Skocz do zawartości
IGNORED

problem z wymianą potencjometru TKD

osimar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Temat może śmieszny, ale nie wiem jak do niego podejść. Chodzi o potencjometr głośności w pre lampowym. Był niebieski alps. Wszystko o.k. Wstawiłem TKD i zaczęły się wbudzać układy wejściowe. W głośnikach jest świerszcz. Układ zachowuje się jakby brakowało mu masy. Przy zbliżeniu ręki do przewodów sygnałowych, czy potka świerszcz się zwiększa. Znacząco się poprawia jak dotknę ręką masy chinchy wejściowych. Wszystkie przewody prowadzone są dokładnie tak samo. Nie ma mowy o zimnych lutach.

No i zmienia się na alpsa i znowu wszystko ok.

Jak może być przyczyna tego zjawiska?

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

• 2 lata później...

Przyczyny nie znalazłem. Ale założyłem górę obudowy i wszystko się uspokoiło. Może coś z lamp siało. Nie wiem. Ale moim zdaniem wymiana była warta.

osimar daj namiary gdzie kupiłeś?

No właśnie partsconexion.

Ale wydaje mi się, że dałem za niego $45

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.