Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry wzmacniacz do 4 tys porada

zwirek007

Rekomendowane odpowiedzi

Po wielu latch grania i testach porównawczych, tylko umocnił fundamentalną pozycję.

Roksan Caspian. Za 4 kzł można znaleźć M series 1.

Gorąco polecam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-7222-100002555 1211559959_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jeszcze mała reklama:

Ukryta Zawartość

post-7222-100002505 1211637854_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do jazzu zdecydowanie lampa i najlepiej Polska tylko problem z kupnem ( Lorelei - z tego co wiem trzeba czekac i to długo mysle ze nawet pół roku ale dzwiekowo ponoc rewelacja - sam sie czaiłem ale kolejka mnie zniecheciła. Delta Studio - dobre recenzje zagraniczne i polskie ale nie wiem czy w tej cenie cos dostaniesz. Mozesz zzukac uzywanego choc to dosc niespotykane ale piękne wzmacniacze. Amplifon wt 40 - nie sprzedawany od dłuzszego czasu na rynek polski (chyba ze modele ex demo mozesz dostac w dobrej cenie np wt-40 za ok 4 tys (W krajach uni ponad 10 tys) - znakomite recenzje w prasach zagranicznej u nas krytykowany przez pewne osoby . Nie ze wszystkim zagra, czuły na zmiane okablowania a i jeszcze jedno nie polecam modeli produkowanych sprzed 2002 roku (inne transformatory , nie ta technologia wykonania i gorszy dzwięk (głównie wysokie tony).

Ukryta Zawartość

Mam pytanko gdzie mozna w Polsce posłuchac tych kolumienek???

Nie polecam natomiast wzmacniaczy lampowych typu " no name made in china " Sam nie posiadałem i nigdy nie bede posiadał ale ponoc są osoby które modyfikują te wzmacniacze i zaczynają wtedy grac i to niezle a wyglądają tez dobrze i kosztują mało ale awaria oznacza napraw sobie sam jak potrafisz i jak sie da choc zawsze mozesz poprosic o pomoc kogos.

Co do tranzysorów i hybryd to podobał mi się dzwięk unisona z seri unico ( zestaw cd plus wzmacniacz) ale i tak to nie lampa.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

zasadniczo,chińskie wzmacniacze,,no name'' można bez większego problemu naprawić(w razie awarii)na miejscu, dzięki uprzejmości kolegów z forum i nie jest to duży koszt.A cenowo spora różnica.Są jeszcze

piece znanych marek chińskich , które nie wymagają upgradu.

>zasadniczo,chińskie wzmacniacze,,no name'' można bez większego problemu naprawić(w razie awarii)na

>miejscu, dzięki uprzejmości kolegów z forum i nie jest to duży koszt.A cenowo spora różnica.Są

>jeszcze

>piece znanych marek chińskich , które nie wymagają upgradu.

A gdy padnie transformator głosnikowy - wiem ze to mało prawdopodobne ale moze sie zdarzyc to co nawinie ktos taki sam - nie a kupic sie nie bedzie dało trzeba wymieniac oba a to oznacza koszty pewnie rownowatosci takiego wzmacniacza.

Co do markowych chinskich wzmacniaczy to fakt nie brzmia zle ale jusz kosztuja wiecej sporo wiecej ale znam przypadek ze i tu mozna sie nadziac na muke. byłem swiadkiem jak pewien Pan kupił sobie w top-hiendzie sprzet produkowany w chinach i odczepiając kabelek sygnałowy szarpnął za mocno i wyrwał gniazdo które było przylutowane do całej płytki. Wzmacniacz był na gwarancji ale mu jej nie uznano a koszt naprawy przez serwis wynosił koszt nowego urządzenia (wysyłka do chin i spowrotem,

wymiana duzej płytki drukowanej). Nie neguje jakosci dzwięku takich wzmacniaczy częsc z nich dobrze gra tylko jakosci ich wykonania w niektórych przypadkach w celu zaoszczędzenia na "miske ryzu".

Witam.

"Ktoś" proponuje I21, bo "ktoś" przeczytał, że chodzi o wzmacniacz do 4000. A to, że zrobiło się z tego gawędzenie o sprzęcie za 25000, to nie wina "ktosia".

To tak, jakbyś pytał - co mogę dostać w cenie Astry Classic i miał żal, że nie polecają Ci Volvo S80.

Dobrej nocy i miłych snów

Pat

• 5 lat później...

Witam,

Potrzebuję podpowiedzi, otóż mam zamiar kupić dobry wzmacniacz zintegrowany w podobnej cenie jak w temacie.

Upatrzyłem sobie już dwie integry :

Marantz PM14

Classe CAP-151

Moje pytanie, który z tych wzmacniaczy będzie bardziej wydajny prądowo , który łatwiej będzie sobie radził z dużymi trójdrożnymi kolumnami?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.