

Na wszelki wypadek zaznacze. Że z racji posiadania Onkyo nie staram się wynieść tej firmy na piedestał. Jednak czytajac tak rażąco nieprofesjonalne komentarze, uważam że warto napisać coś więcej o marce z taką historią i z ogromnym wkładem w rozwój kina domowego.

Odnośnie EIC. To wina dystrybutora, niestety widać że po przez brak reklam i testów, w głowach co poniektórych rysuje się pomysł że jeżeli się czegoś nie ogłasza to pewnie nie warto...DUŻY BŁĄD PANOWIE

Ja również nie rozumie jak można Onkyo wiązać tylko z budżetówką :/

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zhadzam sie z Jesko. Dla mnei niezrozumialym jest jak ludzi emoga podejmowac decyzje na podstawie watpliwych testow pisanych pod zamowienie :)

No ale takich nieswiadomych uzytkownikow jest wielu wiec byc moze dystrybutor jakis blad popelnia. Choc z drugiej strony...brak ich reklam (kto lubi byc zmuszany do zakupu reklam w zamian za medialna obecnosc?) jakos na slabe wyniki sprzedazy sie nie przeklada

I find your lack of faith disturbing...

ONKYO jako inowator wprowadził na rynki światowe ampy z dekoderami bitstream DTS Master Audio i DOLBY ThrueHD. KOnkurencję zostawili daleko w tyle tak cenowo jak i technologicznie.

Po prostu ich ośmieszyli.

Jako jedyna firma na świecie oferuje ( US ) preamp (mam) PR-SC885 z wyściami zbalansowanymi XLR dla posiadaczy końcówek mocy lub monitorów aktywnych.

Na ten produkt czeka się w USA do 6-ciu tygodni i zamówienia są przyjmowane jedynie z przedpłatą.

Dokonali przełomu cenowego. Chwała im za to.

Co do marketingu to krótko: leży.

test INTEGRY 9.8 (=ONKYO PR-SC885P)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

cytat:

Conclusions

" ... Honestly, if you are in the market for a new SSP, and you can't afford to buy an Anthem D2, just go buy this unit. I can't give my recommendation any more strongly."

Ukryta Zawartość

Dokładnie. Z tego co pamiętam był również jednym z pierwszych producentów montujących certyfikaty THX, wprowadził dts-es i dd-ex jak i taktowanie 192/24 bit do amplitunerów w przedziale 3 tyś. Oczywiście tyle samo dobrego mógłbym powiedzieć o Denonie czy firmie Yamaha. Nie da się jednak ukryć że Onkyo to pierwsza liga jeżeli chodzi o kino...

Bardzo fajny link janunio :) za 1700 dolarów...muszę sobie trochę o nim poczytać... blaszka może to coś dla Ciebie ? :)

A odnośnie testów. To tak jak mówisz blaszka większość testów jest grubymi nićmi szyta. A jak już nawet napisana z pasją i polotem to wcale nie oznacza że ja odbiorę brzmienie tak samo...

ja się nie mogłem powstrzymać i wklejam flagowca onkyo :) Ilekroć na niego spojże przypomina mi sie muzyczna idylla :D tylko cholera drogo....

Ukryta Zawartość

post-242-100002201 1212008625_thumb.jpg

post-242-100002202 1212008625_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.