Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo INTEGRA. Błagam o P I L N Ą pomoc.

Dreamer_1

Rekomendowane odpowiedzi

Czy opłaca się kupować następujący odtwarzacz??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli ktoś zna ten sprzęt to ile wyniosłaby mniej-więcej wymiana napędu??

Ukryta Zawartość

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Gość Bryan (off-site)

(Konto usunięte)

Mam następcę tego modelu (DX6850), generalnie jest OK - bardzo solidne wykonanie i wyrównane pełne brzmienie, ale ma bardzo trudno dostepny laser. Onkyo swojego czasu kupowało lasery w jakiejś nieznanej firmie, przez do starszych modeli z wyższej półki są praktycznie niedostępne.

Czyli jednoznacznie wychodzi na to żeby sobie odpuścić takowy zakup. Szkoda bo nie stać mnie na nowy odtwarzacz z tak wysokiej półki,a powoli przestają mnie bawić Technicsy:( W każdym razie dziękuje!!

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

"zaskoczy nie jedną osobę swoim bardzo czystym i przepięknym brzmieniem. Jest to model flagowy tej firmy i widać do pod każdym względem zarówno dźwięku jak i wykonania. Ale znawcom nie muszę opisywać co to za model. Wyjścia złocone"

Pięknie napisane.To nasz stary znajomy,słynny powiesciopisarz ogłoszeniowy,szanowny pan dd32.

No i cóż się okazuje??? znowu komuś zawróciły w głowie jego wspaniałe teksty.

Drogi panie dd32!

Nie jest to flagowy model,nikogo nie zachwyci swoim czystym i pieknym brzmieniem (bo gra do d..).Nic nie da wyczyszczenie głowicy i ten wspaniały napęd z aluminium nikogo już nie zaskoczy bo kupienie głowicy zamiennej do tyego Onkyo jest raczej niemożliwe,a jeśli już to za dwukrotną wartość tego odtwarzacza.Co do wartości zresztą to właśnie gdzieś tyle jest wart ten model sprawny.

Nie jestem znawcą,więc jeśli Pan dd32 mógłby jednak opisać mi ten model to byłbym niezmiernie wdzięczny.

>Dreamer 1

Jeżeli szukasz czegoś w miarę dobrego za niewielkie pieniadze to na Allegro widziałem przed chwilą Marantza CD 50.Niestety sprzedaje go ten sam palant,ale cena jest rozsądna.Co dostajesz?

Bardzo dobry napęd CDM4/19 ,który nadal jest dostępny,bardzo dobry przetwornik i inne kości.Moze nie będzie to jakiś hi-end ale na pewno zagra 10 razy lepiej od tego Onkyo,jest sprawny i w przyszłosci będziesz mógł go "stuningować" z bardzo dobrymi efektami.

W takim razie poważnie się nad tym zastanowię! Dziękuję!:) Aha,dużo jest gorszy od np. cd 53 Marantza??

Witam

Nie podniecajcie się tak panem dd32. Przecież gość tym handluje i musi napisać coś ekstra aby zareklamować swój sprzęt.

Większość firm w swoich opisach pisze różne slogany ...

A jeżeli chodzi o dźwięk tego Onkyo to jest zupełnie przyzwoity.

Co innego zakup lasera - dla niewtajemniczonych praktycznie nieosiągalny. Niemniej jednak te lasery są długowieczne (o ile są dobre) ponieważ nie ma tam automatycznej regulacji mocy lasera co nie powoduje jego nadmiernego zużywania gdy soczewka się trochę przykurzy.

Jednak jeśli nie posiadasz dojść do laserów to również przychylam się do opinii kolegów i jestem na NIE (dla tego CD z uszkodzonym laserem)

Dla mnie osobiście wszystko poza starymi seriami (CD 40/50/60/70/80) co wyszło od Marantza Jest po prostu śmieciem (beatstreamowe przetworniki,napęd CDM12.1).Włączając w to wszystkie 63,67,6000 i inne cuda jakie od jakiś 10 lat wychodza z tej fabryki.Ale to moje zdanie i ja je przebudowuję.

Pozdrawiam

Ponoć z 6000 OSE można BAAARDZO dużo wycisnąć z dźwięku.Mam w sumie jeszcze troszkę czasu do namysłu.Jeżeli gość nie ściemnia co do stanu technicznego so się chyba zdecyduje albo (co już dłużej potrwa) zacznę zbierać i rzucę się na Onkyo INTEGRA 7711. Będę miał już przynajmniej bardzo porządny sprzęt,a myślę,że wartoby było poczekać. (chyba,że padnie mi mój aktualny cd)

Mam takiego Marantza CD50, z tym ze moj nazywa sie Philips CD830 (wtajemniczeni wiedza ze wtedy marantz to glownie swoje obudowy robil ...). Dzwiek faktycznie jest bardzo przyzwoity, choc jak dla mnie to chyba troszke za duzo zwiewnosci, a za malo masy.

Przepraszam,że tak męczę ale co sądzicie o tym sprzęcie?? Ktoś go tuningował??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest jeszcze sam 7711 ale z drobną wadą:(

Ukryta Zawartość

Brać go czy też odradzacie?? To już moje ostatnie pytania!;)

Ukryta Zawartość

Musze go trochę obronić;) Poczytaj na www.garmin.prv.pl w dziale tuning o Onkyo INTEGRA 7711 (opisuje czynności i wrażenia podczas tuningu). Zwróciłem na niego uwagę właśnie przez Garmina ale jeśli pada laser to nie wchodze w to ze względu na wcześniejsze informacje o niedostępności go w sprzedaży. Możejakieś wrażenia co do Yamahy z liknu powyżej??

>>Dreamer_1

Czemu tak gorączkowo?. Czy musisz kupić dzisiaj lub jutro ?

Ponadto jeszcze nie kupiłeś a już chcesz tuningować.

Poczekałbym jakiś czas i regularnie sledził Allegro. Po Nowym Roku powinno pojawić się trochę nowego sprzętu, wtedy łatwiej będzie trafić okazję.

Staraj sie unikać sprzętu który ma problemy z czytaniem płyt. Tłumaczenie sprzedającego, że to tylko kwestia wyczyszczenia lasera jest najczęsciej bujdą. Naogół są to przypadki kiedy laser dożywa swych dni a wymiana staje się nieopłacalna.

Przemyśl na spokojnie sprawę tuningu i odpowiedz sobie na kilka pytań.

Co chcesz osiągnąć ?

Jakie będą nakłady i efekty ?

Czy nie da się lepiej spożytkować pieniędzy włożonych w tuning ?

Gość anglik

(Konto usunięte)

Nie wiem dlaczego wszyscy tak sie trzymaja sprzetu japonskiego. Uparcie trzymam sie anglikow bo dominujacy na naszym rynku sprzet japonski ma jedna wielka wade: podbite wysokie tony i dziurawy "pusty" bas. I nie jest to kwestia jakosci produktow_ wynika to z cech ich narzadu sluchu, japonczycy lubia i lepiej slysza wysokie tony, a specjalnie dla mlodziezy (muzyka dyskotekowa) wzmacniaja niektore pasma basu przy okazji wycinajac czesc jego pozostalych elementow, prawdopodobnie tego nie slysza. uwazam , ze kiedys kazdy kto zlapie audiofilskiego bakcyla(tak jak ja) sam do tego dojdzie i bedzie sie trzymal z daleka o japonskiego sprzetu. Ja osobiscie wielokrotnie zmienalem sprzet i z moim lampowcem graly przerozne cd ale zaden japoniec (czy wysoki denon czy sony "ES" "QS") nie graly tak neutralnie przyjemnie jak odtwarzacze angielskie (NAD) czy francuskie (Micromega, Cairn). pozrdawiam i zycze przemyslanych i trafnych wyborow!

Racja,trochę gorączkowo:) Sprzedaje lada dzień swój obecny cd bo po tuningu wzmacniacza i kolumienek wyszło jak kiepsko on gra i niechciałbym za długo być bez CD.Jest nawet ciekawa yamaha za niecałe 300 zł,model wyższy od tego co podałem link ale nie wiem jakie ma wśród was opinie.Chodzi o "Tytanową" 490 tkę

Jak myślisz, że CDX-480 czy 490 zagra lepiej od Technicsa SL-PS770D, o którego wcześniej pytałeś, to się mylisz.

A 490 to nie model wyższy od 480 tylko rok nowszy, ale ten sam poziom.

Czyli decyzją rady zostaje przy SL-PS 770 i wykonam na nim tuning :)

Później dopiero,przy dobrych wiatrach zakupię coś z wyraźniejszym Hi-Endowym zacięciem.

Dziękuję za pomocne sugestie!!:)

Mhmmm ja bym nie podzielil zachwytow wobec 7710 w podstawowej , nietuningowanej wersji. U mnie sie totalnie nie sprawdzil, starszy od niego o jakies 6 lat Denon 2560 pokazal mu taka klase, po pol godzinie porownan Onkyo ktore kupilem kiedys za ponad 2kzl powedrowalo na Allegro.

Owszem wyglada cudnie, potencjal tez moze ma, ale dla m,nie totalnie niewykorzystany. Poczytaj moja recenzje w opiniach.

Oczywsice chodzilo o 7711 nie 7710. A laser bodajze Sanyo, o dostaniu zapomnij, na zakurzenie raczej nie licz, chyba, ze ktos go w piwnicy trzymal, obudowa jest dosyc szczelna, poza tym podzielona na sekcje. Jak chcesz moge wyslac kilka jego zdjec w srodku.

• 5 tygodni później...
  • Redaktorzy

Pamiętam polską recenzję tego modelu Onlko. Była sceptyczna, odtwarzacz uznano za niewart swojej ceny (dość wysokiej). Oczywiście 600 pln to co innego. Proponuję jednak trzymać się jednej zasady - NIE KUPUJE SIĘ Z DRUGIEJ RĘKI SPRZĘTU JUŻ PADNIĘTEGO. Jeśli laser przeskakuje, albo napęd "nie wiadomo dlaczego czasem nie widzi płyt, ale to nic poważnego", oznacza to po prostu, że w przypadku zakupu takiego zbuka sprzedający nie będzie zobowiązany do przyjęcia żadnej reklamacji, gdyż sprzęt zakupiono jako nie w pełni sprawny. Sprzęt z drugiej ręki I TAK często jest padnięty mniej lub bardziej, co wychodzi po pewnym czasie. Dlatego też nie warto absolutnie brać sobie na kark takiego, który jest zdechły już w chwili zakupu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.