Skocz do zawartości
IGNORED

CD + wzmac. + gram. + magnet.- Marantz ?

Mar_cin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przymierzam sie do zakupu pierwszego porzadnego zestawu stereo. Zestaw ma skaldac sie z: cd, wzmacniacz, gramofon i magnetofon. Zastanawiam sie nad nastepujacymi modelami:

1. CD - Marantz SA7001 lub SA7001 KI lub CD6002

2. Wzmacniacz - Marantz PM7001 lub PM7001 KI lub PM6002

3. Gramofon - Pro-Ject Debut III (myslalem o Marantzu TT42 ale znalazlem niezbyt pochlebne opinie o nim)

4. Magnetofon - Marantz SD4051

5. Glosniki- jeszcze nie wiem

Znalazlem rozbiezne opinie na temat Marantza 7001 i 7001 KI, tzn. jedni mowia, ze roznica jest ogromna, a inni, ze szkoda przeplacac. Jesli chodzi o 6002 to znalazlem, ze jest lepszy od 7001, ale gorszy od 7001 KI. Co byscie wybrali? Dodam, ze nie mam mozliwosci odsluchu 7001 vs 7001 KI.

Z gory dzieki za odpowiedz.

Marcin

https://www.audiostereo.pl/topic/44411-cd-wzmac-gram-magnet-marantz/

Zastanawialem sie nad innymi markami, ale im dluzej szukam tym bardziej mi sie Marantz podoba no i znajomy mi polecil, ale inne firmy też wchodzilyby w gre, chodz jestem prawie przekonany do w/w modeli Marantza (szczegolnie zastanawiam sie nad tym KI).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.