Skocz do zawartości
IGNORED

PAL (ew. inny kond) a Gryphon Tabu

paavo

Rekomendowane odpowiedzi

Temat pojawia sie ostatnio czesto, ale zasugerowany wrazeniami NEEL'a nt. jego wlasnego wynalazku pytam, czy ktos mial moze do czynienia z kombinacja PAL (ewentualnie inny kondycjoner) z Gryphonem Tabu Century. Chodzi mi po glowie zakup takiego urzadzenia, ale widze, ze wchodze na pole minowe. Moze Nadredaktor??? ;-)

TIA.

https://www.audiostereo.pl/topic/4481-pal-ew-inny-kond-a-gryphon-tabu/

co moge poradzić z wlasnego doswiadczenia, zadzwoń do Power Audio Labs , mysle ze skonczy sie tak jak w moim przypadku, krotki odsluch ( 2 dni )kondycjonera w twoim setup'ie i bedziesz juz wiedzial , jak zauwazyles jestesmy na polu minowym ale niech tam z moim zestawem bylo od razu lepiej aczkolwiek inaczej........szczerze radze posluchac.

korzystajac z okazji, czy twoj M508 nie wykazywal zadnych niepokojacych dzwiekow(mam na mysli dziwne strzaly,stuki)? pozdrawiam

Juz pisze. PAL z tego co pamietam ma 3 komplety wyjsc. Separowane 2x450VA; 2x1000VA i normalne 2x. Czy podlanczasz wzmacniacz do wyjsc 1000VA separowanych czy grasz na nieseparowanym. Jesli tak to napisz co sie zmienilo po podlaczeniu do gniazda separowanego o wysokiej obciazalnosci ...

I jeszcze jedna sprawa. Jak masz multimeterka z opcja AC w V sprawdz i napisz jakie masz napiecia na gniazdku, w kondycjonerku 450/1000VA i wyjsciu nieseparowanym ...

> Pitupitu

Dzieki. Bez odsluchu sie nie obedzie, bylem tylko ciekaw czy nie jest tak, ze nie warto sobie w ogole glowy zawracac. Skoro konstruktor innego konda sam mowi, ze z Tabu to on nie zaperformuje (swoja droga wielki plus za rzetelnosc!), to daje sporo do myslenia.

Co do 508-ki, to nie mam na szczescie takich problemow. Opis wyglada mi jednak na znany problem z transportem, niestety AFAIR sprowadzajacy sie do koniecznosci wymiany. Mojej maszynie za to lekko buczy trafo, czego podczas odsluchu sie oczywiscie nie zauwaza, ale jak podejdziesz zeby zmienic plyte, to dochodzisz do wniosku, ze trafo powinno byc jednak bezglosne. A jak jest w Twojej 506-ce?

W sumie szkoda, ze tyle z tymi Meridianami klopotu, bo naprawde ladnie graja...

>paavo - Jezeli chcesz podlaczyc Tabu do kond. to ja bym Tobie nie polecal , ja mam Heliona 2050 xp i jestem z niego zadowolony, podlaczylem wszystkie inne elementy zestawu ale np:Krell 300iL podlaczylem jak najszybciej do gniazda w scianie . Polecam aby podlaczyc CD do kondycjonera , napewno bedziesz mile zaskoczny.

Gość piter nie z domu

(Konto usunięte)

Do mocarnijszych końcówek mocy i generalnie pradożernego sprzętu polecam przetestowanie listwy zasilającej Siltecha. Mam takową, jest cholernie droga jak na swoją prymitywna konstrukcje - niby tylko srebrny kabel plus dwa ferryty i metalowa puszka, ale bardzo skuteczna. Nie jest idealna ,słychać że można by jeszcze co nieco poprawić, ale jak na razie nie znalazłem nic innego do filtracji zasilania w podobnej cenie co by nie ograniczało mi dynamiki w systemie, poprawiając w tak dużym stopniu dźwięk. Radze potestować modele z różnymi dlugościami kabla do puszki, u mie były wraźne różnice - im dłuższy ( i niestety droższy ) tym było lepiej.

>>> Piter:też mam listwę Siltecha,ale wolę końcówkę "basową" wpiętą bezpośrednio do gniazdka w ścianie. Niedawno sprzedałem Heliona 1700 - po bliższym odsłuchu okazał się szkodliwym.

No dobrze, skoro wydaje sie zatem, ze do Tabu kondycjoner raczej niewiele pomoze (jesli wrecz nie zaszkodzi) to moze warto po prostu dokupic do zrodelka jakis lepszy kabelek sieciowy (np. Neel N14E Gold)?

Przesluchalem pare kabli sieciowych i doszedlem do wniosku ze nie ma co zaduzo inwestowac w sieciowki poniewaz roznica jest znikoma lub czesto jest tylko wyobrazenie ze jak podlacze kabel za xxxx zl to dopiero bedzie gralo -nie , moje odsluchy tego nie potwierdzily natomiast dobrze miec kabel porzadnie ekranowany , taki nie kosztuje wiele . Kondycjoner napewno wniesie wiecej .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.