Skocz do zawartości
IGNORED

B&W 303 + Marantz...dobry pomysl...?

iczek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zamierzam sie na kolumny DM303, czytam na forach ze juz "kultowe" !?:)

Dzisiaj sluchalem tego w Sopocie w Top Hi-Fi i ... fajnie :)

Tylko tyle potrafie napisac, bo dla mnie to chyba pierwsza stycznosc z takim sprzetem.

Laikiem bowiem jestem.

Sluchajac rad "doswiadczonych" kolegow chyba wezme te kolumny. Duze znaczenie ma tez ich cena.

Pozostaje kwestia wzmaka.

Doradzaja mi wszedobylscy spejcalisci aby poszukac w second-hand jakiegos starego Marantza i bede kontent.

Mozecie cos doradzic...?

PM30...?

PM-44...?

Cos nowszego? Ze znakiem KI..?

Troche poszperalem w sieci i trudno sie zdecydowac nieznajac ('nie znajac' - osobno?) tematu od podszewki. Musze zdac sie na opinie

Was i chetnie sie zdam :))

Bede wdzieczny za cierpliwosci wszelkie uwagi.

Aha - przewalilem wasze forum i juz cos wychwycilem, ale jesli ktos znajdzie pare minut to przesylam z gory tone usmiechow - :)

piotr

https://www.audiostereo.pl/topic/4316-bw-303-marantzdobry-pomysl/
Gość slingerland

(Konto usunięte)

Jestem z 3miasta i wiem,że Panowie z Top Hi Fi polecają B&W - zwłaszcza od czasu jak firma-matka przejęła dystrybucję. Nie lubię tego brzmienia,ale jeśli się podoba, w istocie potrzebny wzmacniacz i odtwarzacz raczej,jak mawiają,po "jaśniejszej stronie neutralności" i w związku z tym Marantz będzie w tym samym sklepei najbliżej tego "pojęcia".

Znam B&W DM303 jak własną kieszeń, bo grałem sobie na nich dosyć długo i przesłuchałem je chyba w kilkunastu różnych pomieszczeniach. Myślę że to pewniak i jeden z najlepszych strzałów do 2000zł. Kolumienki są bardzo sympatyczne, nie pieszczą się, tylko walą z mostu o co im chodzi. Mają wyśmienitą przestrzeń i są dobrze zrównoważone. Jednak na niektórych płytach mogą zabrzmieć trochę za ostro i z tego względu polecałbym do nich jakieś cieplejsze wzmacniacze z pełnym i rytmicznym basem. Jeżeli Twój budżet to przeżyje, Rotel 02 będzie jak znalazł.

Ja bym te B&W przesłuchał dobrze, bo nie każdemu mogą odpowiadać. Jeżeli zdecydujesz się co do propozycji powyżej, to RA-02 można dostać w Poznaniu nowego za 1700 w sklepie (wyprzedaż w modicie).

Dzieki za rady, ale uparcie zapytam czy wybor starego modelu Marantza ma jakies uzasadnienie zdaniem tych co umieja sluchac?

Szczerze mowiac 1700 zl to troche powyzej moich mozliwosci. Myslalem o wzmaku do 1000 zl. stad zainteresowanie starszymi modelami?

pzdr

Gość Marcin W.

(Konto usunięte)

Uwazaj na ROTELA 02.

To nie to co np.ROTEL 971 albo 972

Ten wzmak gra duzo gorzej .

Dzwiek jest suchy i dosyc ostry a sluchalem go wlasnie na B&W tylko ze konkretnie na 603.No ale moze sie myle i tobie bedzie odpowiadal wiec koniecznie najpierw posluchaj.

Zgadzam się z Marcinem co do Rotela. Dawne 971 a tym bardziej 972 to dla mnie do dziś wzmacniacze kultowe. O serii 02 natomiast szkoda gadać. 971 często pojawia się w ogłoszeniach, kosztuje ok. 1500 , czasem nawet mniej. 972 natomiast w ogóle się nie pojawia, co znaczy, że mało kto chce się go pozbyć. A szkoda, bo sam bym kupił ze względów sentymentalnych. Talk czy inaczej uważam, że stary Rotel byłby to znacznie bardziej trafionym zakupem niż Marantz.

Dzieki za rady. Jak juz wspomnialem moja "swiadomosc stereo" jest obecnie wystawiona na duzy stres.

Kasa w kieszeni i trudny wybór :)

Dlatego MUSZE polegac na Was. Praktycznie skacze z tematu na temat i od trzech dni przewalam siec i strony reviews'ow. Troche sie miotam, ale od czego trzeba zaczac - dlatego wole wydac te 1000 zl za Wasza rada.

Podaze tropem Rotela, ale pewnie zaczna sie schody zeby to cos znalezc w komisach i allegro.

pzdr i dzieki

Potem pewnie bede szukal kabelkow :))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.