Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki do Vectry B do 400zł

Rekomendowane odpowiedzi

Pod wzmacniacz, czy radio ?

Jakie radio, ew. jaki wzmacniacz ?

Czy chcesz je po prostu wkręcić w miejsce fabrycznych, czy też zrobić coś więcej : wytłumić drzwi, poprawić mocowanie i.t.d.

Bez odpowiedzi na takie pytania nic Ci niemogę polecić

Pozdr

Infinity z serii Reference możesz spokojnie brać, z JBLami można trafić lub nie, bo różne, nawet podobnie wyglądające modele, potrafią grać odmiennie.

To ja sie moze podepne - mam podobny problem. Vectra B, 99 - niestety bez glosnikow przednich (wogole - poprzedni wlasciciel wymontowal). Mysle o Infinity Perfect 6.1, ale udalo mi sie znalezc na forach kilka polecen ich - i az jedna krotka recenzje o dzialaniu w Vectrze. Na razie jako zrodlo bedzie fabryczne radio, pozniej pomyslimy nad czyms innym.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub to samo tyle że drożej :

Ukryta Zawartość

449 zeta to naprawdę dobra cena na ten zestaw

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wg. powszechnej opini, Infinity mają nezbyt udane tweetery. Również wg. powszechnej opinii, pod samo raio nadają się nieźle głośniki Helix Blue. Osobiście nie słuchałem ani jednych ani drugich, ale pewnie warto wziąść to pod uwagę. Te MB-Quarty zresztą pewnie też.

• 4 tygodnie później...

Też mam Vectre B i też rozglądam się za pierdziawkami. Mam Pioneer`a DEH6900IB i jak na razie to z ogółu dostępnych głośników to Helix 62.1 grał najlepiej. Infinity dla mnie to nijakie takie. Podobno PowerBasy daja ognia :)

"Powerbass stworzony do tego co wskazuje nazwa "

No nie tak do konca :) L6C owszem :) S6C to juz inne glosniczki choc klasa L6C, graja juz poprawnie.

Natomiast juz nie dostepne ES6C trudno zaliczyc do glosnikow sluzacych do lupanki.

Gotomik> nie chodzi o to by skręcać kiedy brakuje środka to nie dorobisz go ujmując resztę pasma...

S6C to głośniki dla miłośnika łapanki ...L chodzi lepiej fajnym jest 2 XL ale z tych żadne nie są aspiracjami do audiofilutostwa ;)

utopia

bez obrazy ale chyba nie miales okazji sluchac S6C. Do lupanki sa L6C maja charakterystyke pod katem mp3 itd. czyli podbijaja to co brakuje w takich formatach. S6C to sa bardzo poprawnie grajace glosniczki i opieranie sie na roznicy w cenie S6C i L6C oceniajac ich brzmienie jest bledem.

Choc nie jest to oczywiscie hi-end, jednak dla zaczynajacego zabawe z CA fajna i niedroga alternatywa.

I nie jest to tylko moja opinia :) gdy pojawily sie te serie PB zadalem nawet pytanie Jurkowi D. z ESSA (mialem kilka montazy i ludzie chcieli starsze wersje PB ktore wczesniej montowalem, a nie byly juz dostepne - natomiast nowych serii nie mialem jeszcze odsluchanych).

o to fragment odpowiedzi:

dotyczy S6C

"To nie są głośniki do napier...lania. Wbrew pozorom i nazwie te głośniki S-6C grają całkiem poprawnie w sensie o jakim my wszyscy trochę już bardziej doświadczeni zwykliśmy mówić.

Tam jest woofer celulozowy dający dobry i nie przebarwiony bas i całkiem przyzwoile tony średnie. Do tego dosyć szczegółowa i nie trzaskająca jedwabna kopułka wysokotonowa i otrzymujemy całkiem przyjemne i w miarę zrównoważone tonalnie brzmienie (jak na tą cenę oczywiście). Jakbym pozdejmował naklejki i komuś włączył ten głośnik mówiąc że to jakiś tańszy Rainbow lub Dego to by natychmiast wszystkim fajnie zagrało. Niestety u nas dla wielu gra już sama nazwa firmy a nie głośnik."

dotyczy L6C

"Dobrego kopa i zdecydowanie większe obciażenia bez zniekształceń przy tego typu łomocie zapewni mu zestaw L-6C. To jest właśnie produkt dla tego typu klientów, którzy lubią mocniej przywalić nawet gdy już sama jakość nagrań ma wiele do życzenia (np.MP3 i inne zamulone bity). Te głośniki nieco bardziej podkręcają brzmienie na basie i na wysokich, sprawiając wrażenie że ta kiepsko nagrana i mdło grająca muza zabrzmi dynamicznie i soczyście świeżo. To się podoba zdecydowanej większości tego typu klientom."

Troche tych zestawow juz zamontowalem i mam identyczna opinie o tych glosnikach...

żądam edycji postów !

pozatym ...... TOM .... nie kojarzysz ale już zdaje się prowadziliśmy długą debatę w temacie pomiary strojenie i temat choć przycichł chyba nie zmarł ;)

Niestety brak mozliwosci edycji na tym forum...

Mysle ze jednak na PW czesciowo sobie wyjasnimy co i jak...

Owszem ze od tych zestawow nie ma co oczekiwac niewiadomo czego, tak samo wiele tutaj do czynienia maja preferencje sluchowe. Niestety w takich kwotach kazdy zestaw ma swoje wady i prawde mowiac mozna by tak zdyskryminowac 100% glosnikow z przedzialu budzetowego.

Dlatego tez nie musimy sie np. zgadzac w opini odnosnie S6C jak i L6C bo to calkiem odmiennie grajace zestawy. I oba maja sporo wad oceniajac to w kryteriach ludzi siedzacych juz troche w CA.

Mi bardziej odpowiadaja S6C mimo swoich licznych wad, brzmia bardziej naturalniej niz L6C. Ale tutaj wlasnie mamy juz do czynienia z preferencjami sluchacza. Dlatego najlepiej przy zakupie samemu odsluchac kilka zestawow i wybrac to co nam sie podoba.

właśnie - ważny jest odsłuch !

wiele osób nawet samemu nie zainteresuje sie tematem a jedynie skrobie posta : co kupić do zielonego auta z 12 stycznia 2003roku ....

potem jest rozczarowanie ...

przypomnijmy pytajacym też że system gra jako całość ! same głosniki nawet za 10Kpln pod radiem mediona zagrają tylko jak ten medion

Ja w swojej VIKI mam Helix Dark Blue 62.1 Grają świetnie, jak wygłuszysz drzwi to bass będzie bardzo dobry, syczki nie męczą uszu. Cena Helixów jest teraz bardzo niska jak na te głośniki. Nie ma co medytować nad PB czy Hertzami.

• 2 tygodnie później...

ja mam dls ps6, ale cienki wzmak wiec nie mogą pokazać co potrafią do końca

natomiast co do PB - bas w bagażniku gra spoko, szkoda ze piec mało wydajny

zdr

• 3 miesiące później...