Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RVX 740, 1300 czy 1400?

Tommy

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad zakupem jednego z tych ampli, czemu taki rozstrzał cenowy(oczywiście wszystko to w cenach z "szarej strefy")? Już tłumaczę - na 740 stać mnie teraz, ale nie wiem, czy nie poczekać i nie kupić 1400 (bo 1300 obecnie chyba już nie można dostać - kolor tytan). W 1400 kusi kilka fajnych dodatków, między innymi YPAO - Yamaha Parametric Room Acoustic Optimizer. Czy ktoś to testował? Głupi gadzet, czy faktycznie pomocne narzędzie? Na koniec kilka informacji - głośniki Koda AV702 (5.1), pomieszczenia w sumie ponad 36m2 do odsłuchu około 28m2, 50% na 50% muzyka i filmy. Dodam jeszcze ze zamierzam nabyć DVD z obsługą SACD, bo to chyba będzie pod koniec przyszłego roku standard. Z góry dziękuje za wszystkie Wasze opinie.

https://www.audiostereo.pl/topic/4333-yamaha-rvx-740-1300-czy-1400/

hej

Zastanów się dobrze. Chcesz kupić wysoki model amplitunera i (wg. mnie)bardzo przeciętne głośniki. W kinie pewnie to zagra, ale muza będzie do bani. Po entuzjastycznych opiniach w prasie i innych użytkowników sam się napaliłem na te głośniki, ale po odsłuchu bardzo szybko zrezygnowałem. Do ww. amplitunerów trzeba raczej nabyć głośniki min. 2,5kPLN za same przody (osobiście uważam, że odpowiednimi głosnikami do tych amp'ów to seria 600 B&W, lub coś z tej półki).

pzdr

A.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.