Skocz do zawartości
IGNORED

Film na imprezę firmową (branża IT)

sp_1976

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

szukam jakiś podpowiedzi dot. filmów jakie polecilibyście na imprezę firmową. Wynajmujemy kino, szukamy teraz filmu. Pierwszy pomysł to "Życie biurowe" (Office Space) ale niestety jest praktycznie nieosiągalny dla kina (żadne pirackie wersje nie wchodzą w grę). Nastawiamy się na komedię. Może macie jakieś ciekawe typy, jakoś pustka zaległa w mojej głowie.

pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc

O Golasach nie pomyślałem :) Ale to nie przejdzie - u nas nie sami informatycy pracują :)))

choć... wciągam ten tytuł na listę. Może coś innego?

PS. Tron to nie komedia. Przynajmniej bez "premierowskich" używek.

PPS> tak dowcip teraz ułożyłem a propos:

Jak nazywa się marihuana, którą palił polski premier?

Dondzia...

• 3 tygodnie później...

Jeśli koniecznie komedia, to na pewno żadne głupoty, tylko klasyka, np. Monty Python, chociażby Święty Graal, albo Żywot Briana, albo Sens Życia... Tylko po co do tego całe kino?

Na prywatnym seansie obejrzałbym coś bardziej widowiskowego. Np. nigdy nie widziałem Matrixa na dużym ekranie, a to musi być coś. Zwłaszcza cała trylogia w jeden wieczór :)

pusc im Martwice Mozgu :) beda piali z zachwytu. A tak powaznie to nie idz w zadne sztampy w stylu Matrix, Rambo, Terminator II hehe itd. Pusc cos czego raczej nie podejrzewasz ze widzieli. Jakis film almodovara, maja swoj urok. Buffalo 66 tez ma niesamowity klimat. Jest mnostwo opcji zalezy tylko co Cie interesuje. Pozdrawiam

jak na imprezę firmową, to kino grozy koniecznie! ;-) może japoński "Ringu" Hideo Nakaty (1998), zajefajny film, spodoba się wszystkim... 8-D

x.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość Przemski

(Konto usunięte)

...zaciekawić? zaskoczyć? zaimponować?

Zdecydowanie

AKIRA

lub

GHOST IN THE SHELL

oba wydane przez IDG za na prawdę śmieszne pieniądze, a wydane świetnie, łącznie z dwustronnymi okładkami (przeźroczyste pudełko), oczywiście oryginalna ścieżka dźwiękowa w DTS i niezłe tłumaczenie w postaci napisów; warto zakupić

niestety nie są to najłatwiejsze filmy w odbiorze; w dodatku wymagają umiejętności czytania napisów, ale liczy się zawartość merytoryczna

jeśli coś łatwiejszego to może Paprika, wydana w tamtym roku na BluRay/DVD; są motywy techniczne/informatyczne, ale też analiza snów, trochę komedii; film może nie należy do moich ulubionych, ale jest godny polecenia;

• 2 tygodnie później...
  • Redaktorzy

Widziałem niedawno Ghost in the Shell, junior jest filmoznawcą i znosi mi czasami swoją zdobycz. Czy ja wiem... Odebrałem to jako mało emocjonujące. Momentami zastanawiające, owszem, nawet, czy ja wiem, niezwykłe, ale sama historia raczej na jednym tonie. Może za mało lubię Mangę?

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Trudno objąć GiTS kilkoma słowami, nawet zdaniami. Oczywiście, nie każdemu będzie się podobał. Osobiście zaliczam go do filmów trudnych, trzeba też przyznać, że jest to tytuł, który wypada obejrzeć więcej niż raz by mówić o pełnym jego odbiorze/zrozumieniu. Może faktycznie nie jest to najlepsza propozycja na tego rodzaju imprezę, ale śmiem podejrzewać, że ludziom z branży IT się spodoba.

Manga/anime....jest wiele, wiele innych tytułów, japońskie kino animowane obejmuje praktycznie każdy gatunek, komedie, thriller`y czy prozę życia. Jak sama nazwa mówi to niepohamowane obrazy, kino którego nie tyczą się te same prawa co tradycyjny obraz. Przekłada się to na niesamowite możliwości twórcze, a kluczem do odbioru anime jest umiejętność przestawienia się na tę formę przekazu, szczególnie trudna dla Polaka, który przyzwyczaił się, że rysunek i animacja kojarzy się z twórczością przeznaczoną dla dzieci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.