Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego (Pro)Tonsil upadnie

tkirmuc

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie witam wszystkich i tych co lubią Tonsila i tych co go nie lubią. A raczej chodzi o to żeby kolumny dobrze grały a nie źle. Wiec jednym grają dobrze innym źle inni w ogóle nie słuchali i się wypowiadają o firmie spod Poznania. Ja nie słuchałem tych stworzonych przez Tonsil ale kilkanaście lat temu robiłem własne na bazie wzorów z internetu na obudowę z głośników Tonsil pod amlituner Technics SA-AX710. Minęło trochę lat, dziś owy amplituner stoi jako dekoracja w rodzinnym domu a ja mam u siebie Harman-Kardon w wersji stereo bo z latami stwierdziłem że minimalizm jest lepszy niż marketingowy bełkot Dolby 7.1.

I teraz tak. Chcę kupić głośniki. Głównie muzyka i film. Muzyka to u mnie przekrój od klasycznej poprzez klimaty Reggae, Salsa, Jazz, Heavy Metal, Rock a kończąc na dobrym Trance (muzyka elektroniczna).

Nie obchodzi mnie czy firma sprzedaje w piwnicy na podwórku na aukcji czy w salonie ze specjalnymi ścianami żeby Klient mógł się zachwycać jak to zwykła "pierdziawka" może ładnie grać.

Dla mnie liczy się dźwięk oraz schludny wygląd. Nie jestem jakimś tam znawcą ale wiem jak brzmi gitara klasyczna, elektryczna, trąbka i chciałbym kolumny które wydobędą dźwięk najbardziej zbliżony do tego co mam zapisane we łbie (skończyłem Szkołę Muzyczną, gitara klasyczna i fortepian). Jeżeli kolumny ładnie grają to mogę po nie jechać powiedzmy 500 km w jedną stronę (żeby nie przekroczyć budżetu jednego pełnego tankowania).

Firma Tonsil nie zamierza chyba póki co zwinąć żagli i obstaje przy swojej strategii, która być może przynosi jakiś zysk ale jest utrudnieniem dla tych co mieszkają na wschodzie (tzw "Polska B"). Ponadto wprowadziła do sprzedaży takie oto kolumny które mnie się podobają.

pulse_duzy.jpg

Chciałem zapytać czy ktoś z Was miał możliwość odsłuchu tych kolumn i czy orientuje się czy w okolicach "Stolycy" jest możliwość żeby ich posłuchać.

Jest to jeden z bardziej udanych modeli firmy , a czy ich brzmienie będzie Ci odpowiadać musisz zadecydować sam.Poszukaj trochę to na pewno znajdziesz miejsce w którym będziesz mógł je posłuchać , bo co jak co ale "Stolyca" Polską B raczej nie jest.

zakładam raczej, że autor chciał właśnie dojechać do stolycy z Polski B :-) ...

otóż to. Próbuję się dodzwonić na numery podane na stronie producenta, ale abonent nieosiągalny...

No właśnie... jak ma funkcjonaować na normalnym rynku firma do której nie moża się dodzwonić , której przedstawiciele namawiają do kontaktu mailowego a póżnie nie raczą na tegoż maila odpowiedzieć ( przerabiałem-chciałem coś kupić i zwyczajnie mnie olali ) ,pracownicy handlują wyrobami z logo firmy za 1/5 ceny, a sklepy internetowe przedstawiają swoją ofertę mniej wiecej tak :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - czyli prawie dobrze.. :D

Żal... bo firma z olbrzymim potencjałem a od lat sama kopie sobie grób..i w końcu chyba jej się uda.. i nie pomoże wymyślanie nazw kolejnych spółek córek.. bo to klient ma kasę a nie dobra nazwa..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Faktycznie ciezko gdziekolwiek znalezc Tonsile by umowic sie na odsluch. Ja swoje Maestro S kupilem bez wczesniejszego odsluchu i jest ok. Wczesniej mialem Dali Concept 2 i wg mnie Maestro S graja lepiej. Oczywiscie to kwestia gustu, bo po co podoba sie jednemu nie musi podobac sie drugiemu....

• 1 rok później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.