Skocz do zawartości
IGNORED

Najgorsza muzyka

DR_DRE

Rekomendowane odpowiedzi

Można się trochę naśmiać w tym wątku :) No i trochę dowiedzieć.

Ja tam uwielbiam eskę, rmf max, zetkę, to jest to! Można tego słuchać 20h na dobę!

Mi sie wydaje, ze zamiłowanie młodzieży( i nie tylko) do takiej muzyki wiąże się z edukacją muzyczną. Która w Polsce jest na niiiiskim poziomie.

Jeżeli dzieciaki od urodzenia będą dostawać dawkę MUZYKI( oczywiście kino, literatura, sztuka na poziomie też sie wlicza), to dorastając zapewne dokonają trafnego wyboru. Nic nie pomoże tym, których rodzice bedą słuchać muzyki pokroju eski itp.

Wydaje mi sie też ze trzeba znaleźć też pewien "balans". Po pierwsze, trzeba uszanować gusta innych. Niech sobie słuchają shitu.Po drugie, nie można oczekiwać od wszystkich żeby słuchali tego co ty. Po trzecie, co by było jakby nie było discopolo i muzyki biesiadnej? Ze swojego doświadczenia wiem ze po 0,7l wódki to na prawde fajna muzyka:D

Zdzislav, 15 Lip 2008, 12:59

>Po trzecie, co by było jakby nie było discopolo i muzyki biesiadnej? Ze swojego doświadczenia wiem ze po 0,7l wódki to na prawde fajna muzyka:D

Może nie mam zbyt wielu takich doświadczeń (a właściwie prawie wcale) ale potrafię sobie wyobrazić o co chodzi;) i w sumie mógłbym się tu zgodzić. Natomiast muzyce typu Nightwish czy Whitesnake nie pomoże i litr wódki;)

sav, 15 Lip 2008, 13:25

> pieszesz pierdoły - tyle Ci powiem.

Chyba raczej chodziło ci, że je piszę. Heh, być może, choć nie sądzę. Ale nawet jakby, to i tak to lepsze niż słuchanie pierdołowatej muzyki ;)

pozdro!

Dla jednego Vandermark jest super dla drugiego np "- Live...In the Heart of the City" Whitesnake, a dla trzeciego muzyka pierwszego i tych drugich jest rewelecyjna.

Najgorsza muzyka to taka, której nie tolerujemy w żadnym przypadku kiedy jesteśmy sami i nie musimy sie dostosować (nie kiedy trzeba).

Kiedyś np. muzykę Budgie czy Kiss nazywano najgorszą bo prostą i najlepszą bo prostą i coś w tym jest.

Tylko kto dzisiaj moze zaskoczyć czymś takim jak "Parents" czy "I Was Made for Loving You" zagrany ni z gruszki ni z pietruszki.

Czy mozna być tak skrajnym i stwierdzić, ze wszytko co nie jest klasyką, jazzem głównego nurtu czy free jazzem jest do d....y.

Skrajnym mozna być w stosunku do papki przelewajacej się z komercyjnych stacji radiowych i TV.

Popularyzacja shitu jest cenna dla propagatorów, kasa leje się z każdej strony. Zawsze tak było i będzie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

DR_DRE, 11 Lip 2008, 17:56

>Witam wszystkich furomowiczów, chciał bym zapytać jakie są według was najgorsze z najgorszych

>zespoły bądź też wykonawcy historii współczesnej muzyki.

Taki człowiek z czerwonymi włosami ale nie pamiętam już jak się to nazywa.Widziałem go parę razy w telewizorze.On po polsku śpiewa,a właściwie to bełkocze coś tam.Młodzież go chyba lubi albo kto.Nie wiem.

Bo dobra czy wartościowa muzyka wypływa z serca i duszy.A ta papka to tylko dla kasy i nic po za tym.Jak by tak wycofali grubą kasę i tylko średnia krajowa na miesiąc to zostali by tylko ci co naprawdę kochają muzę i tworzenie jej po prostu sprawia im radość.Amen;p

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

uwaga!nie puszczac podczas golenia brzytwa.

Ukryta Zawartość

ja też coś polecam maryjnych chiloutów

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak poznaję człowieka który się nie zna na muzyce po tym, że słucha jednego gatunku...i twierdzi że reszta to gówno. Kiedyś też taki byłem ale to było dawno dawno temu...im więcej człowiek szuka..słucha...jeszcze raz szuka...i jeszcze raz słucha tym bardziej się przekonuje że tak naprawdę nie ma złych gatunków muzyki...są tylko źli wykonawcy. Obecnie słucham wszystkiego...rock, jazz, techno, elektroniczna, metal, industrial, klasycznej i każda ta muzyka potrafi być piękna...i nieść ze sobą ogromne ładunki emocji. Stacje muzyczne jak i radia...od wielu lat staczają się w dół...niegdyś nawet ViVa miewała ciekawe programy z muzyką elektroniczną/alternatywną, rockiem itp obecnie 99 % czasu na tej stacji zajmuje hiphop i to ten gorszej maści nie mam nic przeciwko tej muzyce ale skoro to ma być stacja dla wszystkich i jest ogólnie muzyczna to nie można dzieciakom pchać do głów że oprócz hiphopu to w zasadzie nic ciekawego nie ma :]...moim zdaniem powinno być jakieś prawo które by dookreślało co powinno się w takich stacjach znaleźć..komercja komercją..kasa kasą ale koncesji nie można dawac kazdemu bo inaczej nasze społeczeństwo kulturowo się stępi...albo niech to się nazywa Viva hiphop albo będzie vivą ale z różnorodną muzyką 30 procent rock...30..elektroniczna..30 jazz/klasyka...10..hh. nie oglądam stacji muzczynch od wielu lat bo stopniowo niknęły z nich co wartościowsze programy a zastępowały je głupawe show...gdzie jakaś niezbyt ładna prezenterka której wydaje się że wszystkie rozumy zjadła poucza młodzież co jest teraz coool i trendy...przeplatając jej pseudo inteligentne wypociny denną muzyką

Opowiem Wam taką historię.

Kiedy byłem w szkole średniej pewnego razu nasza polonistka poszła na zwolnienie. W szkole było kilka polonistek w tym tzw. "babcia", która miała zajoba na punkcie teatru. Właśnie ta babcia dostała naszą klasę. Tak się złożyło że w tym czasie poszliśmy na przedstawienie do teatru było to Dożywocie. Na drugi dzień owa "babcia" poleciała nam napisać recenzję z przedstawienia. Każdy z nas wypocił wypracowanie na kilka stron chaląc pod nieba całe przedstawienie. Po kilku dniach babcia rozdała ocenione recenzje. Okazło się (klasa przeżyła nie mały szok) że WSZYSCY poza jednym gościem dostali 3 z minusem. Ów gość nie szczypał się ani trochę tylko w kilku zdaniach szczerze napisał że dla niego była to absolutna wtopa. Komedia z nazwy którą błogo przespał. Ten właśnie chłopak dostał 5-kę. Jak wszyscy inni byłem zaskoczony. To wydarzenie dało mi jednak do myślenia. Dziś wiem że ta babcia miała rację. Oczywiście że gusta są różne. Są jednak granice tolernacji.

Co do muzyki. Nie oceniam gustów innych, natomiast w żadnym razie nie mogę się zgodzić że nie ma tzw. muzyki złej. Pomijam zupełnie skopane realizacje. Mam na myśli samą muzykę. Czego zupełnie nie trawię. Nie trawię braku talentu. Muzyka musi zachwycić, MUSI być w niej autentyczna magia. Nie lubię np. matalu, ale czasem nawet w tym można znaleść perełkę. To czego nie trawię zupełnie (zaznaczam ja sam) to rap, hip-hop, disco-polo i tym podobne bzdety. Być może kogoś uraże, ale ludzie wyluzujcie trochę. Jak można porównać (skacząc po gatunkach) dobrego tenora, Chopina, Vollenweidera czy coś w tym guście z gościem który przez pół godziny prowadzi rytmiczny monolog ? To że na dźwięk jego paplaniny panienki w ekstazie ściągają stringi do mnie nie przemawia.

Każda muzyka jest dobra, ale MUSI być w tym choć OCHŁAP magii.

Zgadzam sie z Toba w pelni, a ta historia ciekawa, "babcia" to musiala byc fajna normalna babka.

W moim przypadku (tzn w historii mego edukowania sie) znalazlem JEDNEGO normalnego nauczyciela, ktory nie kaze kuc na pamiec tekstow z ksiazki, tylko daje nam przygotowane przez siebie kartki, ktore mamy w domu przeczytac i ZROZUMIEC (jak dla mnie cos niesamowitego).

Rozniez nie moge sie zgodzic, ze nie ma muzyki zlej (podajcie przyklad dobrego polskiego hip hopu, gdzie mozna bedzie poczut ta magie, o ktorej powyzszy mowi).

Sam osobiscie jakos nigdy nie przepadalem za metalem, ale ode mnie - skombinuj sobie koncert Dream Theater pod tytulem "SCORE", wlasnie go drugi raz slucham, bo ogladac i pisac to raczej ciezko:)

Dream Theater to zespol zlozony z czterech ludzkich talentow do muzyki, jak dla mnie kazdy jest w swojej kategorii wirtuozem, i ja, ktory za metalem nie przepadam ostatnio slucham tylko tego zespolu, sam sie sobie dziwie;) w kazdym razie polecam Tobie i nie tylko, naprawde warto (na przyklad dlatego, ze graja z orkiestra symfoniczna).

Nie lubię jak zespoły linieją. Wydają dwie trzy płyty dobre, a potem "jadą na opinii" lub po prostu pożerają własny ogon i się powtarzają. I to wtedy powstaje najgorsza muzyka (bez pomysłu, bez iskry bożej, bez cienia talentu)- bez względu na to czy członkowie zespołów kochają to robić, czy też robią to WYŁĄCZNIE dla mamony.

pozdrowienia dla wszystkich

Taki przykład mi sie napatoczył.

Łojej!!!! Panie widzisz, słyszysz i nie grzmisz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ukryta Zawartość

Boże zmiłuj się!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to jest świetne!!

Ukryta Zawartość

no i trochę hiphopu na poziomie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

guitarmen, 22 Lip 2008, 15:29

>Sam osobiscie jakos nigdy nie przepadalem za metalem, ale ode mnie - skombinuj sobie koncert Dream

>Theater pod tytulem "SCORE", wlasnie go drugi raz slucham, bo ogladac i pisac to raczej ciezko:)

>Dream Theater to zespol zlozony z czterech ludzkich talentow do muzyki, jak dla mnie kazdy jest w

>swojej kategorii wirtuozem, i ja, ktory za metalem nie przepadam ostatnio slucham tylko tego

>zespolu, sam sie sobie dziwie;)

Dream Theater to wyjątkowy szit i jak nic pasuje do tego wątku;)

To, że grają wirtuozi nic tu nie pomaga. A może to nawet gorzej...

> w kazdym razie polecam Tobie i nie tylko, naprawde warto (na przyklad dlatego, ze graja z orkiestra symfoniczna).

ROTFL. Naprawde DLATEGO? Mało jest rzeczy bardziej żałosnych i żenujących niż metal (czy ogólnie rock, bo jaki to tam metal z DT;) z orkiestrą symfoniczną! W ten sposób zakompleksieni muzycy rockowi bez krzty polotu i kreatywności próbują dowartościowywać siebie i muzykę, którą grają.

Tylko że nic naprawdę wartościowego z tego nie powstaje...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.