Skocz do zawartości
IGNORED

ESS Performance 9 - jaki przetwornik???

peludito

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Kupiłem dość okazyjnie kolumny ESS Performance Series 9 na przetworniku Heila. No i jest tak: jedna brzmi genialnie, to, co się dzieje przerosło moje oczekiwania. Żeby nie było za wesoło - druga jest niepełnosprawna. Ktoś sprytnie pogiął listki w diafragmie, co oczywiście skutkuje znacznie ograniczonym pasmem. Oczywiście wiedziałem, że kupuję kolumny niepełnosprawne. Słysząc zdrowy przetwornik mam szczere chęci dokupić do drugiej skrzynki sprawny. Wiem, że nie jest łatwo dostać takie elementy, ale za wielką wodą sprzedają kity naprawcze (czyli właśnie takie diafragmy) po 89$ i ja bym śmiało w to poleciał. Tyle, że nie mam gwarancji, że podpasuje. Oznaczenia diafragm są mdłe i mało konkretne, wymiary podane są w sposób dla mnie nie zjadliwy. Zresztą zobaczcie sami -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (ess heil air motion transformer, gdzieś w połowie strony). Googlowałem cały wieczór i nie dogooglowałem się typu tego konkretnego przetwornika, który hula w tych kolumnach.

Tu zwracam się do Was z zapytaniem - czy ktoś rozbierał te kolumny i orientuje się, co tam siedzi? Może ktoś ma skany jakiejś broszurki? Albo zna dobry adres? Już nie wspomnę, że chętnie odkupiłbym od kogoś sprawny głośnik tego typu;). Pomocy!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/42914-ess-performance-9-jaki-przetwornik/

Zapytaj Ryszarda_wpl. Om ma takie głośniki.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

na stronie którą podajesz są 2 modele te duże Heile.

- 689-1108 - niższy (takiego mam w ESS AMT 4) ma wymiary 42,8x119,1 mm

- wyższy do najwyższego modelu AMT 1 ma wymiary 39,7x141,3 mm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.