Skocz do zawartości
IGNORED

FAQ - zakładka nieruszana od lat

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Jedną z zakładek strony jest FAQ, która w założeniu miała zawierać odpowiedzi na najczęstsze pytania dotyczące audio. Skończyło się na zamieszczeniu jednego tekstu, poświęconego głośnikom, a różne proste pytania wciąż padają w wątkach. Oczywiście, najprościej nieużywaną zakłądkę usunąć, wiele jednak razy słysząłem opinie, aby uzupełnić raczej zawarte w niej informacje, żeby faktycznie była przydatna. Jakie wiadomości o tematyce audio chcielibyście tam widzieć w pierwszej kolejności? Ja na przykład optowałbym za umieszczeniem tam forumowego słownika terminów audio, powstającego na zasadzie wikipedii, a więc wciąż żywego i uzupełnianego.

https://www.audiostereo.pl/topic/43623-faq-zak%C5%82adka-nieruszana-od-lat/

Jestem jak najbardziej za. Zapobiegło by to konieczności szukania przez zielonych użytkowników informacji poukrywanych w dziwnych, starych, zapomnianych wątkach. Sam wielu rzeczy nie wiedziałem i dalej nie wiem, a nie będę o wszystko pytał zakładając nowe wątki. Encyklopedia terminów audio tworzona przez forumowiczów jest świetnym pomysłem.

Może trochę źródeł :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zajmę się tak jak obiecałem Łopatologią magnetofonową tylko najpierw muszę odbębnić wszystkie badania, zacząć rechabilitację i pójść do przeglądu na kanale, jak dobrze pójdzie w pierwszych dniach przyszłego tygodnia. Pozdrawiam Wszystkich

Zbyszek

• Redaktorzy

Dzięki, Korwinie, ja z kolei rozmawiałem z Koteczkiem, który proponuje do FAQ tekst poświęcony lampom. Myślę że niewielu jest na forum ludzi tak zaangażowanych w technikę lampową, jak on.

• 2 tygodnie później...
  • Redaktorzy

Nasz kolega koteczek był uprzejmy przysłać pierwszy fragment o lampach. Gromadzimy i jak będzie więcej - wieszamy. Cieszę się, ze FAQ się rozkręca powoli. Mam mały pomysł, zeby poprosić kogoś z najlepszych z analogu, o napisanie nt. kalibracji wkładki. I damy link do ściągniecia jakiegoś dobrego protraktora.

• 1 miesiąc później...
  • Redaktorzy

Zakładka FAQ dzięki aktywności kolegów forumowiczów zaczyna znpwu ruszać. Na razie dodaliśmy artykuł Darka Ociasa o ekranowaniu kabli - temat często poruszany w dyskusjach. Przez pomyłkę pod artykułem nie znalazło się nazwisko autora - już to zgłosiłem, będzie naprawione. Planujemy zamieszczać sukcesywnie dalsze teksty wyjaśniające problemy podstawowe, czekamy na sugestie forumowiczów i oczywiście na kolejne materiały.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.