Skocz do zawartości
IGNORED

Guardian - wrażenia odsłuchowe

Cortazar

Rekomendowane odpowiedzi

Jezu !!! Juz to widzę , kiedy zacznę po wakacjach sprzedawać swój komplet

pięciu płyt testowych. Wyjdzie ,że za komplet będę musiał liczyć

5X0,7 PLN + 2,50 za przesyłkę !!!

No i dostanie mi się jak powyżej .

Pozdrawiam wszystkich ( jeszcze 3 dni do weekendu ) :-)

do ---> Frycu i Pal55

Dzieki za słowa - jestem przygotowany na krytyke - na obrzucanie G tez :-) , ale na głupote nie :-) to fakt ... Czy sie mieszam - trochę tak - bo to jest forum - zdenerwowac jest mnie cięzko - na codzień - taka mam pracę - że nerwy na wodzy to mój chleb powszedni ... co nie oznacza ze nie mzona sie unieść :-). Mam taka zasade ze jak coś mnie wkurzy zebym miał wątpliowsci co stanu emocji - to nigdy nie odpisuje od razu :-)

Dzicko jest i rzeczywiscie broni się samo :-) jak na mlucha to dziwne :-) ... nawet nie probuje zachecac do przyjazdu ludzi ktorzy wiem ze nie rusza sie z miejsca i potrafią tylko pisac z braku zajęc, nieporadności zyciowej, braku perspektyw czy innych powodów ... Własciwie to lubie rozmawiac z ludzmi - i w formie werbalnej i w formie pisanej - stad wtracam tu swoje trzy grosze - ale tez z drugiej strony ludzie mają prawo wiedzieć ... jesli o cos pytaja czy cos mi zarzucaja .... więc odpisuje - z lepszym bądź gorszym skutkiem - forum to zaledwie malusienki wycinek rynku, tak mały ze aż marginalny ... a mowie to stąd ze bardzo duzo ludzi i dzwoni i przyjezdza czy to tylko odsluchując czy zamawiając pozniej suma sumarum - wiec skądś czerpia te informacje a nie bylo jeszcze zdanego startu z prasa czy sklepami ... a tych ludzi wogole nie widac na forum a najczesciej zagladneli ot z ciekawosci i trafili na ten watek nawet nie próbując coś pisać z powodów o ktorych wolałbym nie powtarzac za nimi. troche poczty pantoflowej troche internetu ... choć strona dopiero sie robi i nawet nie wiem kiedy sie skonczy robic - bo do studia fotograficznego dalej nie mozna sie dostac i tam inne problemy ... Ale macie oboje w 100% racje - w powyzszych wypowiedziach ... mimo wszystko jesli beda pytania - chyba bede odpowiadał, a jak cos mnie ugryzie - odpowiem - w miare mozliwosci najrzeteleniej.

W każdym razie dzieki za rade - kolejna trafna i cenną ....

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

Niepotrzebnie zabrałem głos w tej sprawie. Tyle, że najbardziej logiczne wydają się dwa rozwiązania - produkt DIY, bez faktur rachunków itp, podejrzewam, że wielu zgodziłoby się na takie warunki, albo podejscie "profesjonalne" z gwarancją fakturami itp itd. Natomiast w sytuacji, kiedy za tę samą cenę można otrzymać kolumny z fakturą lub bez jest, przynajmniej dla mnie, trochę dziwna.

Mimo wszystko szczerze życzę sukcesów, oby polskich producentów było jak najwięcej..

mimo, że jestem człowiekiem, o ktorym wiesz, ze nie rusza sie z miejsca i potrafi tylko pisac z braku zajęc, nieporadności zyciowej, braku perspektyw czy innych powodów ... ja i tak przyjadę posłuchać.

moge ci tez na miescu zrobić zdjęcia -przywiozę tło, studyjny sprzęt oswietleniowy, średnioformatową kamere lub jakis większy cyfrowy sprzęt i jeżeli masz na to miejsce to zrobimy studio u ciebie. tak w ramach wspierania polskiej sceny audio.

_>Leszek

Słusznie, już się zamykam ;o)

Kolumienki ładne, szkoda tylko, że otwór linii transmisyjnej jest z tyłu. Nie każdemu wystarczy miejsca, żeby odpowiednio odsunąć je od tylnej sciany...

• Redaktorzy

Martin: a co ty chcesz od głupoty? Obrzucanie gównem tak, a głupota nagle się nie podoba? Przecież zwykle jedno bez drugiego nie występuje... Bez wybrzydzania, łaskawco:-)

A co do ostatniego wpisu - jak często M. bierzesz fakturę VAT w sklepie? Za każdym razem? Ja nie, bo nie jestem płatnikiem. Tak więc nie mieszajmy pojęć.

do -->Parmenides

Parmenides - ja nie pisałem o Tobie - bo szczerze - nie mam pojęcia kim jestes nawet :-), nie znam tu układów i znajomosci wiec nie zabieram glosu na temat tych o ktorych nie wiem - natomiast wiem ... ze są tacy, bo jednak cos tam wiem :-) ... A zarzut dotyczył czegoś innego - Twoja uwaga akurat była słuszna - w sprawie Faktury VAT - natomiast moja odpwiedz niezbyt trafiona , natomiast co do kosztów - tu sie nie zgodze i zdecydowanie sie pomyliłeś . Wiec to nie byla zadna osobista wycieczka ...

Niniejszym pozdrawiam Cię i zapraszam ...

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

Może coś pokręciłem, w związku z tym Martinowi należą się przeprosiny, co niniejszym czynię ;-)

Standardowo przy większych zakupach dostaję wydruk z komputera i paragon z kasy - to pierwsze to jak rozumiem faktura VAT. Jeśli producent nie jest płatnikiem VATu, wystawia tylko rachunek...

Martin mówi prawdę, nie namawiał mnie do kupna kolumienek...zjawiłem się u niego w zupełnie innym celu, oczywiście audiofilskim, z zamiarem kupienia czegoś innego...i przypadkiem w tym czasie stały Pretoriany, które pare dni wcześniej miały swoją premierę i ujrzały światło dzienne i na nich posłuchałem trochę muzy...i tak poleciało...Nie ma nachalności, Martin siedzi rzeczywiście z boku, a TY słuchasz i do Ciebie należy ocena, nie podoba się to dziękujesz i wychodzisz, proste;) kasy też nikt nikomu z kieszeni nie wyciąga;) dlatego bez żadnych zahamowań opisałem berdzo pochlebnie to co oferuje z kolegami, inaczej pewnie odezwłabym się krtycznie, a opinię zamieściłem, żeby zachęcić do odsłuchu biorąc oczywiście poprawkę, że to co podoba się mnie, nie musi podobać się innym....cudów nie ma, więc cudów nie oczekujcie, ale może ktoś jeszcze znajdzie dźwięk dla siebie w Krakowie

pozdrawiam i zachęcam, posłuchać warto, a obrażać się i rzucać kamieniami w kogoś tylko dlatego, że zaproponował uprzejmie odsłuch (Martin) to mała przesada....po co zaraz dorabiać jakąś teorię spiskową?

pozdrawiam

WNIOSKI:

Myślę, że najgorsze za nami i od tego wpisu będzie już wszystko dobrze, normalnieszło jak po maśle. No bo jak sie dno osiągnie - jestsięod czego odbić, hehe, jak mawiał tow. Pietraszkiewicz vel Pietrzak. (Mam nadzieje, że dno to nie jest grząskie ; )

Premiera SOUND LINE na forum, już za nami, hehe

Nazwa poszła, dzieci zobaczyły świat (i vice versa, choć nie wszyscy).

Są interesujace i - spodziewać się należy - pod każdym względem perfekcyjnie dopracowanych kolumn rodzimego producenta do odsłuchu i zakupu za rozsądna cenę dla znawców tematu i tych, co potrafia je o/docenić. Na jakości/umiejętnościach i wiedzy SL mucha nie ma prawa siadać, albo to my jesteśmy do hmm niczego ; )) Dźwiek ma byc debeściarski, rzetelny i już. (Tak to rozumiem.)

Miło, że tu zdecydował się tu zaistnieć (takie tam marginalne forum i mało znaczące, a służące tylko biciu piany) i powiedzieć cokolwiek, nawet jeśli we własnym interesie producent, bo jeśli większość jest tu/uważa się za audiofili to SOUND LINE robi dla takich popaprańców kolumny ; )

Jeśli w lutym trafi mi się wolne to będę chciał przyjechać - posłuchać. Jeśli nie - co się odwlecze - nie uciecze. (Na jedno wychodzi.) Potem - zobaczymy.

A można gdzieś na forum zobaczyć zdjęcia jeszcze paru konstrukcji ? (Flagowych też.)

Pozdrawiam.

PS. I tylko irytuje mnie co to za towarzycho, co ma szmal, kupuje i samolubnie cieszy się z nabytku, a się nie wychyli ? Uważa, że nie ma sensu ? Mogliby przecie wpisać co nieco pod stosownym wątkiem...

A może nie czują się na siłach pisać o swoich wrażeniach, bo nie są to po prostu audiofile ? Tak b. cenią swój czas ? Te pytania kieruję do nich właśnie, licząc, że jakoweś wpisy popełnią...

Andrea .... wpis .... KLASA ... szacunek :) niekłamany ... to co trzeba było wygarnałeś :)

A apropo's - był dzisiaj u mnie z gościna jeden z "członków" forum - i dodatkowo udzielający sie w tym wątku.

Nie powiem kto ... bo nie mnie oceniac co "usłyszał" i czy wogole bedzie chciał się udzielac w wypowiedzi na ten temat - więc z tej prostej przyczyny nie powiem kto ... jak będzie chciał sam cos napisze - jesli nie - zasili szeregi tych o ktorych wspominał Andrea :)

Mniejsza o to ( nie wiem czy cos napisze wogole i co ale ... - przemiła osoba - a i pogadac sobie mozna ze ho hooooo , nie tylko na tematy audio. Słowem - postac z klasą ... rzadko o takich w dzisiejszych czasach ...

na razie pozdrawiam - i szacuneczek dla Andrei jeszcze raz za klasowa riposte :)

Cała dyskusja dość jałowa: z ciekawego tematu na poziom szamba.

Z jednej strony cześć i chwała naszym, że dobre rzeczy robią. Chętnie bym tego posłuchał.

Z drugiej strony: Martinie, trafiłeś na forum ludzi bardzo emocjonalnie wszystkowiedzących. Podejdź do tego z dystansem i nie zaperzaj się przy każdej wypowiedzi, masz tutaj super darmową reklamę, wykorzystaj to, a sprzedasz może więcej, ale nie traktuj jednak niektórych jak idiotów - to może Twoi klienci.

Jesteście wszak młodą firmą i musicie niestety na swą pozycję pracować, choćby przez gwiazdki w testach u Panów Redaktorów...Takie jest życie.

Z drugiej strony te prawie 13 tys. to też kupa kasy, nie każdy kupuje takie sprzęty "bezmarkowe" i ma prawo wydziwiać, że to DIY. Dla mnie to też niestety trochę DIY. A że Polska ślepnie, to insza inszość.

Pozdrawiam i do zobaczenia w Krakówku

Warsawiak

Broy - bardzo trafnie napisane, gratuluje.

Martin

Napisales, ze forum czyta kilkadziesiat osob...

Masz swietne informacje, doprawdy.

Doskonale sobie zdajesz sprawe, ze robisz sobie darmowa reklame, ktora czyta okolo 15 000 roznych ludzi, chociaz na poczatku zapewniales, ze to jest jedynie informacja. Mam zastrzezenia do kilku rzeczy. Powinienes poinformowac i...na tym skonczyc. Watek powinni poprowadzic inni, ktorzy sluchali i chca o tym opowiedziec.

Miedzy wierszami narzekasz na poziom forum. Lecz to dzieki niemu wlasnie spotkales ludzi, dzieki ktorym zarobisz. Wiecej wiec szacunku i pokory prosze.

Reklame trzeba oplacic i sa miejsca ku temu (periodyki)

Nie zaluj na to pieniedzy, na zalegle rzeczy tez.

Cenie natomiast Twoje podejscie do odsluchow. Pod tym wzgledem wszystko jest profesjonalnie i jak najbardziej w porzadku.

I prosze, nie oczekuje zwinnej i chytrej odpowiedzi

Nie chce byc zmuszonym do pisania w tym watku wiecej.

Pozdrawiam i zachecam osoby uczestniczace w odsluchu do pisania o swoich wrazeniach.

Panowie co wy z ta fakturą! VAT w w polsce i tak o 10 procent conajmiej jest za wysoki a tych którzy go na poziomie 22% ustalili powinni dawno temu za jaja na słupie na Ul Wiejskiej w warszawce powiesic ku przestrodze tych idiotów którzy tam obecnie siedza i za ten Vat srają na nas z góry.

Przez taki Vat mamy min 23 Procentowe bezrobocie w polsce i strach wyjsc z domu po 20 na miasto aby gaz rurą nie oberwac albo nie wyladować z kosa pod zebrami za to ze sie ma tylko 2 zł w portfelu i dla zula na wino nie starczyło.

Dlatego przestancie zameczać Martina bo sens mały to ma.

Gość obserwator

(Konto usunięte)

Witajcie.

Martinie, popełniłeś jeden zasadniczy błąd opowiadając, że w środku może być słoma byle dobrze grało, otóż, błąd błąd, jeżeli ktoś wydaje 13000 pln, nie zapłaci za słomę, wartośc materiałowa tez bardzo się liczy, tym stwierdzeniem zniechęciłeś na pewno potencjalnych nabywców, bo w takim razie ile sobie zarabiasz na tym interesie, wiesz, że nikt nie zapłaci za słomę i za dobry dźwięk, zwłaszcza za tzw DIY, dobrze, że Mahler się odezwał i rzucił paroma konkretami, nikt nie zapłaci tylko za dźwięk tyle kasy, chodzi też o to, że jak ładnie podkreśliłeś, że zwrotnicy i tak nie widać i nikt nie sprawdzi, tym samym wywołałeś ataki, możecie rzeczywiście włożyć słomę i nikt nie sprawdzi, a nie będzie rozwalał w drobny mak zwrtonicy, żeby się przekonać, czy ten skrawek kondzia do jakaś firmówka czy noname, więc musi potencjalny kupujący posłuchać, dobrze napali się, ale dalej zastanawia się, kupię i co zapłacę kupę szmalu, a i tak dalej nie będę wiedział co tam jest, za co płacę, a chcę też w tej cenie jakości nie tylko w dźwięku, ale chce mieć też za te pieniądze dobre komponenty, no a tutaj w jakimś sensie trzeba Ci wierzyć na słowo, pojawiąją się więc obawy, bo w DIY, przyzwyczailiśmy się stosuje się dużo lepsze komponenty niż w seryjnych produktach, dlatego niektórzy poddają np. kolumienki firmowe jeszcze tuningowi, gdyż firmy nie wyciskają ze sprzętu tego na co on pozwala , dlatego też Wasze produkty powinny już to mieć wpisane w swoją budowę, skoro zrotnica zalana, nie będzie można jej "pomóc"lepszymi np. kondensatorami, myślę, że przed zalaniem użytkownik powinien zobaczyć tą swoją zwrotnicę...dla świętego spokoju, jego spokoju...?

Jam jest ten co był wczoraj na odsłuchu Pretorianów ;o)System w/w przez Martina+Pretoriany objawił mi braki w realizacji niektórych moich CD.Lojalnie piszę,że przedtem nie słuchałem żadnych kolumn chociaźby zbliżonych do tego przedziału cenowego.Dla mnie była to wybitna neutralność:nawet usłyszałem dżwięk pedału od fortepianu na którym grał Zimmerman.Mimo,że pokój nie ma najlepszych właściwości akustycznych dla mnie to był odlot.Złamałem swoja zasadę niesłuchania sprzętu na który mnie niestać/mam nadzieję,że na razie;o)/,ale nie choruję!!!Polecam odsłuchy osobiste najlepiej ze swoim sprzętem grającym.Ja ze względów różnych nie mogłem tego zrobić.Pozdrawiam

o co chodzi z tymi komponentami ? nie rażą was kondensatory bopolarne w kolumnach za kilkadziesiąt tysięcy złotych ? A cewki rdzeniowe z drutu 0.7mm niedbale nawinięte ? Co więcej, w gazetach opisują te rzeczy jako cyt " w zwrotnicy użyto komponentów wysokiej jakości" Przykłady ? : ProAc 3.8 (!) Vienna Acoustic.

Niestety, podstawowa wiedza techniczna trochę dalej wybiegająca poza pisma reklamowe jest wielu obca i tak czy inaczej take graty w zwrotnicy podobają się aż nadto

Konec końców gusta audiofili w kwestii komponentów nie są wybredne gdy coś kupują - w sklepie nikt nie zagląda do środka. Rekomendacja i fotka w czasopiśmie reklamowym wystarcza zupełnie.

Inna rzecz jest taka, że dobre części nie są gwarantem dobrego dźwieku - każdy to wie ale nie każdy rozumie. Każdy natomiast rozumie, że najważniejszy jest układ.

Jak czytam, że te kolumny to DiY chcę wytłumaczyć wszystkim że Do It Yourself znaczy "zrób to sam we czworo"

na razie

;) no widzę, że Leszek już słuchał....BRAWO!

Mahler się nie przejmuj, obawy zawsze ktoś będzie miał, a produkt sam się obroni!!! :)

Pozdrowienia dla całej "EKIPY" tworzącej Sound Line, dla Martina w szczególności - niecierpliwie czekam na kolumny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.