Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nawiązując do mojego pierwszego wątku na poprzedniej stronie rozumiem, że PMA-880 to wzmacniacz godny uwagi jako start-up bo akurat ten model mam na celowniku?...Na forum niestety znalazłem różne opinie, ale większość pozytywnych.

M.

Witam,

Nawiązując do mojego pierwszego wątku na poprzedniej stronie rozumiem, że PMA-880 to wzmacniacz godny uwagi jako start-up bo akurat ten model mam na celowniku?...Na forum niestety znalazłem różne opinie, ale większość pozytywnych.

M.

Mniemam ,ze piszesz o 880 R ? Jak tak to bierz go. U mnie bylo tak : kiedys kupilem nowego 1500 AE- to byl nowy model wiec troche kosztowal.Kilka lat pozniej nabylem ( bardzo okazyjnie) 880 R. Podladzylem i tu konsternacja - on gral nie gorzej a w pewnych aspektach lepiej od 1500 AE.serwus

Mniemam ,ze piszesz o 880 R ? Jak tak to bierz go. U mnie bylo tak : kiedys kupilem nowego 1500 AE- to byl nowy model wiec troche kosztowal.Kilka lat pozniej nabylem ( bardzo okazyjnie) 880 R. Podladzylem i tu konsternacja - on gral nie gorzej a w pewnych aspektach lepiej od 1500 AE.serwus

Chyba byłeś wtedy z lekka zmęczony ;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Chyba byłeś wtedy z lekka zmęczony ;-)

Wrecz przeciwnie,pisze jedynie o moim odbiorze-w sensie porownania obydwu modeli.

Wrecz przeciwnie,pisze jedynie o moim odbiorze-w sensie porownania obydwu modeli.

I zeby nie bylo-1500 AE to -jak dla mnie -bardzo dobry wzmacniacz.

To ktory model jest godny uwagi? Rozmawiajmy o kwotach rzędu kilkaset zlotych, nie tysiącach. Nie chciałbym na ten moment inwestować za mkcno, lecz małymi krokami dość do stanu sprzętowego ktòry mnie zadowoli... ☺ Do napędzenia mam kolumny 125W w pokoju blisko 30mkw.

Nie idźmy w relatywizm, PMA 1500AE jest zdecydowanie lepszy od PMA-880R. Ten ostatni jeśli w dobrym stanie to 400 zl można dać.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Nie idźmy w relatywizm, PMA 1500AE jest zdecydowanie lepszy od PMA-880R. Ten ostatni jeśli w dobrym stanie to 400 zl można dać.

Temat zainteresowal mnie poniewaz 'marcinek' wspomnial o konkretnym modelu i konkretnej sytuacji finansowej.Jestem przekonany,ze 880 -tka nie bedzie zawiedziony.A Ty jak uwazasz ? ahoj

Temat zainteresowal mnie poniewaz 'marcinek' wspomnial o konkretnym modelu i konkretnej sytuacji finansowej.Jestem przekonany,ze 880 -tka nie bedzie zawiedziony.A Ty jak uwazasz ? ahoj

Ja bym wolał PMA-860, ale on znowu bez pilota jest...coś za coś :-)

Żeby nie było że pilot to główne kryterium :-) Na znanym portalu aukcyjnym jest jedna sztuka która wydaje się być w niezłym stanie, mowa o 880 za 4 stówki. To naprawdę niedużo, tak mi się wydaje. Są i inne propozycje takie jak 860, 920, 980... Niby wybór jest, ale go nie ma jak się okazuje :-) I nie myślcie że jestem zrzęda i żałuję na sprzęt :-)

Ja po prostu proszę o poradę które modele omijać szerokim łukiem, a które brać pod uwagę.

Edytowane przez marcinekmm

Żeby nie było że pilot to główne kryterium :-) Na znanym portalu aukcyjnym jest jedna sztuka która wydaje się być w niezłym stanie, mowa o 880 za 4 stówki. To naprawdę niedużo, tak mi się wydaje. Są i inne propozycje takie jak 860, 920, 980... Niby wybór jest, ale go nie ma jak się okazuje :-) I nie myślcie że jestem zrzęda i żałuję na sprzęt :-)

Ja po prostu proszę o poradę które modele omijać szerokim łukiem, a które brać pod uwagę.

dźwiękowo z tego zestawu to najlepszy jest PMA-920, ma już swoje lata, ale daje radę.

Wiadomo-chodzi tylko o to zeby kupic sprzet w dobrym stanie.To jedyny dylemat-problem.

1500AE, 1500R stokroc lepsze od 880R,a nawet od flagowego 1080R.

Zapewne tak, lecz może nie stokroć ale sporo droższe :-) Zapewniam, że ten model będzie moim następnym krokiem :-)

Zapewne tak, lecz może nie stokroć ale sporo droższe :-) Zapewniam, że ten model będzie moim następnym krokiem :-)

Przyzwoicie sie prezentuje ten za 399 -880R.Tak mysle.Pogadaj z gosciem i jak odpowiedzialny to wez go i tyle.A z ta teoria typu 100 razy lepsze to nie bral bym do glowy.

Przyzwoicie sie prezentuje ten za 399 -880R.Tak mysle.Pogadaj z gosciem i jak odpowiedzialny to wez go i tyle.A z ta teoria typu 100 razy lepsze to nie bral bym do glowy.

Własnie, mniej teorii, więcej praktyki. Polecam przed deptaniem w klawiature.

Jak miał bym brac 880R za 400zł to juz lepiej dołozyć do 925R.

?👈

Własnie, mniej teorii, więcej praktyki. Polecam przed deptaniem w klawiature.

Jak miał bym brac 880R za 400zł to juz lepiej dołozyć do 925R.

Mniej teorii-opisuje jedynie te modele z ktorymi mialem dluzszy czas do czynieni ( kilka lat jednoczesnie :880,1050.1500r MkII,1500 AE).

Ze nie wspomne o wielu DCD.

To już chyba faktycznie wrócę do rozwiązania 860 za 6 stówek bądź 980 za 7,5 stówki. Z drugiej strony nie wiem co myśleć o tych ofertach które wiszą już tyle tygodni w necie...

To już chyba faktycznie wrócę do rozwiązania 860 za 6 stówek bądź 980 za 7,5 stówki. Z drugiej strony nie wiem co myśleć o tych ofertach które wiszą już tyle tygodni w necie...

Wisza bo ceny sa bez sensu.

Powodzenia. Nie ma to jak przereklamowany suchotnik 860. 750zł za 980R to przegięcie. Taniej można miec 1080R, który i ak nie jest idealny. Jak juz Denona za 700zł to 1055R, albo 925R taniej, bo starszy i brzydszy.

Mniej teorii-opisuje jedynie te modele z ktorymi mialem dluzszy czas do czynieni ( kilka lat jednoczesnie :880,1050.1500r MkII,1500 AE).

Ja mialem praktycznie wszystkie miedzy 1988, a 2001r.

DCD też i co?

?👈

Powodzenia. Nie ma to jak przereklamowany suchotnik 860. 750zł za 980R to przegięcie. Taniej można miec 1080R, który i ak nie jest idealny. Jak juz Denona za 700zł to 1055R, albo 925R taniej, bo starszy i brzydszy.

Ja mialem praktycznie wszystkie miedzy 1988, a 2001r.

DCD też i co?

W zwiazku z czym to - i co ?

chyba 1055 a nie 1050 ? Jak oceniasz porownanie 1055, 1500rII i 1500ae?

Masz racje - od ilosci piatek w tych modelach dostalem zacmienia.To byl 1080R.

marcinekmm, skaczesz tak po swoim budżecie że ciężko coś doradzić.:) do 7-8 stowek to skup się na 1055r.

do 4-5 to 925r lub nowszy i ładniejszy 735r, tyle są warte, nie ma co przepłacać.

Własnie, i nic w związku z Twoim osłuchaniem.

Czyli chcial bys abym opisal jak oceniam te wzmacniacze,brzmienie ,pasmo,bas,srodek,gora ,czytelnosc,przejrzystosc itd.To juz inni zrobili .Wsieci na ten temat wszystko jest.

Dwa najlepsze piecyki od Denona na jednym zdjęciu choć całkiem inne.

f8c1f22b2c50e1444c8fc024c4802f37_1.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.