Skocz do zawartości
IGNORED

Wyższy poziom merytoryczny audiohobby.pl

zwykłybanan

Rekomendowane odpowiedzi

parę wątków to tylko ośmieszanie się ;) jednak kilka ciekawych i użytecznych :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jestem uzytkownikiem obu forum.

Nie twierdze ze audiostereo.pl to kicha, ale znacznie więcej ostatnio dowiedzialem sie na audiohobby.

Choć nie absolutnie nie neguje audiostereo ( wkońcu tu sie wychowałem:))

Gość rochu

(Konto usunięte)

Rzeczywiście pomimo mniejszej ilości wpisów, jest tam zdecydowanie bardziej merytorycznie i ciekawiej.

Widac że emocje związane z powstaniem forum juz tam opadły i zrobiło sie normalnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ten wątek to naprawę wysoki poziom audiohobby Wielu fachowców którzy radzą jak najgorzej i sieją nieprawdę. Wsórd niech jest naprawę niewielu którzy wiedzą o co kaman. Jednak parę wątków audiohobby jest ciekawych jak powiedziałem na początku. To tak żeby ktoś nie posądził mnie o stronniczość i fanboystwo.

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

"Wsórd niech jest naprawę niewielu którzy wiedzą o co kaman." "To tak żeby ktoś nie posądził mnie o

>stronniczość i fanboystwo."

A możesz napisać w ojczystym języku (mam na myśli .pl)?

(choć nie zaczyna się od a)a nie uczyłaś/eś się języka ang. Poza tym każdy wiek ma swój slang, tak samo subkultura. Zapraszam do katowickiego Inq na elektroschocki. Poznasz co to znaczy undergroundowa muzyka, ludzie i klimat.

Witam

Na audiohobby nie wchodzę za często, ale z tym poziomem to lekka przesada. Na początku zajmowano się tam głównie waleniem w forum lukara. A teraz? Wystarczy na audiostereo skorzystać z wyszukiwarki i właściwie niemal wszystko co jest na audiohobby bylo już u nas. Zreesztą nie ma się czemu dziwić, bo to przecież ci sami ludzie...

Pozdrawiam Stempur

Szanowny przedmówco, okaż trochę szacunku dla "niekumatych" i posługuj się polszczyzną.

A propos, kiedy miałeś 3 latka my pląsaliśmy na rave'ach.

ukłony

Ukryta Zawartość

To jest właśnie to o co kaman:) Teraz można się wreszcie wczuć w muzykę i poczuć dreszcze i "wkręcić sobie śrubę". Jeden numer stricte mnml drugi to elektronika z świetnym wokalem Yorka z Radiohead.

Co do rave to nigdy mnie nie pociągał, więc niczego nie żałuję-to do przedmówcy.

Ukryta Zawartość

foxbat, 1 Lip 2008, 00:23

>o cie w morde... Turdus merula... szacun!

Nie martw, jest spoko, kolo.

Muszę zajarać jointa i będzie wszystko kaman. Merytorycznie i po polskiemu ;-)

Szacun, nara.

DawidM

"Poza tym każdy wiek ma swój slang, tak samo subkultura. Zapraszam do katowickiego Inq na elektroschocki. Poznasz co to znaczy undergroundowa muzyka, ludzie i klimat."

Czy ta książka tłumaczy zjawisko śląskiego undergroundu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Dziękuję za wyrazy uznania dla "władzy", trenerze Jarząbku, ale to nic wielkiego. Wystarczy przeczytać. Akcja "Księgi urwisów" po prostu rozgrywa się w kopalni, gdzie uczniowie szkoły podstawowej, nastawieni pozytywnie do przemian zachodzących w Polsce Ludowej, demaskują szajkę kułaków i zachodnioniemieckich sabotażystów. Dodam, ze podobno nakręcono na tej podsatwie film, musiał być doprawdy wspaniały. Przyjmnij to jako dzisiejszy wkład redakcji Audiostereo w wartość merytoryczną. Możesz zlinkować, jeśli chcesz.

• Redaktorzy

Dziękuję za wyrazy uznania dla "władzy", trenerze Jarząbku, ale to nic wielkiego. Wystarczy przeczytać. Akcja "Księgi urwisów" po prostu rozgrywa się w kopalni, gdzie uczniowie szkoły podstawowej, nastawieni pozytywnie do przemian zachodzących w Polsce Ludowej, demaskują szajkę kułaków i zachodnioniemieckich sabotażystów. Dodam, ze podobno nakręcono na tej podstawie film, musiał być doprawdy wspaniały. Przyjmnij to jako dzisiejszy wkład redakcji Audiostereo w wartość merytoryczną. Możesz zlinkować, jeśli chcesz.

DawidM, 30 Cze 2008, 22:54

>

Ukryta Zawartość

>To jest właśnie to o co kaman:) Teraz można się wreszcie wczuć w muzykę i poczuć dreszcze i "wkręcić

>sobie śrubę". Jeden numer stricte mnml drugi to elektronika z świetnym wokalem Yorka z Radiohead.

DavidzieM w zaprezentowanych przez Ciebie plikach trudno doszukać się czegośc wyjątkowo odkrywczego , takie rzeczy grało się już w latach 90, taki minimal to pogrobowiec np. Cabaret Voltaire, a wcześniej np. Kraftwerk więc niektórzy z nas mogą nie odczuć dreszczu nowości.

Może daruj sobie tę agitkę.

>Co do rave to nigdy mnie nie pociągał, więc niczego nie żałuję-to do przedmówcy.

Trudno mając 3 lata uczęszczać na imprezki w starych holenderskich fabrykach :-)

Ukryta Zawartość

".... Wystarczy na audiostereo skorzystać z wyszukiwarki i właściwie niemal wszystko co jest na audiohobby bylo już u nas.

Zreesztą nie ma się czemu dziwić, bo to przecież ci sami ludzie..."

Stempur, wyjątkowo trafne podsumowanie tematu,

Ja, mimo wszystko, mam nadzieję, że nie tylko wartość merytoryczna archiwum stworzonego, jak mówisz, w sporej części przez ludzi którzy odeszli na AH, będzie stanowić o wartości AS.

Gość rochu

(Konto usunięte)

To ja może nieco odwrócę temat i zadam pytanie.

Co audiostereo ma lepszego niż audiohobby?

W czym (poza zawartością kilkuletniego archiwum oczywiście oraz ilością ogladaczy wątków) to forum przewyższa to drugie?

LTJ Sonic, 1 Lip 2008, 12:03

>DawidM, 30 Cze 2008, 22:54

>

>>

Ukryta Zawartość

>>To jest właśnie to o co kaman:) Teraz można się wreszcie wczuć w muzykę i poczuć dreszcze i

>"wkręcić

>>sobie śrubę". Jeden numer stricte mnml drugi to elektronika z świetnym wokalem Yorka z Radiohead.

>

>DavidzieM w zaprezentowanych przez Ciebie plikach trudno doszukać się czegośc wyjątkowo odkrywczego

>, takie rzeczy grało się już w latach 90, taki minimal to pogrobowiec np. Cabaret Voltaire, a

>wcześniej np. Kraftwerk więc niektórzy z nas mogą nie odczuć dreszczu nowości.

>

>Może daruj sobie tę agitkę.

>

>>Co do rave to nigdy mnie nie pociągał, więc niczego nie żałuję-to do przedmówcy.

>

>Trudno mając 3 lata uczęszczać na imprezki w starych holenderskich fabrykach :-)

Ad.1

ot wziąłem na szybko pierwsze lepsze co miałem ostatnio na playliście. Myśle że jak ktoś w dzisiejszych czasach nie jest na bieżąco na myspace, beatporcie czy w vinyl schopach to ma spore zaległości. Kraftwerk nie gra mnml-chyba że ja mam jakieś braki w ich dyskografi. Wymieniony przez Ciebie zespół odsłucham.

Ad.2

idea tej muzyki do mnie nie przemawia-wiesz w XXI wieku tą idee podchwycili ludzie z manieczek i ich rave parties. Nie moja broszka więc i po co mam ją przypinać. Co do odkrywczości to wiesz posłuchaj Jamesa Holdena-ten chłopaczyna jest z muzyką kilka lat przed resztą ;)

Ad.3

Daruje sobie te docinki wielkich audifilów którzy wydają 10000/20000zł na sprzęt który wygląda i gra TYLKO muzykę symfoniczną, czasem jazz. Nie odnosicie wrażenia że audiofil ogranicza swoje zainteresowania muzyczne do muzyki jaką gra jego sprzęt a nie jego dusza. Takie zgromadzenia kółka wzajemnej adoracji, bo przecież trzeba dobrze wyglądać i się podporządkować sprzętowi, z czasem Ci ludzie przypominają plastik który się wypala w ich sprzęcie. Ja wiem jedno-pieprze takie zachowanie!

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.