Skocz do zawartości
IGNORED

odtwarzacz LINN, kwestia trasnportu

tomecz

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

wlasnie kupilem sobie nową zabawke pod choinke. Szybka aukcja na ebayu (3 dni weekendowe) i masz ci los, nie sądziłem, ze uda sie wygrać.

Pochłonął mnie przedswiąteczny nastrój konsumpcyjny i kupiłem sprzet, o ktorym zbyt wiele nie wiem.

linn mimik

Z opisu wynika, ze sprzet topzustand, jednak z informacji, ktore zdobylem po zakonczniu aukcji wynika, ze sprzet moze pochodzic z połowy 90 tych lat, moze nawet wczesniej. Do licytacji skusiły mnie dobre opinie na TNT oraz Soudstage. No nic, stalo sie i sie nie odstanie. Jak sprzet dojdzie, podziele sie opiniami na temat dzwieku.

Chodzi mi o nastepującą kwestie. Niektóre 10letnie transporty moga miec problemy z odtwarzaniem podniszczonych płyt. Jak jest z linnami, nigdy sie na taką informacje nie natkąłem, nie doszukałem sie tez informacji, jaki tam jest transport, moze koledzy/koleznki mogliby podpowiedziec.....?

Odpukac, jezeli mialby problemy z czytaniem cd, jak sie ma kwestia podłączenia zewn. transportu. Z opisu wynika, ze sprzet ma "Standard digital audio Schnittstelle zur Verbindung mit externen D-A Wandlern". Nigdy nie korzystałem z takiego podłączenia, czy takie wyjscie/wejscie wystarczy, by podłączyc jakis zewn transport?

Dziekuje za przeczytanie

pozdr.

tomecz

https://www.audiostereo.pl/topic/4342-odtwarzacz-linn-kwestia-trasnportu/

"linn mimik

Z opisu wynika, ze sprzet topzustand, jednak z informacji, ktore zdobylem po zakonczniu aukcji wynika, ze sprzet moze pochodzic z połowy 90 tych lat, moze nawet wczesniej."

Produkowany od 1993-1999

"Odpukac, jezeli mialby problemy z czytaniem cd, jak sie ma kwestia podłączenia zewn. transportu. Z opisu wynika, ze sprzet ma "Standard digital audio Schnittstelle zur Verbindung mit externen D-A Wandlern". Nigdy nie korzystałem z takiego podłączenia, czy takie wyjscie/wejscie wystarczy, by podłączyc jakis zewn transport? .."

Nie! To wyjscie do zewnetrznego przetwornika C/A takiego jak np. Numerik(Mimik dziala jako transport)

xajas

www.jaschiks.com

czy mam przez to rozumiec, ze nie ma mozliwosci podłączenia pod mimika zewnętrzengo transportu?

jakie warunki musi spełnic odtw, aby mogł funkcjinowac tylko jako przetwornik DA, jakie musi miec wyjscia/wejscia?

chyba nie mam dla siebie zbyt dobrej informacji, dotarlem do instrukcji

obslugi mimika i oto jak przedstawia sie jego tyl.

Jest tam jakis "electrical data output", z pewnąscią nie podłączy sie go z zewn transportem ;-(

zatem jestem skazany na transport linna.

[obrazekLUKASZ-62802_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

Elactrical data output to zapewne w egzotycznym jezyku Lowlanderów z Glasgow wyjście cyfrowe. Sądząc po rysunku, zrealizowane na gnieździe BNC. Czyli zewnetrznego transportu nie podlaczysz, natomiast Mimika mozesz uzyc jako transportu do zewnetrznego przetwornika. Co do że tak powiem rangi sprzętu: Mimik stanowi nizszy model Linna, w linii: Mimik-Karik-Karik/Numerik. Ta najwyższa dzielona kombinacja była do pojawiania się CD12 modelem topowym firmy. Mimik stanowi katalogowy odpowiednik współczesnego modelu Genki. Podobnie jak Genki, nie zawiera własnego napędu Linna, lecz jakiś standardowy od dużego producenta, niestety nie wiem jakiego, ale to zapewne jest do ustalenia. W takim wypadku w razie kłopotów z napędem jest spora szansa na wymianę mechanizmu.

• 1 miesiąc później...

mimik dotarl caly i zdrowy,

S/N ma cos ponad 7400 - dostałem bezposrednio ze szkocji informacje, ze data produkcji to Sept1996.

W ogóle bardzo miły mają helpline. Odpowiedzieli na wiele moich szczegółowych mejli, w zasadzie błyskawicznie

i bez jakiegokolwiek marudzenia.

Miałem tez kontakt z Firmą Auditus (dystrybutor i serwis na polske). Kontakt telefoniczny i mejlowy rowniez bardzo miły, choć mejle docieraja po kilkunastu dniach. Co do jakosci serwisu sie nie wypowiadam, bo nie mialem okazji skorzystac.

W kwestii ktora mnie najbardziej martwiła - transport i odczyt płyt, a wiec stosunkowo wrazliwy element. Ku mojej uciesze, nie ma takiej płyty w w mojej skromnej kolekcji, która nie dałaby sie zczytac (jest troche piratow, cdrw i niezle porysowanych oryginalow). Transport działa bez zarzutu, stosunkowo szybki dostep do sciezki - mimo swoich 8 lat. Ciekaw jestem, co siedzi w srodku, raz otwierałem, ale nie ma zadnych oznak producenta.

Transport bynajmniej niezawodny - jak na razie.

W ogóle dosc konserwatywna konstrukcja, zatem cos dla mnie. Wyswietlacz wyłącza sie po kilkunastu sek automatycznie.

Tak wiec jestem bardzo zadowolony. Juz zacieram rece na numerika ;-)

Co do serwisu AUDITUS-a: mam bardzo dobre doswiadczenia (dwukrotne). Tylko chwalic. Co prawda dotyczylo to serwisu gwarancyjnego, ale mam wrazenie, ze maja tam po prostu rzetelne i uczciwe podejscie do klienta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.