Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Nie powiesz mi że ten Rotel jest zły? te 3000pln to za etykiete się płaci? miałem PM6005 i nie powiem że jest zły,jak na cene 240funciszy nówke sklepową miałem,ale bardzo sucho na dole i górze

Zły, nie. Generalnie, rotel nie jest zły :) Ale polecam połączyć np z callisto 2200, ot choćby dla sprawdzenia, jak 72 potrafią zagrać.

A powiedz tylko co Tobie w nim nie odpowiada i jakiej muzy na nim słuchasz. Ciekawy jestem.

Brak kopa. Stary Rotel potrafił mnie zaskoczyć czy też przestraszyć w niektórych momentach RA-12 tego nie ma bo gra kulturalnie i muza tak nie wciąga ale jest to dobry sprzęt. Słucham(y) z żoną klasyka (ona) rock (oboje), trance (ja) i metal (ja) raczej coś w okolicach Slayer ogólnie lata 90. Pewne rzeczy brzmią lepiej na starym Rotelu a niektóre na nowym i szukam kompromisu czyli kultury RA-12 i dynamitu z 970. Np Megadeth na RA-970 gra fajnie a na RA-12 dobrze. Chyba chcemy żeby grało fajnie i dobrze;)
Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Swoją drogą kupowanie nowego sprzętu bez odsłuchu prowadzi do bankructwa, trwałego uszczerbku na zdrowiu psychicznym, nerwicy i zlasowania mózgu. Kupując używki zawsze można sprzedać za podobną cenę.

Brak kopa. Stary Rotel potrafił mnie zaskoczyć czy też przestraszyć w niektórych momentach RA-12 tego nie ma bo gra kulturalnie i muza tak nie wciąga ale jest to dobry sprzęt. Słucham(y) z żoną klasyka (ona) rock (oboje), trance (ja) i metal (ja) raczej coś w okolicach Slayer ogólnie lata 90. Pewne rzeczy brzmią lepiej na starym Rotelu a niektóre na nowym i szukam kompromisu czyli kultury RA-12 i dynamitu z 970. Np Megadeth na RA-970 gra fajnie a na RA-12 dobrze. Chyba chcemy żeby grało fajnie i dobrze;)

Nie ma takiego wzmacniacza. Jeśli słuchamy różnej muzyki to na pewno nie znajdziemy jednego wzmaka. Ja także ubolewam nad tym.

Myślałem kiedyś nad takim przełącznikiem jak w sklepowych pokojach odsłuchowych gdzie możesz przełączać dwa wzmaki na jedną parę kolumn. Ale problem w tym, że do innego wzmaka kolumny znowu mogą nie pasować ;) i koło się zamyka.

Swoją drogą kupowanie nowego sprzętu bez odsłuchu prowadzi do bankructwa, trwałego uszczerbku na zdrowiu psychicznym, nerwicy i zlasowania mózgu. Kupując używki zawsze można sprzedać za podobną cenę.

Nie ma takiego wzmacniacza. Jeśli słuchamy różnej muzyki to na pewno nie znajdziemy jednego wzmaka. Ja także ubolewam nad tym.

Myślałem kiedyś nad takim przełącznikiem jak w sklepowych pokojach odsłuchowych gdzie możesz przełączać dwa wzmaki na jedną parę kolumn. Ale problem w tym, że do innego wzmaka kolumny znowu mogą nie pasować ;) i koło się zamyka.

Masz racje. Dla mnie liczy się przede wszystkim dynamika i takiego wzmaka szukam. Mam słabość do Rotel dlatego chciałbym zostać przy tej marce
Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Ja poluję na bardzo rzadki model. Ma tylko 40w na kanał ale do mojego pokoju w zupełności starczy. Podobno gra z kulturą i pasuje do różnych głośników. Pisałem kiedyś z jednym użytkownikiem(byłym bo go sprzedał)tego wzmacniacza i bardzo go chwalił. To model RA-945.

I ma pilota.

Ja poluję na bardzo rzadki model. Ma tylko 40w na kanał ale do mojego pokoju w zupełności starczy. Podobno gra z kulturą i pasuje do różnych głośników. Pisałem kiedyś z jednym użytkownikiem(byłym bo go sprzedał)tego wzmacniacza i bardzo go chwalił. To model RA-945.

I ma pilota.

RA-945 w życiu nie widziałem ale może kiedyś upolujesz. Powodzenia.
Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Dla mnie liczy się przede wszystkim dynamika i takiego wzmaka szukam. Mam słabość do Rotel dlatego chciałbym zostać przy tej marce

Także lubię brzmienie Rotela i jego dynamikę, krótki zwarty bas. Ale nie słyszałeś Primare A 30.1 + CD Krell'a na łączówkach XLR. Tam to dopiero jest dynamika. Bas jest twardy i szybki, nie taki jak u Rotela zaokrąglony. Coś w rodzaju smagnięcia batem. Byłem pod takim wrażeniem, że nie mogłem spać przez kilka nocy. Ale cóż, nie na moją kieszeń i nie na moje warunki. Więc pozostaje tylko Rotel;)

Także lubię brzmienie Rotela i jego dynamikę, krótki zwarty bas. Ale nie słyszałeś Primare A 30.1 + CD Krell'a na łączówkach XLR. Tam to dopiero jest dynamika. Bas jest twardy i szybki, nie taki jak u Rotela zaokrąglony. Coś w rodzaju smagnięcia batem. Byłem pod takim wrażeniem, że nie mogłem spać przez kilka nocy. Ale cóż, nie na moją kieszeń i nie na moje warunki. Więc pozostaje tylko Rotel;)

Każdy ma swojego grala;) Ale gdybyśmy znaleźli sprzęt idealny to o czym byśmy pisali i czego byśmy szukali;) Myślę, że każdy który chce aby muzyka nie tylko sączyła się z głośników ale dawała radość będzie ciągle coś zmieniał i kombinował i to też jest fajne;)

A krótkie streszczenie o 1070 można prosić;)?

Widzę ze kolega Kriss już podał ci stronę z opiniami użytkowników tego modelu, jeśli ja mogę dodać coś od siebie to RA-1070 jest bardzo udanym brzmieniowo wzmacniaczem w stajni Rotela, na moje uszy i na tyle ile jestem osłuchany z tą marką gra prawie identycznie jak dzielony zestaw RC-1070/RB-1070 i moim skromnym odczuciem gra ciekawiej niż RA-870BX czy też od RA-980

Kiedyś miałem RC-1070 i RCD-1072 ale sprzedałem, dzisiaj mam z Rotela.., i wiele innego sprzętu, a co tam będę pisał ;-)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Widzę ze kolega Kriss już podał ci stronę z opiniami użytkowników tego modelu, jeśli ja mogę dodać coś od siebie to RA-1070 jest bardzo udanym brzmieniowo wzmacniaczem w stajni Rotela, na moje uszy i na tyle ile jestem osłuchany z tą marką gra prawie identycznie jak dzielony zestaw RC-1070/RB-1070 i moim skromnym odczuciem gra ciekawiej niż RA-870BX czy też od RA-980

Kiedyś miałem RC-1070 i RCD-1072 ale sprzedałem, dzisiaj mam z Rotela.., i wiele innego sprzętu, a co tam będę pisał ;-)

Szacun i zazdrość ale taka zdrowa;). Gratuluje sprzętu i dziękuje za pomoc. Być może właśnie się skusze na 1070 ale to zależy czy sprzedam RA-12 za dobrą kase.

Dziękuje

Wrzucaj i sprzedawaj, to tylko taka moja sugestia

PS: To tylko jedno pomieszczenie z moimi zabawkami, w drugim jest tego dużo więcej ;)

Pozdrawiam

Tomasz

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Bomba!!!

Hej, Tomcio a ile masz tych pomieszczeń? ;) śpisz w tych kablach? ;) czy masz kilkanaście pokoi? ;) a może to pałac? ;)

Heh, fajowo normalnie super.

Dziękuje

Wrzucaj i sprzedawaj, to tylko taka moja sugestia

PS: To tylko jedno pomieszczenie z moimi zabawkami, w drugim jest tego dużo więcej ;)

RA-12 pójdzie na sprzedaż tak sobie postanowiłem. Proszę nie dawaj zdjęć z drugiego pokoju bo chce spokojnie zasnąć;) Dobrej nocy bo córka mnie już woła do spania.

Bomba!!!

Hej, Tomcio a ile masz tych pomieszczeń? ;) śpisz w tych kablach? ;) czy masz kilkanaście pokoi? ;) a może to pałac? ;)

Heh, fajowo normalnie super.

Dzięki

Śpię z moją kochaną żona ;)

Tak mam kilka pokoi 137m2

Proszę nie dawaj zdjęć z drugiego pokoju bo chce spokojnie zasnąć;)

OK ;)

Pozdrawiam

Tomasz

Kriss 73 a z jakimi przetwornikami grał ten Primare bo chodzi mi on po głowie. Miałem jakis czas Ra05se ale z moimi usherami v602 było zbyt grzecznie, obecnie posiadam Creeka evo2 ale brak mu tego wykopu jaki ma Rotel.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Kriss 73 a z jakimi przetwornikami grał ten Primare bo chodzi mi on po głowie. Miałem jakis czas Ra05se ale z moimi usherami v602 było zbyt grzecznie, obecnie posiadam Creeka evo2 ale brak mu tego wykopu jaki ma Rotel.

Chyba Sonus Faber, ale głowy nie dam. A swoją drogą nie dziwię się, że RA 05 zagrał zbyt grzecznie. Wersje 0 były już stanowczo łagodniejsze od swoich poprzedników. Powiedziałbym, że ocieplone. Dlatego nie miałeś tej ostrości i wykopu.

Gość aqs

(Konto usunięte)

RA-12 pójdzie na sprzedaż tak sobie postanowiłem. Proszę nie dawaj zdjęć z drugiego pokoju bo chce spokojnie zasnąć;) Dobrej nocy bo córka mnie już woła do spania.

Poszukaj Rotela RA-980 sporo tańszy od RA-1070, a ma niesamowitą dynamikę wykop i moc

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Do Piątku mam Audiolab 8200A do testowania w domu,jest różnica na korzyść 8200A,tyle wstępnie mogę napisać

Z RA-12 to mogę się zgodzić. Słuchałem kiedyś Audiolaba grają dynamicznie, aczkolwiek nie ostro, raczej spokojnie. Nie ma w nich takiej pary jak w starszych Rotelkach. Ten model ma stosunek sygnał/szum 80db. Całkiem nieźle. Ale Rotelki osiągają nawet do 100db. Kolego bolth kup sobie kiedyś za taniochę lub wypożycz jakiegoś starego Rotela nawet z serii 8xxx takiego 30w na kanał a zobaczysz jaki mają w sobie wykop ;)

Poszukaj Rotela RA-980 sporo tańszy od RA-1070, a ma niesamowitą dynamikę wykop i moc

Ale kerryNS chciał coś nowszego i z pilotem.

Chyba Sonus Faber, ale głowy nie dam. A swoją drogą nie dziwię się, że RA 05 zagrał zbyt grzecznie. Wersje 0 były już stanowczo łagodniejsze od swoich poprzedników. Powiedziałbym, że ocieplone. Dlatego nie miałeś tej ostrości i wykopu.

To prawda 05se pasuje bardziej do jasnych kolumn, miałem kiedys tez ra 930 i jego brzmienie podobało mi sie, byłem wręcz zauroczony.

Na dzien dzisiejszy poszukiwania skłaniaja mnie ku wzmacniaczowi o jaśniejszym brzmieniu i z dobrym wykopem.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Na dzien dzisiejszy poszukiwania skłaniaja mnie ku wzmacniaczowi o jaśniejszym brzmieniu i z dobrym wykopem.

Primare raczej powinien zgrać się z tymi usherami, które grają raczej po ciemnej stronie. Ale do takiego wzmaka Cd-ek także musiałby być inny. Chyba nie podłączysz Cd-eka za 300 stówy do takiego klocka ;)

Ta

Primare raczej powinien zgrać się z tymi usherami, które grają raczej po ciemnej stronie. Ale do takiego wzmaka Cd-ek także musiałby być inny. Chyba nie podłączysz Cd-eka za 300 stówy do takiego klocka ;)

Tak jak mówisz Ushery graja ciemno i jest potrzeba rozjaśnienia systemu, posiadany cd to rotel 971 zapewne tez do zmiany.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Musi być coś na złącza XLR. Między analogiem a tym wejściem jest na prawdę duża różnica. Bezsensem jest kupić tak dobry wzmacniacz, a swego czasu bardzo drogi i nie wykorzystać tego.

Oj to nie dooobrze ;-)

A na poważnie to mieszkamy w domku, starej kamienicy czy w betonach?

Dom prywatny,ściany z pustaka pokryte tynkiem maszynowym.

Pogłos wynika ze ściany przeciwległe sa puste i musze to zaadoptować tylko jeszcze nie wiem do konca czym?

Do czego służy wejście komputerowe i na Jacka z tyłu RA-1070?

Nie zastanawiałem się do czego to wejście służy, ma to samo wejście również w swoim RSP-1068, podejrzewam że można tym wejściem wgrać oprogramowanie, czy to dla kodów pilota, lub....???

Dom prywatny,ściany z pustaka pokryte tynkiem maszynowym.

Pogłos wynika ze ściany przeciwległe sa puste i musze to zaadoptować tylko jeszcze nie wiem do konca czym?

A możesz wkleić fotkę tego pomieszczenia?

Pozdrawiam

Tomasz

Nie zastanawiałem się do czego to wejście służy, ma to samo wejście również w swoim RSP-1068, podejrzewam że można tym wejściem wgrać oprogramowanie, czy to dla kodów pilota, lub....??? Ok. Może gdzieś dorwę manual w pl bo angielski u mnie kiepski.

A możesz wkleić fotkę tego pomieszczenia?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.