Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki do Yamahy RX-V1700

sirholly

Rekomendowane odpowiedzi

witam zakupiłem Yamahe rx-v1700 + dvd s2700 , proszę mi powiedzieć jakie firmy głośniki , lub jakie kombinacje najlepiej wypadają z yamaha , szukam 5+1 , ma ktos z was moze rx-v1700 ? prosze o sugestie z góry dziekuję

Damian

odradzam paradigmy w szczegolnosci v5

polecam technics sb-m500 ,800 umnie super sie zgrywaja z ta yamaha ! mam 2700

szukalem niedawno kolumn i powiem ci szczerze ze z nowych do 3 tysie to sam szrot hinski !

tandetne copy

jak juz lepiej poszukac cos w cenie 3 tysiecy ale uzywki z 5-10 lat !

bardzo fajnie siesty tonsila graja z yamaha !

!!

podpadlem na forum :) porownujac moje sbm500 czy siesty do niby wypasionych paradigm 9v5 i innych markowych kolumn !

osobiscie testowalem sieste i paradigm 9v5 z yamaha 797

paradigmy wypadly ze tak powiem delikatnei źle

natomiast tonsil mnei zadziwil !

sam mam na niego chrapke i kupie te tonsilki do mojego kina za to sbm500 dam na stereo w innym pokoju !

nie bede wiecej sie rozpisywal mi sie dzwiek podobal tych siest roznica miedzy paradigm byla spora na korzysc tonsili w siestach ten dzwiek sie odrywal ! od kolumn a paradigm to stodola mozesz sobie wyobrazic

No rozumiem o co chodzi tez naczytalem sie o tych paradigm samych złych rzeczy pojade do top hi-fi na odsłuch tych siestek i zobacze co potrafia co jeszcze polecilibyscie w tym zestawieniu?

w top hifi nie bedziesz mial siesty ! ani przypuszczam paradigm ! a tonsili na 200% nie bedzie bo u nich ciezko z marketingiem ! i sprzedaza ogolem to tylko ich sklepy tonsilowskie nei wiem skad jestes bo w poznaniu tonsil ma sklep od wielu lat na 28 czerwca!!

sirholly, 21 Maj 2008, 08:38

>No rozumiem o co chodzi tez naczytalem sie o tych paradigm samych złych rzeczy pojade do top hi-fi

>na odsłuch tych siestek i zobacze co potrafia co jeszcze polecilibyscie w tym zestawieniu?

wydaje mi się że kolumn trzeba posłuchać a nie czytać o nich, a zwłaszcza dotyczy to głupot pisanych przez naszego forumowego fachurę marcin1982 :)

sluchaj radula on pewnie bedzie polecał do tego wzmaka sieste rowniez ! i ja jestem rowniez za jego propozycjami !

dzwiek wali na leb te przereklamowane z naciagnietymi wysokimi i typowym dudnieniem basowym paradigmy ! ktore jak posluchasz z tym ampli ! to uciekniesz od nich jak najdalej

No to patykiem po mrowisku.

JBL cine pack do kina są przednie, do muzyki już nie tak bardzo, ewentualnie do koncertów w 5.1 o zacięciu rockowym. Jeśli chcesz słuchać muzyki w stereo to szczerze mówiąc nie amplituner. Ja mam JBL od nastu lat i nie psioczę. Kieruj sie słuchem a nie radami bo za czyjeś "dobre" rady tylko ty zapłacisz

a co sądzicie o takim zestawieniu JAMO C 605 HCS3+SUB250

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

tak na marginesie

w centrum Londynu za Yamahe RX-V1700 + DVD S2700 YAMAHY ZAPŁACIŁEM Ł600 CO w przeliczeniu na ZŁ daje 2520 PLN do tego wysyłka kurierem kosztowała mnie Ł40 a wiec dodatkowe 180 PLN całość wyszła w granicach 2700 PLN wiec chyba nie przepłaciłem patrząc na polskie ceny , na ceneo , allegro itd ?

sirholly na serio polecam tobie odsluchac siest !!i nie podniecaj sie tymi marketowymi zabawkami bo to wiekszosc nawet nie produkowane juz w zakladach rodzimych tylko zatajone made in china ! !

wiekszosc to chiny ! posluchaj sobie tych siest a opinie tych cwaniaków wyzej omijaj szerokim łukiem !ich stale propozycje to jbl e100 czy takie badziewne jamo i harman kardon najlepsze amplitunery rodem z ameryki a moze z meksyku?:)) a ogolem to badziewie jak nic nadodatek awaryjne ! u mojego ojca w servisie co jakis czas przyjezdzaja do naprawy ! harmany NIKT O TYM NIE MÓWI?:)

Widziałem test tych jamo gdzieś na polskich stronach (słyszeć nie słuszałem)

a może tak Wharfedale Diamond 5.1 tu masz test

Ukryta Zawartość

Wafle słyszałem wprawdzie z denonem ale brzmiało to dobrze, sam mam na nie chrapkę by zmienić moje Quintasy 500.

Ale najlepiej zrobić jak mówią wszyscy - posłuchać samemu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zdecydowanie te:)

Ukryta Zawartość

lub te

Ukryta Zawartość

te sie pieknie zgrywaja z yamaha mialem to okazje sluchac kiedys u kolegi jednak cena nie dla mnie moze ciebie zainteresują?

Ukryta Zawartość

te to chyba żart.. nie mam 10k na głośniki jeszcze stereo...

max co moge wyłożyc to ok 4 za 5.1

te drugie DALI tez drozyzna..

przsłucham tych siest.. , moze wafle te które kolega wczesniej zaproponował cena tez jest przystepna ..

za 4 klocki ciezko bedzie dostac caly zestaw 5.1:) toto chyba zart :) sam sub w miare dobry kosztuje 2 - 3 tys a gdzie reszta?

proponuje w takim razie sieste ! caly zestaw zmiescisz sie w tej kwocie nadodatek z subem ktory tez nie jest najgorszy sluchalem activ 250

dla samej ciekawosci dzwonilem dzisiaj do tonsila bo nie wiem czy nie zakupie omegi !zamiast siesty na przody

facet w poznaniu mowil mi ze jest w stanie omegi zalatwic mimo ze to narazie prototyp nie produkowany na szeroka skale!ma mi cos na ten temat powiedziec czy da rade w przyszlym tyg z tym ze omegi to cena kolo 3-4 tys same fronty

tobie jednak polecam sieste bo w tej cenie 5,1 zagraniczne to tandete dostaniesz a siesta naprawde ladnie brzmi ! i testowalem to z rxv 797 yamaha !

niczym nie podpadniesz ! ze kichą nazwalem serie monitor nie znaczy ze mam takie same zdanie o studio wrecz przeciwnie:)

jak dla mnie seria monitor brzmi i wyglada jak by byla produkowana w chinach ! i takie mam o tym zdanie

samo wykonanie tych kolumn budzi juz podejzenia o tanią sile roboczą !

druga sprawa kolega chce kolumny podlogowe a nie podstawkowe !

ktore ;) tez do tanich nie należą

co racja marcin1982 to racja.. te paradigm studio za drogie na moją kieszeń ..

może najpierw zakupic stereo? ciagle nie wiem .. elektronike wiedzialem odrazu teraz mam wachania non stop..

ja tobie juz poradzilem ! tonsil siesta dobrze to sie wspolgra z yamaha tą co masz ! sam ma na tylach sieste i centralke sieste !

i odkrywam dzwiek na nowo wiele kontkrukcji typu jamo misiony i inne te z tanszej polki nei zagra tak jak te polskie tonsile nawet podaruj sobie te tanie kefy :) sprawa jest prosta firma ktora zajmuje sie produkcja high end jak kef nie zrobi dobrych kolumn low end i tyle:)

a tonsil chcial jak najlepiej w tej nizszej polce cenowej no i siesty mu wyszly ! codziennie przejedzam kolo tonsila i mam ochote codziennie tam wstapic i sobie podlogowek posluchac z cd jean michel jarre

wiem ze to polskie itd itp zaden to szpan przed kolegami ze sie ma tonsila a nie jamo :)

ja bym tam na twoim miejscu wziol 5.0 narazie sieste tonsila dobrze wygrzal a potem kupil suba !

tonsil tez oferuje suba sieste 250 aktiv ale to nie to akurat tego ci nie polece !

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.