Skocz do zawartości
IGNORED

CDM9 - kółko zębate - gdzie kupić

Cooger

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

z tego co wiem problem dotyczy CD i transportów wielu marek które używały lasera CDM9 (m.in. Philipsy CD931 (i bodajże wiele innych z serii 9xx począwszy od 930). Zdarza się w nich że wyciera się kółko zębate napędu tacki (pierwszym objawem jest nadmierny hałas towarzyszący wysuwaniu i chowaniu się tacki). Kółko wygląda tak jak na zdjęciu. Pytanie natomiast brzmi czy znacie miejsce w Polsce gdzie takie kółko idzie kupić (proszę mnie nie odsyłać do serwisów firmowych - oni nie chcą sprzedawać części a dodatkowo z tego co mi wiadomo w sieci serwisowej już dostać tego elementu się nie da). Jak na razie znalazłem oferty z Niemiec (cena z przesyłką to ok. 100pln) oraz z Tajwanu (cena ok. 45pln) - obie oferty z ebay-a. A może ktoś ma 'na półce' takie kółeczko i może mnie poratować ? Za odpowiednią cenę oczywiście...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

mogę tylko dodać, że też kiedyś szukałem tego kółka, ale nawet w serwisie nie mają już nowego całego napędu, bo nie jest od dawna produkowany

wyjąłem to kółko, przykleiłem taśmę, która tworzy rączkę i nią otwieram i zamykam kieszeń

a może dojdzie do zbiorowego zamówienia:)

Slawo10, 10 Lip 2008, 10:29

>a może dojdzie do zbiorowego zamówienia:)

Ja jestem prawie pewny, że będę zamawiał - tylko muszę znaleźć właściwe miejsce. Jest jeszcze opcja kupienia jakiegoś CD 'na organy' ale obawiam się, że wyciągnięcie takiego kółka z jakiegoś innego leciwego napędu okazałoby się porażką.

w Łodzi na giełdzie elektronicznej co sobota jest taki pan z wielkimi pudłami złomu elektromechanicznego, wszystko ładnie posegregowane takich kółeczek ma chyba z milion ale nie daję gwarancji że coś dobierzecie. Mi się udało ale zajęło to prawie godzinę :)

Panowie co wy na to:

Ukryta Zawartość

?

Ukryta Zawartość

To jest ta z HK - faktycznie trochę taniej, szczególnie jeśli chodzi o wysyłkę, ale przy 3-ech sztukach wysyłka już wyjdzie tyle samo z UK.

Pytanie do pozostałych Panów: zamawiamy wspólnie czy nie ? Jeśli tak to w HK czy w UK i ile sztuk - skontaktuję się ze sprzedającym i może coś opuści z ceny jeśli weźmiemy więcej sztuk.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.