Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo często, ale trzeba być czuły bo inni też nie śpią ;)

zapewne. Masz jakieś doświadczenie w końcówkach mocy Rotela? Kusi mnie trochę kupno aby wyciągnąć jeszcze więcej z RA-12

Widać że kolega nie czytał całego wątku ;-)

Z końcówkami i nie tylko, nawet parę ma w domu;-)Racja. Nie czytałem całego i z powodów rodzinnych (syn mi się urodził i z czasem kiepsko a nawet tragicznie

O to gratuluje, ja ma trzech wspaniałych synów ;-)

Jaka kwotą dysponujesz na zakup końcówki? czy nie rozważasz sprzedasz RA-12?

Mam jeszcze córkę 2.5 roku która nie chce iść spać

Witam

Co do podlaczenia RA12 do koncowki mocy to srednio sie sprawdza bo i tak dynamike kroi na potege i taki jakis "wykastrowany" dzwiek to daje- poprostu tak przedwzmacniacz jest skonstruowany w tym urzadzeniu.

Mialem ten sam problem i podlaczylem do RB1582...skonczylo sie na sprzedazy RA12 i dokupieniu PRE i zwyklego DACa "Fio D003" do podlaczenia optyka.

Witam

Co do podlaczenia RA12 do koncowki mocy to srednio sie sprawdza bo i tak dynamike kroi na potege i taki jakis "wykastrowany" dzwiek to daje- poprostu tak przedwzmacniacz jest skonstruowany w tym urzadzeniu.

Mialem ten sam problem i podlaczylem do RB1582...skonczylo sie na sprzedazy RA12 i dokupieniu PRE i zwyklego DACa "Fio D003" do podlaczenia optyka.

Dzięki za info. Właśnie pierwsze co mi przyszło do głowy to sprzedać RA-12 i szukać dalej. Jako że lubię brzmienie Rotela więc nadal będę szukał właśnie coś z Rotela. Mieszkam obecnie troszkę daleko od większego miasta i mam problem z odsłuchem innych sprzętów więc liczę na podpowiedzi kolegów.

Rozumiem wasz niepokój w stosuknu do RA-12,ja nie słyszałem starych roteli i nie mam porównania,co do sprzedaży RA-12 to tylko w przypadku wymiany na Creek lub Audiolab,

Dzięki za info. Właśnie pierwsze co mi przyszło do głowy to sprzedać RA-12 i szukać dalej. Jako że lubię brzmienie Rotela więc nadal będę szukał właśnie coś z Rotela. Mieszkam obecnie troszkę daleko od większego miasta i mam problem z odsłuchem innych sprzętów więc liczę na podpowiedzi kolegów.

To nie odsłuchiwałeś go przed zakupem?

Ja za kaucje miałem RA-12 na tydzień w domu i miałem porównanie do PM6005

Łokmen Saba

Rozumiem wasz niepokój w stosuknu do RA-12,ja nie słyszałem starych roteli i nie mam porównania,co do sprzedaży RA-12 to tylko w przypadku wymiany na Creek lub Audiolab,

To nie odsłuchiwałeś go przed zakupem?

Ja za kaucje miałem RA-12 na tydzień w domu i miałem porównanie do PM6005

NIe kupiłem go nowego tylko z drugiej ręki i nie miałem opcji wypożyczenia go na kilka dni. RA-12 jest świetnym wzmacniaczem ale brakuje mu tego kopa który ma stary Rotel i szukam coś co gra tak kulturalnie jak on ale też z wykopem jak np 970BX. Misja niewykonalna;)?

Dodam że w salonie gdzie kupiłem Rotela i odsłuchiwałem kolumny,najczęściej robią demo odsłuchy na zestawie RA-12 + RCD-12 o ile mają możliwość to ściągają inny sprzęt z salonu z innego miasta,tak mi odpowiedział miły pan sprzedawca-w razie szczególnych upodobań kupujących

Łokmen Saba

Dodam że w salonie gdzie kupiłem Rotela i odsłuchiwałem kolumny,najczęściej robią demo odsłuchy na zestawie RA-12 + RCD-12 o ile mają możliwość to ściągają inny sprzęt z salonu z innego miasta,tak mi odpowiedział miły pan sprzedawca-w razie szczególnych upodobań kupujących

Ja niestety mam ponad 60 km do najbliższego salonu ale w tym wypadku trafiła mi się prawie nówka i nie miałem czasu na wypożyczenie z jakiegoś salonu bo gość wyjeżdżał zagranice. No cóż, człowiek uczy się na błędach.

No nie przesadzaj,tak zły nie może być,prądowo wydajny audience 72 napędza z palcem w ....aczkolwiek każdy ma inne oczekiwania,druga sprawa kwestia kolumn.

W połaczeniu z Audience 72 gra to ciepło,myślę o wskoczeniu na Epos Elan 30,potrzebuje więcej szczegółowego dźwięku ale z zachowaniem mięsa na dole,heh

Łokmen Saba

No nie przesadzaj,tak zły nie może być,prądowo wydajny audience 72 napędza z palcem w ....aczkolwiek każdy ma inne oczekiwania,druga sprawa kwestia kolumn.

W połaczeniu z Audience 72 gra to ciepło,myślę o wskoczeniu na Epos Elan 30,potrzebuje więcej szczegółowego dźwięku ale z zachowaniem mięsa na dole,heh

12 jest naprawde dobrym wzmakiem. Na 970 bx np U2 brzmiało tragicznie a na 12 świetnie. Akustyczne rzeczy bomba ale trance bez tego powera jaki chciałbym usłyszeć. Żona twierdzi że fajnie kulturalnie gra i trudno sie z tym nie zgodzic. Chyba mam zbyt duże wymagania;)Nadal nie jestem pewien czy mu znaleźć nowego właściciela bo trudno kupować używki z nadzieją że w końcu trafie na ten który mi spasi. Niby Rotel trzyma cenę i można później sprzedać za w miare dobre pieniądze ale tak mogę szukać i szukać. Tez mamAudience tyle że 50 Edytowane przez kerryNS

czyli czeka cię odsłuch innych kolumn dla porównania

tez jestem ciekaw jak 12 brzmi na innych kolumnach ale nie mam nikogo w okolicy żeby porównać a jazda po salonach odpada bo kiepsko z czasem (małe dzieci)O tym nie pomyślałem że przyczyna może być nie w RA-12 tylko jest to kwestia doboru kolumn. Audience 50 ze starym Rotelem zgrywa się a z RA-12 już nie do końca

Właśnie mam podobne odczucia,dlatego dla mnie jest za ciepło,heh przez co traci na detalach a i scena jest mniejsza niż w Knight 4

nie raz czytałem że seria audience jest idealna do starych Roteli i jako właściciel 970 potwierdzam to a przy Ra-12 może trzeba przejść też na nowsze konstrukcje kolumn. Masz zamiar zmienić kolumny? Z czym słuchałeś jeszcze RA-12?

No nie przesadzaj,tak zły nie może być,prądowo wydajny audience 72 napędza z palcem w ....

A z czym kolega porównywał tego rotela na tych kolumnach, ze takie wnioski wyciąga?

nie raz czytałem że seria audience jest idealna do starych Roteli i jako właściciel 970 potwierdzam to a przy Ra-12 może trzeba przejść też na nowsze konstrukcje kolumn. Masz zamiar zmienić kolumny? Z czym słuchałeś jeszcze RA-12?

jeszcze Spendor s5e jakos tak,Knight 4 nie wydalały z basem z Knight 5 powinno być lo wiele lepiej,jeszcze te Eposy :)

A z czym kolega porównywał tego rotela na tych kolumnach, ze takie wnioski wyciąga?

te audience tylko na ra 12 u mnie w domu,a przy zakupie u goscia grały jakimś Harmanem ale to był niby wysoki ampli do KD i grało na słabiutko ale wiedziałem ze Rotel sprosta zadaniu i nie zawiodłem się,ale brakuje mi troszke detali i serszej sceny.

Nie powiesz mi że ten Rotel jest zły? te 3000pln to za etykiete się płaci? miałem PM6005 i nie powiem że jest zły,jak na cene 240funciszy nówke sklepową miałem,ale bardzo sucho na dole i górze

Edytowane przez bolth

Łokmen Saba

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

NIe kupiłem go nowego tylko z drugiej ręki i nie miałem opcji wypożyczenia go na kilka dni. RA-12 jest świetnym wzmacniaczem ale brakuje mu tego kopa który ma stary Rotel i szukam coś co gra tak kulturalnie jak on ale też z wykopem jak np 970BX. Misja niewykonalna;)?

http://allegro.pl/rotel-ra-972-ceniony-model-i5165665388.html

Masz i dynamikę i wykop. I kolumny do niego także masz. I pilota też. Tylko cena jak dla mnie za wysoka. Weź go pod uwagę tylko nie pomyl z RA 971 ;)

Myślę iż nic więcej Ci nie będzie potrzeba do szczęścia.

Rok produkcji 2000-2002 wszystkie gniazda pozłacane. Sam bym go łyknął

Kosztował 500 dolców.

Wymienił stryjek siekierkę na kijek ;-)

Sprzedać RA-12 puki jeszcze można parę groszy za niego wyhaczyć, a w zamian jeśli ma być to Rotel to zacząć od RA-1070 ;)

Pozdrawiam

Tomasz

Właśnie kiedyś myślałem o 1070. Cena za jaką bym sprzedał RA-12 była by podobna do 1070 ale jego też wcześniej nie słuchałem. Jeżeli mam zacząć od 1070 to na czym bym skończył;)? Kto słuchał RA-1070? Poproszę o opinie.

http://allegro.pl/rotel-ra-972-ceniony-model-i5165665388.html

Masz i dynamikę i wykop. I kolumny do niego także masz. I pilota też. Tylko cena jak dla mnie za wysoka. Weź go pod uwagę tylko nie pomyl z RA 971 ;)

Myślę iż nic więcej Ci nie będzie potrzeba do szczęścia.

Rok produkcji 2000-2002 wszystkie gniazda pozłacane. Sam bym go łyknął

Kosztował 500 dolców.

DZięki. Jak gra lepiej od mojego RA-970BX to warty grzechu ale cena kosmiczna.

Bez obrazy dla użytkowników RA-12, ale 3tyś zł za taki wzmacniacz to szaleństwo, pewnie za chwilę będzie trzymał wartość podobną jak używka RA-1060/1062 które i tak według mnie obecnie ma wyśrubowaną cenę!!

Popatrzcie na poniższe fotki

Rotel RA-930

20100330_182106_DSC_6776.jpg

Grundig V1700

GrundigV1700.06.JPG

Podobna budowa, tyle że Grundig V1700 gra ciekawiej, nawet od RA-1062, a kosztuje śmieszne pieniądze, jaki wniosek?

Kto słuchał RA-1070? Poproszę o opinie.

Ja,

i pisałem już o nim w tym klubie niejednokrotnie ;-)

Pozdrawiam

Tomasz

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Wymienił stryjek siekierkę na kijek ;-)

Co do takiego stwierdzenia absolutnie się nie zgadzam, porównując 972 do RA 12. Chyba Tomcio nie słyszałeś nigdy serii 12 ;)

Sprzedać RA-12 puki jeszcze można parę groszy za niego wyhaczyć, a w zamian jeśli ma być to Rotel to zacząć od RA-1070 ;)

A to może być całkiem ciekawa propozycja. Sam się zastanawiałem nad kupnem tego modelu. Niestety nie słyszałem nigdy jak gra.

Bez obrazy dla użytkowników RA-12, ale 3tyś zł za taki wzmacniacz to szaleństwo, pewnie za chwilę będzie trzymał wartość podobną jak używka RA-1060/1062 które i tak według mnie obecnie ma wyśrubowaną cenę!!

Popatrzcie na poniższe fotki

Rotel RA-930

20100330_182106_DSC_6776.jpg

Grundig V1700

GrundigV1700.06.JPG

Podobna budowa, tyle że Grundig V1700 gra ciekawiej, nawet od RA-1062, a kosztuje śmieszne pieniądze, jaki wniosek?

Ja,

i pisałem już o nim w tym klubie niejednokrotnie ;-)

Ja dałem 2400 za nówkę;)

Chyba faktycznie się z nim pożegnam. A krótkie streszczenie o 1070 można prosić;)? Jak za długo będę przy kompie to teściowie skreślą z mnie z testamentu i o Rotelu mogę zapomnieć i przywitam się z Unitrą;)

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Popatrzcie jak schodzą ceny serii 12. Ja kupiłem RA 11 za 2500 koła półtora roku temu i to ze zniżką. kosztował normalnie 2800. Jaki z tego wniosek? ... Nieudana seria i tyle.

Jeszcze trochę i RA 12 pójdzie za 1500 zeta.

Ja pierdzielę, a 980 Bx w BDB stanie poniżej 1200 dostać to cud.

Popatrzcie jak schodzą ceny serii 12. Ja kupiłem RA 11 za 2500 koła półtora roku temu i to ze zniżką. kosztował normalnie 2800. Jaki z tego wniosek? ... Nieudana seria i tyle.

Jeszcze trochę i RA 12 pójdzie za 1500 zeta.

Ja pierdzielę, a 980 Bx w BDB stanie poniżej 1200 dostać to cud.

Dlatego chyba znajdzie nowego właściciela póki jeszcze za niego coś wezme
Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Dlatego chyba znajdzie nowego właściciela póki jeszcze za niego coś wezme

A powiedz tylko co Tobie w nim nie odpowiada i jakiej muzy na nim słuchasz. Ciekawy jestem.

Chyba faktycznie się z nim pożegnam. A krótkie streszczenie o 1070 można prosić;)? Jak za długo będę przy kompie to teściowie skreślą z mnie z testamentu i o Rotelu mogę zapomnieć i przywitam się z Unitrą;)

http://www.audiostereo.pl/rotel_ra-1070_wzmacniacze-stereo-5-1120-2.html

Oczywiście to tylko opinie innych użytkowników. Oczywiście najlepiej samemu odsłuchać. Szczerze mówiąc ja nie wierzę już w żadne opinie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.