Skocz do zawartości
IGNORED

Plazma czy LCD do UWAGA 2500zł ?

Axl2000

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie zakończyłem nogecjacje z rodzinką, zgodzili się na duży TV, oczywiście ja kupuje, moja kasa i ja bede głównie użytkował (rodzinka to wiadomosci wieczorem albo Kubica w niedziele), cena ograniczona do ~2500zł, wielkość 37" HD-Ready, bez bajerów, do pokoju 11m2.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - to mi chodzi po głowie, lub wersja PV7 za 150zł mniej (duża różnica?)

ANI GROSZA WIĘCEJ, nie mam czasu na zbieranie, dokładanie itd. CZY w tej cenie znajde cos lepszego z LCD?

Osoby majętne i cierpliwe prosze o nie komentowanie ;) Ja jestem i mało majętny i mało cierpliwy, mam 2500zł i potrzebuje czegoś co da mi lepszy komfort oglądania niż 26" z odległości 2,5m (nie mam miejca na projektor)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/44501-plazma-czy-lcd-do-uwaga-2500z%C5%82/

Tu znajdziesz odpowiedź

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Żeby przedstawić Ci alternatywę podaj :

Jakie masz warunki - wielkość pokoju ?

jaki sygnał ?

jaka odległość od ekranu ?

jakie urządzenia do podłączenia?

jaka klasa cenowa?

więcej oglądasz w dzień czy w nocy?

jakie masz nasłonecznienie pokoju ?

ile osób zasiada przed telewizorem?

Jaki masz ulubiony program?

jaki masz telewizor?

Ma stać czy wisieć?

tak napisał locoloco na wcześniejszym temacie(miał rację).chyba nie obrazi sie za skopiowanie staram sie pomóc:)

Juz odpowiadam:

- wielkość pokoju 11m2

- cyfrowa kablówka + DVD Samsung HD870 + BD Samsung 1400

- odległość od ekranu ~2,5m

- nie rozumiem pytania ;)

- jak najniższa, 2500-2600zł max (nie ma możliwości czekać i dokładać)

- więcej oglądam w dzień

- nasłonecznienie w pokoju zajebiste ;) ale mam też wyłapujące 90% światła żaluzje rolowane w dół na czas oglądania

- przed TV 1-2 osoby na raz

- ulubiony program? cóż...nie oglądam telewizji za dużo, kubica w niedziele na polszmacie i tyle w sumie, czasmi eurosport i wyścigi jakieś

- aktualnie stary 26" LCD panasonic LX60

- TV ma stać

Ok to tyle, ide czytać tamtem topic :)

mam plazmę panasonic 37 cali, obraz w porównaniu do LCD samsunga 32cale wypada lepiej, nie smużyło- tenis z "N" w HD wyglądał fatalnie- smugi za piłką, smugi za zawodniczkami, blade kolory.

LCD na pewno sa dobre, ale nie za 2,5k.

To ja sie podłłączam do tematu pytaniem, czy warto dopłacić Panasonic TH 37PV8 do PV80 (róznica bodaj ok 200-300 zł). Fakt według producenta kontrast na papierze lepszy ma ten drugi.

Warunki prawie identyczne jak kolega zakładajacy wątek.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

lepiej wypadają plazmy lepszy czas reakcji matrycy czerń jest o wiele lepsza.jak do oglądania film dvd

i kablówki wybrał bym plazmę a o wypalanie sie nie martw jedyny minus to musisz zmieniać format obrazu żeby nie wypaliły ci sie znaczki np polsatu lub tvn.ale jak do film o wysokiej rozdzielczości

konsoli i komputera polecam lsd są znacznie lepsze!!!!!jak maż jeszcze pytania wal śmiało:)

a no i 2,5m to jednak duża odległość jak na 37cali ja też oglądam z tej odległości,i żałuje ze nie mam 42.od telewizora 37 cali musiał byś być 180cm a powiem ze jest wielka różnica oglądania z 2,5m 1 180cm

daro

Problem wypalania znaczków już od paru lat jest nieaktualny.

Panasonic dawno temu z tym kłopotem sobie poradził.

Szkoda ze tylko na papierze...uzytkownicy plazm tak czy siak mowia o wypalaniu, nie wierz reklamom...

Mam "stara" plazmę Panasonic'a (zobacz sobie w: o mnie) i absolutnie nic się nie wypaliło. Wcześniej miałem plazmę Samsung'a i z nią nie było już tak kolorowo. W obecnych modelach Panasonic'a również nie powinno być z tym problemu.

A co do LCD ...nie daj się namówić choćbyś miał okazje kupić za 2kzł Full HD.

Axl2000

Jeśli masz mozliwośc dopłacenia 250 zł. to kup Panasa TH37PV80P, jak sie własnie przekonałem w domu nowy panel G11 jest nieco lepszy do tego w serii PV70. Miałem do porównania PV70 i PV80 37" - wybrałem PV80 i póki co jestem zadowolony. Co do "duszków" znajomy ma panasa bodaj PV60 pare lat i swieci jak nowy. Rachunki? Jak obliczył wychodzi mu średnio ok 25 zł mięsiecznie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.