Skocz do zawartości
IGNORED

DAC poszukiwany

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

Tak na marginesie to kupienie profesjonalnego przetwornika (Lavry, Mytek, Benchmark) wykorzystywanego na najlepszych studiach na swiecie w cenie powyżej 2000 USD graniczy z cudem. Klocuszki typowo audiofilskie z ladnymi i swiecacymi obudowami kosztuja ........ no wiecie sami. :-)

"Oby to nie byl kolejny produkt znany tylko (ewentualnie) w kraju producenta i w Polsce :-)"

Czy to ma wpływ twoim zdaniem na jakość dźwięku? Oznacza to, że urządzenie musi być znane w co najmniej trzech krajach by dobrze odtwarzało muzykę ?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

sr_71, co do Accustic Arts, to masz okazję przeczytać opinię prawdziwego uzytkownika na audiostereo.pl - obrazek widzisz po prawej stronie każdej załadowanej strony... co prawda recenzja dotyczy podstawowego odtwarzacza, ale z tego co jest napisane to oferta jest szeroka i zdecydowanie high end'owa. Nie dziwne też, że nie słyszałeś o tej marce bo najwyraźniej jest nowa - w Polsce... Nie ma co się zresztą dziwić, dużo high end'owych marek nie jest w Polsce reprezentowane i to że o nich nie słyszeliśmy nie ocznacza, że ich nie ma na świecie - na stronie Accustic'a masz listę krajów z dystrybucją - ponad 30 wpisów więc to chyba nie ten przypadek...

Jak się człowiek przejedzie na jakieś zagraniczne targi to się okazuje, że świat jest weselszy... ale jak widać z czasem przychodzi to i do nas - chociażby Accustic Arts czy darTZeel...

xniwax, 8 Lip 2008, 13:11

Oczywiscie, ze urzadzenie nie musi byc znane w wielu krajach.

Jednak zapala mi sie czerwone swiatelko jezeli firma jest reklamowana na forum (banner-patrz obok) a opinii nie moge skonfrontowac z innymi miejscami w sieci.

Możesz się jeszcze przyjrzeć DAC-owi Audiotrak Dr.Dac2 ,masz tam wzmacniacze operacyjne w podstawkach więc jest możliwość poeksperymentowania z brzmieniem pod siebie ,poniżej jest recenzja :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Albo INFRASONIC S.DAC5 :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W Polsce jest dystrybutor firmy INFRASONIC więc nie powinno być problemów z dostępnością ;).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

fifan

Coś Ty tu popisał?

>np. powalający wpis w tym

>wątku do marcin9999, gratulacje!).

Marcin9999 błysnął inteligencją i napisał to, o czym myśli każdy konstruktor na samym początku. On (marcin) z resztą błyszczy cały czas... Myśl, to nie boli, a zębami zgrzytaj do woli.

>Tak się składa, że mam własne doświadczenia

To doświadczenie to cena circa about 30$, tyle kosztuje konwerter formatów. To wszytko było opisywane n-tą ilośc razy, czasem nawet bez dorabiania do tego ideologii i patosu, wyobraź sobie.

>Co nie znaczy,

>że I2S zawsze będzie brzmiał lepiej

Z definicji będzie lepiej. Przesadziłeś z długością kabla.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

trochę off-topic ale...

Rochu a po co ci nowy DAC... przecież wystarczy wymienić kabel koaksjalny na droższy ;-)

Lepiej trzeba było założyć temat pt.: "Jaki interkonekt cyfrowy do Phoenix DAC... do 20kzł" :))

Przecież kabel może wszystko, ochłodzić, ocieplić, zneutralizować itd. itd.

;-)

zoltar7,

Jeśli chodzi o DAC-e to nasz kolega Rochu ma wszystko co potrzeba aby wydobyć wspaniały dźwięk z pudełek. Z resztą godne szacunku procesy myślowe autora powodują godny podziwu ciągły progres systemu. Jedyne co do szczęścia potrzebuje to oprócz doszukiwania się w nich alikwotów "ochów" i "achów" to szukanie dziury w całym tutaj lub w podobnych tematach, poprzez przedzieranie sie w odpowiedziach typu oczywiste oczywistości powstałe zgodnie z regułą: jakie pytanie, taka odpowiedź:)) Aby nie było, mnie się to bardzo podoba, tylko mnie paluszki swędzą bo niektóre odpowiedzi wprawiają mnie w doskonały humor:)

Musiałem podeptać, musiałem, teraz mnie autorze wątku bij:)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość rochu

(Konto usunięte)

zoltar7>

>Lepiej trzeba było założyć temat pt.: "Jaki interkonekt cyfrowy do Phoenix DAC... do 20kzł" :))

Hi, hi. Kabel ma przewodzić prąd. Tak jak wąż ogrodowy ma pozwolić na przepływ wody. I tyle.

Swoją drogą - dlaczego nikt nie zakłada wątków pt. "Jaki wąż ogrodowy do 1kzł/m do podlewania gazonowego trawnika na działce o pow 20a zlokalizowanej na lesach Garbu Teczyńskiego?"

gagacek>

>Jeśli chodzi o DAC-e to nasz kolega Rochu ma wszystko co potrzeba aby wydobyć wspaniały dźwięk z pudełek. Z resztą godne szacunku procesy myślowe autora (ciach)

No chyba przesadziłeś z uprzejmością wobec mojego DAC-a.

To dobry klocek. Ma jednak sporo wad (jak dla mnie nie do końca istotnych) ale ma coś czego wielu klockom brakuje - magię, aurę (nie wiem jak to nazwać aby nie popaść w śmieszność).

Po za tym znasz mnie. Wiesz dobrze że spokojnie nie usiedzę póki nie znajde tego czego szukam. Nawet jeżeli trzeba będzie dzielic włos na czworo ; )

czy ktoś miał styczność z poniższym przetwornikiem:

North Star Design Model 192?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jest w dobrych cenach w miarę a dostałem cynk ze to kawał dobrego brzmienia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja się tu zgadzam z siódmym zoltarem, pomijając ewentualną ironię. Jeżeli był/jest DAC, który jest prawie tym, co ma być to trzeba popróbować zmian wszelkich dochodzących do niego kabelków, szczególnie IC analogowe. Druga droga to jak już mówiono - studyjne wyroby Myteka, Lavry, itp.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cusik takiego?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.