Skocz do zawartości
IGNORED

Kryptoreklama i kolesiostwo

dave37

Rekomendowane odpowiedzi

No coz Mc Gyverowi sie wydaje sie ze wszystkie rozumy pozjadał.Pewnie powinien niedługo otworzyc audiofilska manufakture ,albo za niedlugo Krell zbankrutuje przy jego garazu ,a moze Tyler Steward pojdzie do niego na nauki.A moze Joachim Gerard zacznie tuningowac swoje kolumny chinskimi kondesatorami...Pewnie McGyver bedzie niedługo milionerem skoro jego zarozumialosc na dzwiek jest najlepsza na swiecie...Uwaga wiele firm zbankrutuje bo bo forumowy guru robi biznes na tuningu szrotow.No ale jak sie nie ma co sie lubi ,to sie lubi co sie ma !!!

rochu..

słuchałem ,wymienilem w nim tylko lampy na Telefunkena.Mnie kiedys sie taki dzwiek podobał.A konstrukcja ot Wiliamson ,a do tej pory nie wymsylono nic sensoniejszego.Ja popieram Polskie dobre kosntrukcje ,nawet niemcy je szanują...a my Polacy damy zarabiac Chinczykim ktorzy smieja sie nam w twarz.

rochu, 9 Lip 2008, 00:08

>Uffff.

>No Kolega Tranzystorek miał wejście godne Kolegi Trójwymiarowego.

>Kolega z bloku, przyjaciel z przedszkola?

A ja tu widzę zbieżność z twórczością niejakiego "marcin9999". Niemal identyczny styl, mnóstwo jadu i zero konkretów.

"Dobry sprzet kosztuje i jakby tanim kosztem mozna było zmienic dziadostwo w Hi-end to pewnie wiele firm by juz nie istniało.Niech naiwni wierza w Twoje bzdury...Moje klocki nie trzeba juz poprawiac bo nie grzebali w nich domorośli artysci ktorym sie wydaje ze zjedli wszyskie rozumy"

...no i dalej...

"Jestem zagorzałym audiofilem i lubie poszperac w ukladach audio a czasem zajmuje sie tuningiem CD."

Znaczy się tranzystorku, zze bierzesz za tuning więcej niż McG ? czy może uważasz go za zbyt silną konkurencję?

Wytłumacz mi proszę bo ja postronny (i pewnie głupi) koleś jestem i nie rozumiem twoich wpisów.

Słucham tylko muzyki.

prawda jest prosta, zbyt wielu ludzi kupuje to badziewie więc je chwalą, bo używaja.

ale powód zakupu jest jeden - cena.

co to za audiofil co kupuje żeby było taniej?

jesteście podróbkami "audiofilów" i słuchacie podróbek :-)

koobal.Jesli juz cos tuningowałem to tylko na swoje potzreby i dla swoich doswiadczen. Ot zwykła ciekawość..a ze nie rozumiesz,cóz trudno pewnie Ferdynand Kiepski Ci sie kłania.Mały mózdzek ,mały rozumek,wiec trudno

transwestorek napisał:

"A pózniej widać na odsprzedazach za 1/3 ceny to Chinskie dziadostwo bo cudowny wzmacniacz okazał sie już nie tak cudowny"

Biorę 3 sztuki MA w takich cenach. Jakbyś był bardziej rozgarnięty to byś wiedział, że to właśnie kondy i lampy trzeba zmienić w tych wzmakach, aby zagrały. Nikt nie zachwala chińskich...Elektronik też z ciebie żaden bo nie zrobiłeś ani jednego klocka więc zamilcz w kwestii modyfikacji...

P.S. zawiozę Cię na porównawczy odsłuch, chętnie pokibicuję;)

Skąd tylu frustratów w tym kraju...bo innym się jakoś wiedzie???

Cholera - wiedziałem - że on się za "śmiecie" nie łapie. Mój mały móżdżek mi podpowiada że Rochu mówi prawdę - tuningować to można accu, a nie chińskie "szroty"

Swoja droga ciekawa była ta wycieczka do Chin? Bo napisałeś że słuchałeś dużo tam sprzętu, a ja głupi (jak już pisałem) myślałem, że pojechałeś w celach turystycznych.

Słucham tylko muzyki.

Taka zadyma,a ja idę spać.

Do boju Czerwone Smoki..

Pozdrowienia dla tranzystorka..

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

rochu, 9 Lip 2008, 00:19

>Ciekawe kogo podróbką, pardon monsieur klonem, jest anastazy?

A swoją drogą ciekawe zjawisko. Oststnio coraz więcej na forum osobników w niewybredny sposób opluwających wszelkie chińskie produkty audio. Wpisy tych osobników mają kilka wspólnych cech: brak konkretów, mnóstwo jadu, i nieprzejednana niechęć do odsłuchów. Widać ekspansja chińszczyzny leży komuś mocno na wątrobie.

Tranzystorek uważaj o kim piszesz,bo za przeproszeniem gówno wiesz.

rochu

Panowie, nnie wiecie?

Tranzystorek tuninguje jedynie Thete i Accu.

widisz w theta i accu nie ma co tuningowac tam nie pracuja chinskie mozgi za miske ryzu.Te firmy stac na lepszych projektantow a nie na ludzi Typu Mcgyver ktorzy swoja kariere zaczeli i skoncza w garazu.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Tranzystorek, hi, hi.

Jak kula w płot.

Ale czesciowo masz rację. Mam coś hińskiego w torze audio, mam 300B Full Music.

O ile cos Ci to oczywiscie mówi.

Baj de waj.

Tego Accu to sobie pewnie sam wyrzezałeś z brzeziny kozikiem?

Czy to tylko projekcja Twojej wyobraźni?

No jak?

Posiadam mniej więcej tyle chińskiego "badziewia" co ty. Choćby komputery, których używamy i sypiam z tego powodu całkiem nieźle. Podejrzewam, że gacie które masz w tej chwili na dupie też chińskie są i co jeszcze nie odpadło to takie malutkie z tego powodu? Jak masz jaja to zgódź się na porównawczy test . Pieniądze rzecz względna, osłuchy porównacze mniej względne są - po raz kolejny zapraszam, naprawdę cię zawiozę. Elektronikiem nie jestem, ale swój rozum mam, a do tego otwarty. Twój zaś chyba jest jak 50 letni kondensator...

Tranzystorek

nie peniaj rowera,jestem bracie z Tobą,te gówna Chin zostały wypromowane przez forumową brać,Kiedyś jeden zachwalał,że jak posłucham ,miały mi spasc szelki,spadły tyle,ze ze śmiechu!

?

rochu jasne music full...wiesz jednak wole western electric,najprwadziwsza 300b,w koncu tam ja wynalezli.

Widzisz tak sie sklada za accu mam juz dawno ,a Ty pewnie mozesz o nim pomarzyc wiec zastapiłes pólsrodkiem typu chinskiego i zal Ci dupe sciska ze tylko na tyle Cie stac.Jas sie nie ma co sie lubi to sie lubi to na co sie ma...

Gość rochu

(Konto usunięte)

Tranzystorek, rozumiem że masz hjakieś kompleksy. Nie musisz jednak ich leczyć w ten sposób.

Jeżeli bardzo cierpisz, tu sa fajne chłopaki. Zrzucimy się i sie małego przedłuzy o te dajmy 10-12 cm. No chyba że chcesz mieć jak Jimi Hendrix.

tranzystorek-accuphase 211 to inżynierski badziew i to za 12tyś takie gówno wciskać,ja już wole zestaw DIY(by china)-poza tym czy mamy do czynienia z przedstawicielem dystrybutora?

p.s ile ników może mieć jeden krzemiak?

tranzystorek, 9 Lip 2008, 00:43

>Jas sie nie ma co sie lubi to sie lubi to na co sie ma...

Dokładnie tak. I jak człowiek potrafi się cieszyć, z tego co ma, to życie jest piękniejsze. A jak go stać na accu i Bóg wie jeszcze jakie hajendy, ale zamiast sie nimi cieszyć i delektować muzyką, miesza z błotem innych, którzy kupili coś tańszego, i uważają, że jest niezłe, albo we własnym zakresie chcą to poprawić, to coś chyba jest nie w porządku?...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.