Skocz do zawartości
IGNORED

IC do 1 kzł

Mrok

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem tu od niedawna więc potraktujcie mnie ulgowo. ;) Starałem się skorzystać z wyszukiwarki, ale zapodanie tekstu kableki do 1 kzł, IC do 1 kzł itd. daje milion wpisów w których kompletnie się gubię. W najbliższym czasie zmieniam elektornikę z CA na Musical Fidelity - to już postanowione.

Przeczytałem wiele stron o IC, ale szczerze mówiąc kompletnie nie wiem co mam do tego dobrać.

Zależy mi na szczegółowym dźwięku, z dobrze rysowanymi planami, z dobrze kontrolowanym, nie rozlazłym basem, ale przedewszystkim na dobrej górze. Szukam kabelków, które jej nie będą wyostrzały, aksamitne akcenty mile widziane. Nie chciałbym jednak żeby to były IC, które mi zamulą dźwięk, bądź rozmyją obraz. Ważna sprawą jest również to żeby IC nie był zbyt "sztywny". Mam taką szfkę na sprzęt z tylnią ścianką, więc wychodzi ok. 8-10 cm i dalej kabelek powinien dać się lekko zgiąć.

Co byście mi polecili w tej kwestii ? Szukam czegoś w okolicach 800 pln, absolutny max. to 1 kzł. To delikatne ocieplenie kojarzy mi się z miedzią, ale może jakiś srebrny kabelek też spełni swoje zadanie ?

Prze kilka dni chodziły mi po głowie:

1. Transparet Audio Plus

2. Tara Labs Reference Gen II

3. Velum

4. Albedo Flat One

5. Tara Labs Axiom

O pierwszym opinie różniste, czasem sprzeczne. O drugim spotkałem się z opinią że gra z odrobinę metalicznym nalotem w górze. Prawdopodobnie więc z piątym będzie tak samo. Trzeci - opinia ze strony producenta - czyli na dwoje babka wróżyła. Czwarty ponoć ok. ale czytałem że mocno sztywny jest i nie lubi zginania.

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/42276-ic-do-1-kz%C5%82/

Jesli masz kogos w USA postaraj sie o IC Anticables na czinczach Eichmanna. U mnie wygral z IC Sonus Oliva, a u kolegi z Mogami Pure Resolution. Co ciekawe Anti ma wiecej gory od srebrnego S.O.

Teraz dolar taki tani, za 150 $ bedziesz mial jeden z najlepszych kabli do 1000 zł, a reszte mozesz przeznaczyc na glosnikowe Anticables.

Pozdrawiam.

Tomek

https://www.audiostereo.pl/topic/42276-ic-do-1-kz%C5%82/#findComment-1083326

Widze, ze wymienione przeze mnie kable sa tematem dyskusji ;)

Cenie Pana Andrzeja z Sonus Oliva, szczegolnie za kolumny, ktorych sluchalem, ale srebro z ktorego robi kable niestety przegrywa z drutem z miedzi Anticables.

Tak po krotce: basu wiecej z Anti, srednica lepiej wypelniona z Anti, wysokie lepsze z Anti - jest ich wiecej, zarazem sa gladkie, gora z Sonusowych w pomiarach pewno siega wyzej, bo jest wiecej syczenia, ale szczegolow mniej - soprany sa przymazane, przestrzen tez na korzysc Anticables.

https://www.audiostereo.pl/topic/42276-ic-do-1-kz%C5%82/#findComment-1083562

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.