Skocz do zawartości
IGNORED

Plazma do 4 tyś zł

sirholly

Rekomendowane odpowiedzi

W przypadku tunera DVB - sprawdź warunki gwarancji - nie jest to model na rynek polski i gdzieś czytałem, że gdyby się tv/tuner zwarzył, polski servis Panasonic może go wysłać do Niemiec ( mimo naprawy gwarancyjnej) na koszt klienta i wtopa gotowa.

• 5 miesięcy później...

Pozwolę sobie odświerzyć temat. Też zastanawiam się nad kupnem Panasonica TH-50PV8.Rozważałem też zakup TH-50PY80. Nie wiem tylko czy jest sens pchać się w TV full HD skoro "n" ani cyfra nie nadają 1920X1080. Czy nie wystarczy TV z 1380X720 ? Czy pozostałe różnice w kontraście i gradacji kolorów będą odczuwalne? Dodam że sygnał bedzie pochodził z tunera "n" albo cyfry no i ewentualnie kamery HD.

Może i tak,ale słyszałem że 20th century fox nie wchodzi w blue ray'a więc chyba nie będzie za dużo filmów.Poza tym i dzisiaj nie mam zbyt dużo DVD więc bardziej na TV się będę opierał.

podlacze sie do pytania Dreen Apple odnosnie opini Panasonica TH-50PV8 , czy jest wart swojej ceny (okolo 3000 - 3500 zl) i jak sie ma w porownaniu do TH-42PV80 za okolo 2300 zł , podobno ten 42 ma tuner DVB-T , jedni pisza ze ma ( 42PV8 podobno nie mial ) inni ze nie ma , jesli wybrac to ktory , nie ukrywam ze pasowala by mi ta 50 , z tego co wiem ma starsza matryce , inne odcienie gradacji kolorow (nie wiem czy dobrze napisalem), wiekszosc poleca ten mniejszy a ja sam juz nie wiem

a jesli jest cos w tej cenie lepszego to prosze o rady ktory , wczesniej myslalem co nieco o samsungach i innych w tej cenie , do dyspozycji no max 3500zl ale to max , nie ukrywam ze pasowala by mi 50 i najlepiej by mial tuner telewizji cyfrowej ,nie interesuje mnie FullHD

Ja niestety nie orientuję się zbyt dobrze w temacie TV, a sprzedawcy nie prezentują zbyt wysokiego poziomu wiedzy. Nie wiem czy brać PV czy dołożyć do serii PY lub PZ. Czasami warto dołożyć trochę kasy a czasami tych lepszych parametrów poprostu nie wykorzystamy albo sporadycznie.

witam,

zamieszam wam w głowach ale proponuje zainteresowac sie Samsungami serii 4 PS50A450 i PS 50A451 (HD Ready) lub serii 5 PS50A551 (FullHD). Wszystko 50' do 4000 pln. Naprawde sa wiecej niz konkurencyjne do Panasonicow. Obraz moim zdaniem bardziej akceptowalny niz Panasonica, nie wspomnajac o tym jak Panasonic potrafi zarzucic wszechobecna zielenia (ja patrzec na to nie moge). Jest jeszcze LG model 50LG6000 (HD Ready) ale słabo wygasza matryce po jasnych kolorach wiec raczej nie polecam, chociaz design super.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.