Skocz do zawartości
IGNORED

REFERENDUM: LIKWIDACJA BOCZNICY

lenam

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

...Spokojnie, przecież ta "nasza" (niepotrzebnie wrzucasz "nas" pod jeden strychulec, ale co tam) aktywność ma miejsce wyłącznie, czy też prawie wyłącznie, na bocznicy...

Ja jestem spokojny, tylko dlaczego jestes zdziwiony(chyba szczerze), że ktoś was banuje/posądza o niecne cele ?

Ty masz 10 lat? Nikt sobie koło nosa nie pozwoli smrodzić.

Użalacie się nad uciskiem ze strony modów, a sami go napędzacie.

1. Ponownie uprzejmie proszę o trzymanie się tematu wątku. Uzasadnienia są rzecz jasna dopuszczalne, ale trzeba odpowiedzieć na pytanie referendum.

2. Przypomnę, że pytanie w istocie rzeczy nie dotyczy sensu istnienia Bocznicy, ale TAKIEJ BOCZNICY - o mocno ograniczonej swobodzie wypowiadania swoich poglądów.

3. Kolegów usiłujących mnie obrazić albo stąd przepędzić informuję, że takie ich wypowiedzi są w tym wątku bez znaczenia. Mam nadzieję, że zaprzestanę bezsensownych działań.

4. Wątek nie ma związku z żadnym innym forum o tematyce audio.

zwolennik łagodności

> Lenam

"Przypomnę, że pytanie w istocie rzeczy nie dotyczy sensu istnienia Bocznicy, ale TAKIEJ BOCZNICY

- o mocno ograniczonej swobodzie wypowiadania swoich poglądów."

A to w takim razie (i żeby uczynić zadość Twojej prośbie) jestem za likwidacją. Taka "bocznica" nie ma najmniejszego sensu.

Byłem zwolennikiem zamknięcia bocznicy w momencie kiedy zaczęła się na niej

wolna amerykanka, czyli za schyłkowego Lukara. Pamiętacie jeszcze debilne mnożenie wątków?

Wtedy był właściwy moment, a tak mleko się już rozlało i jest już za późno. Część kolegów odeszła, część założyła konkurencyjne forum, część udziela się tu i tu.

Ale niestety zsumowana aktywność obu forów nie sięga wyników AS w czasach "przedwojennych". Może to będzie jakąś przestrogą i nauczką na przyszłość.

A zamykanie bocznicy w tej chwili nie ma sensu, bo niby co to ma dać?

Jestem Europejczykiem.

Co to ma dać?

Wiele. Oczyści atmosferę i uzdrowi sytuację. Sprawi, że forum stanie się zdrowsze i bardziej merytoryczne. Na pewno podniesie się ogólny poziom kultury. Moim zdaniem Bocznica jest źródłem tego stanu zapalnego, który toczy forum. Czas z tym skończyć. Ale to tylko moje zdanie. Zapraszam innych do zabrania głosu.

zwolennik łagodności

lenam, 12 Maj 2008, 17:08

>Co to ma dać?

>Wiele. Oczyści atmosferę i uzdrowi sytuację. Sprawi, że forum stanie się zdrowsze i bardziej

>merytoryczne. Na pewno podniesie się ogólny poziom kultury. Moim zdaniem Bocznica jest źródłem tego

>stanu zapalnego, który toczy forum. Czas z tym skończyć. Ale to tylko moje zdanie. Zapraszam innych

>do zabrania głosu.

o czym piszesz? przecież na bocznicy nic sie nie dzieje?!!!

jak ci się forum uzdrowi po zamknięciu bocznicy?

jestem przeciw kneblowaniu,

No właśnie, ja też!

A moim - i nie tylko moim - zdaniem, na Bocznicy, jak piszesz, nic się nie dzieje, bo została zakneblowana. A jak ma być zakneblowana, to lepiej żeby jej wcale nie było. Prawda?

zwolennik łagodności

>lenam, 12 Maj 2008, 17:23

>A jak ma być zakneblowana, to lepiej żeby jej wcale nie było. Prawda?

A nie mamy czasem do czynienia z efektem wahadła? Było przegięcie w stronę burdelu, to teraz mamy przegięcie w stronę porządku. Jak nikt nie będzie huśtał to może wróci do normy? Dlaczego zaraz usuwać operacyjnie, może wystarczy herbatka z melisy :-)?

Jestem Europejczykiem.

nie

uzasadnienie - wszystkie osoby ktorym z takich czy innych wzgledow nie pasuje nowy wlasciciel przeniosa swoje wyrzuty na inne dzialy tym samym cofajac forum do epoki Lukarowskiej, ktora zaslynela tym ze wlasciwie niczym, a moze dosc powiedziec ze totalnym chaosem. byc moze dla niektorych chaos to jak dla ryby woda bo wiadomo ze to tez porzadek tyle ze niepoukladany - jednak w obecnej formie bocznica to twor odrebny ktory katalizuje atoposy i inne wybryki powstale po szczytowej fazie rozwoju neostrady.

pozwole sobie nadmienic ze zaden z prowokatorow i macicieli i tak metnej juz wody nie raczyl zauwazyc ze byly wlasciciel nie tylko sprzedal forum ale i przed sprzedaza mial je gleboko w, ze sie tak wyrazne po plebejsku - dupie - a wiec dziwi mnie obecna nagonka na nowych wlodarzy jako na tych ktorzy defacto wprowadzili na forum porzadek. o ile moderacja ma swoje dobre i zle strony i kazdemu nei dogodzi, o czym kazdy mod dobrze wie, o tyle usuwanie bocznicy spowoduje narost atoposowych czyrakow i jeczmieni na tych dzialach ktore powinny pozostac stricte merytoryczne.

Trudno się zgodzić. Po pierwsze atoposa nie ma i nie będzie. Po wtóre nie potrafię sobie wyobrazić, aby w nieodległej przyszłości pojawiła się podobna indywidualność - rzeczywistość nie jest, niestety, rozrzutna. I po trzecie - porządkująca i cywilizująca praca moderatorów skutecznie uniemożliwia, aby na Bocznicy gromadziły się, by tak rzecz, niemerytorczne odpadki, a ponadto stosuje sobie tylko znany klucz tematów i słów dopuszczalnych i zakazanych. Jaki sens ma utrzymywanie agory, na której środku siedzi cenzor?

zwolennik łagodności

> Lenam

"Po wtóre nie potrafię sobie wyobrazić, aby w nieodległej przyszłości pojawiła się podobna indywidualność"

No, akurat na AH szalał przez chwilę wykapany Atopos a rebours. Te same metody - wiele nicków, masowe posty bez wartości, ewidentny zamiar zaśmiecenia forum, prowadzenie talmudycznych dywagacji. Ten sam motyw - słuszna zemsta za krzywdy i łajdactwa. Pewną nową jakością było podszywanie się pod dwóch userów, ale gdzie indziej też to widziałem dziesiątki razy.

Każde popularne forum musi mieć swojego trolla albo dwóch. Forum bez trolla po prostu nikt nie czyta ;-)

>lenam, 12 Maj 2008, 18:57

Uparcie wracam do myśli, że jak wszyscy trochę ostygną, to przynajmniej jest szansa, że będzie lepiej.

I nie chodzi -broń Boże- o autocenzurę tylko o chwile namysłu zanim się coś napisze. Ja na przykład już dawno nie nazwałem nikogo cienkim f***** i nic mi nie jest :-).

Jestem Europejczykiem.

>Jaro_747

I cóż z tego, że będzie elegancko, skoro rozmowa się nie będzie kleić? Dyskusja to nie tylko szacunek dla interlokutora, ale też aksjomatyczna pewność, że można mówić to, co się naprawdę myśli, bez żadnych ograniczeń. Jak tu się spierać o cokolwiek, kiedy za plecami czuje się oddech jakiejś wesołej Jadzi?

zwolennik łagodności

>lenam, 12 Maj 2008, 19:14

>Jak tu się spierać o cokolwiek, kiedy za plecami czuje się oddech jakiejś

>wesołej Jadzi?

Ograniczenie czyni mistrza.

Myślę, że Jadzia też ostygnie i jej przejdzie. Takie tam babskie fochy :-))).

Jestem Europejczykiem.

Czas na podbój nieznanego! Życzcie mi szczęśćia!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem za takim rozwiązaniem:

1. bocznica ma nadal istnieć

2. ci którzy są przeciw, powinni nie mieć możliwości pisania tam (wieczysty ban)

3. ci którzy są przeciw, nie powinni mieć możliwości by nawet czytać bocznicę

4. ci co są za, powinni mieć nadal całkowity dostęp

5. każdego za bocznicą, a posiadającego staż minimum 500 dni nagrodzić, jeśli nie zaprotestuje, 2 metrową parą Velumów w mahoniowym puzderku z numerem seryjnym i autografem... do wyboru przez delikwenta

sorry ale cała ta ankieta jest trochę bez sensu - ktoś nie chce bocznicy to nich jej nie czyta i nie śle tam wpisów - 99% forów ma coś takiego jak bocznica

a to, że moderatorzy nie potrafią solidnie wykonać swoich zadań to co innego np. zabanowanie Piotra Ryki to jakiś bezsens - gość oblatany w słuchawkach jak mało kto, recenzje pierwsza klasa i dup - ban, a pierdoły typu arbuz, XYZ itp. dalej sobie istnieją - to są jaja!!!

lenam

poniewaz lukar nie moderowal forum wogole, przywyklo ci do myslenia ze kazdy objaw moderacji to zlo wcielone. wracam do punktu wyjscie ktory tluklem ustawicznie stoposowi zanim jestestwo jego zmarnialo dzieki jednemu z naszych straznikow teksasu - otoz nowy wlasciciel w odroznieniu od lekara ktory byl leniwy jak pien, postanowil wprowadzic moderacje i nagle w kurniku zrobil sie szum jakby kto siano zamienil w piach. trolle poznikaly, a mikro rutkowscy wesza afery wieksze niz delta nilu - pytalem wiele razy ktos na kim niecnie zarobil po zmianie wlasciciela - i oprocz odpowiedzi cyborga "zadam usuniecia utworow zadam usuniecia utworow blah blah blah" nie dostalem nic. wydaje mi sie ze to lukar zrobil wiecej zlego bo dopuscil do tego zeby uzytkownicy forum glupio, bo inaczej tego nazwac nie mozna, domagaja sie powrotu do balaganu. pod koniec swego urzedowania, jesli pierdzenie w stolek mozna nazwac urzedowaniem rzecz jasna, lukar obwiescil ze "ja pier**le ale syf". faktycznie, jak na wlasciciela strony przystalo, istne meritum sprawy wylozone niczym gnoj lopata. i nagle w kurniku problem bo przyszedl nowy kogut i dziwnym trafem przestalo sie liczyc ze stary kogut juz dawno na innym podworku jaja sieje. to ja wole nowe jajka i przeboleje ze kilka nadasanym gasiorow przestanie w korycie weszyc i siac defetyzm bo im sie nowy kolor grzebienia nie podoba i treny o 6 rano, bo przeciez zaraz sie okaze ze nie mozna pisac co sie mysli tak ? mozna, ale sensownie i z glowa, czego wiekszosc tych co zostali porwani przez kosmitow (swoja droga oskarz jozwe o szwindel z marsjanami, czegos takiego na pewno jesczze nie slyszal) nie uskuteczniali.

ot i caly twoj cenzor, bo zapomnialzes ze wszystkie agory swiata od dawna tak funkcjonuja, tyle ze tutaj stary cezar olal tron, zdjal przescieradlo i poszedl wp***u i wydawalo ci sie ze swiat jest taki plaski a tu nagle globus i zonk. ot i masz chlopie placek.

shukenja, 12 Maj 2008, 20:47

>lenam

>

>poniewaz lukar nie moderowal forum wogole,

(Wprawdzie adresatem tego wpisu jest kolega Lenam ale mimo wszystko się wtrącę)

W ogóle, to chyba za krótko jesteś na tym forum na takie wnioski. Lukar też prowadził moderację. Wiem to z autopsji. Może lukarowska moderacja nie była ona tak nachalna jak obecna, ale zdarzyło mi się też dostać po łapkach i mieć wyeliminowane wpisy.

Ł.A. Woman

lata temu ? nasza wspolczesna historia forum rozgrzebywana przez atoposowe kury nie siega tak daleko ani gleboko, bo do zadnej glebi przyzwyczajona nie jest neistety. a lukar moderowac to moze i moderowal 2 tygodnie po tym jak forum otworzyl, bo na koniec to tylko napisal ze jest syf i tyle go widzieli, a dzis nawet kojak nie wie gdzie sie chlopina podzial i co zrobil z utworami z forum bo skoro zdecydowal sie zrobic PUFF na zlosc forumowiczom zakladam ze zrobil dobry interes skoro olal calkiem dziatwe hajendowa.

No, wróciłem z kina, więc pora kończyć to offtopikowanie. Uprzejmie przypominam, że szukamy demokratycznej odpowiedzi na pytanie, czy wykastrowana Bocznica jest na tym forum do czegoś potrzebna?

Josef - jesteś młodym człowiekiem, więc łatwo Ci przyjąć konsumpcjonistyczną postawę: nie chcę, nie wchodzę, nie obchodzi mnie to. Uwierz mi jednak, że bardziej wiekowi użytkownicy wychowani na etosach i ideach czują się dziwnie, kiedy ktoś majstruje im przy swobodzie wypowiedzi. Uważam, że lepszy brak Bocznicy niźli Bocznica bez jaj.

Aha, shukenja, gorąca prośba: więcej kadencji i interpunkcji, choćby z szacunku dla czytającego.

zwolennik łagodności

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.