Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw KD do pokoju 12m2 kino,muzyka,gry

zaakkk

Rekomendowane odpowiedzi

Mam proźbe abyście mi pomogli w dokonaniu dobrego wyboru.

Chce kupić zestaw KD będe na nim słuchać większości rodzajów muzyki hip-hop, reggae, rock, metal, muzyka filmowa, pop, techno, czasem jazz i muzyka klasyczna, oglądać filmy dvd i grać gry. (40%gry, 30%filmy, 30%muzyka).

zestaw będzie prawdopodobnie podpięty tylko pod kompa zamierzam kupić kartę ASUS XONAR DX lub Auzentech X-Plosion co wybrać?

czy opłaca się kupować odtwarzacz DVD czy wystarczy komputer?

moje doświadczenie w KD jest prawie zerowe, a w audio tez nie wielkie kiedyś posiadałem miniHi-Fi PHILIPS grała koszmarnie, później dostałe altusy 110 grają dużo lepiej jednak z tego co czytałem to trochę im brakuje do dobrego dźwięku.

zastanawiam się nad (nie mam możliwości odsłuchu):

ONKYO 505 lub 506 + Quadral Quintas 500

Wharfedale DIAMOND 9.5

czy jest sens inwestować w jakiś sprzęt z wyższej półki do małego pokoju 12m2

TONSIL Premium

TONSIL Siesta

MISSION M34i + M30i + M3C2i

DALI Concept 6

+

Onkyo TX-SR605

ONKYO TX-SR606E

DENON AVR-1908

najlepiej coś z bass-reflex'em z przodu ponieważ można bliżej ściany postawić

najbardziej jestem skłonny do TONSILA Siesta lub DALI Concept 6 i jakiś ampli do nich jednak nie wiem jaki, jednak sporo one kosztują na dzień dzisiejszy nie posiadam jeszcze takich środków jednak moge odczekać i dozbierać tylko czy warto do tak małego pokoju?

a jak wypada DALI obok Siesty?

zamierzam te głośniki kupić na długie lata, jak wygląda żywotność takich głośników czy po np. 15 latach jakość brzmienia będzie znacząco odbiegać od tego jak grały jak były nowe?

OPIS POKOJU

wszystkie ściany karton gips (jestem w trakcie remontu tego pokoju mogę wyłożyć np. ściany wykładziną jak by to coś miało w większym stopniu pomóc)

podłoga wylewka + wykładzina

na suficie panale

wymiary: 3m X 4m, wysokość 2,2m

rozmieszczenie na zdjęciu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/44851-zestaw-kd-do-pokoju-12m2-kinomuzykagry/

zywotnosc glosnikow zalezy jak dobry i mocny bedzie twoj wzmak !im mocniejszy tym mniejsze narazanie twoich glosnikow na zepsucie ,,tonsil siesta to bardzo dobry wybor sam mam takie kolumny zajezdzaja audiofilskim brzmieniem ! z ampli jesli niemasz pieniedzy proponuje polowe wplaci a reszte w ratach i kupic cos konretnego bo za jakis czas bedziesz plul sobie w brode co za wynalazek stoi na twoim regale!

proponuje yamaha rxv2700,3800, 1800 lub denon 2308 ,2808,3808

Odpowiem ci tak ja bawie sie kinem domowym juz ładne pare lat i jakies doswiadczenie posiadam .Pierwsza rzecz to zestaw za 5000 tys kable napewno tanie max 200 pln rzaem z optycznym ,poprostu wyrzucanie kasy w błoto,kable drozsze to raczej do lepszego zestawu stereo.Amplituner powinienes kupic jaki ci sie podoba bo w cenie do 1500 pln wszystkie graja podobnie,powinienes brac taki z wyjsciem pre-out pod ktory kiedys jak bedziesz poszukiwał lepszego dzwieku bedziesz mogł podłaczyc koncowke mocy lub jakis dobry wzmacniacz jest to rozwiazanie przyszłosciowe,ale napewno warte uwagi.Pomysl moze o uzywkach paro letnie modele ktore kosztowały po 5000 tys teraz bez trudu kupisz za 1200 pln.Jak sie uprzesz na nowe to Denon jest ok ale nie ten najnizszy model,moze Yamaha lub Onkyo.Zamiast dvd kup joz odtwarzacz HD Tohiby ,jest duzo lepszy kapitalny obraz odtwarza tez filmy dvd i kosztuje około 400 pln na Allegro,inna opcja to jakis Blu-rey.Dobry dvd to koszt min 800 pln,lub 150 za szmelc ktory czyta wszystko.Tak wiec 2000 za amplituner i odtwarzacz.Zostaje ci 3000 tys na kolumny polecam zestaw Tannoya potem dokupisz wofer.Mozna tez uzywki B&W np 602 przod 600 lub 300 na tyl central cc6 za 3000 tys napewno to kupisz i moze zostanie na wofer Koda 1000.Te kolumny to duza klasa i byly produkowane na Wyspach a nie w Chnach.Bedzie to gralo o niebo lepiej niz jakies tam Jamo czy Dali.Te kolumny sa dobre ale w pojedynczych zestawach i wysokie modele.Nie te buble marketowe.Zrobisz jak uwarzasz.Pozdrawiam

.to wpis dariusza chłop wie co mówi ma doświadczenie on cie pokieruje najlepiej!!!!!!!!!!szacunek dariusz

Nie ma za co to tylko moje sugestje,ja tez uwazam ze nie nalezy wywalac duzo kasy na sprzet bo i tak po jakims czasie sie to nudzi ,a nie ktorzy mysla ze graja tylko pieniadze a to bzdora nalezy zachowac zdrowy rozsadek.Ja uwazam ze 5000 tys na kino to jest naprawde duza i wystarczajaca kwota.A nie ktorzy maniacy kupuja przereklamowane rzeczy placa fortune i jeszcze maja taka beszczelnosc zeby polecac je innym bo te tansze to szmelc.Znam to na wlasnym przypadku gosciu ktory pracuje jako sprzedawca w mm w Kaliszu sprzedal mi amplituner Yamaha Rx-v 640 ktory mu sie podobal do czsu kiedy ludzie zaczeli zachwalac Harman Kardon 635 ze to bajka itd itp nawet duzo pisano dobrych recenzj na Hi Fi wiec go kupil za 4500 pln i byl zachwycony ,ale bardzo krutko bo potem pisal do mnie ze wywalil te pieniadze w bloto,bo wcale nie bylo takiej roznicy miedzy nim a ta swoja starsza Yamahszka.Tak wiec taki Harman plus wysokie modele B&w ale nie te co by sie zgraly z tym sprzetem do tego dvd tez za jakies 2000 pln razem kolo 20000 tys i lipa,ktos mu napisze ze to zamalo i musi kupic kino za 100000 tys bo to gra zajebiscie.Tak mozna w nieskonczonosc.to również jego przypis!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja mam zestaw quadral 500 denon 1908.i też pod kompa ale przez wyjscie optyczne.moje kolumny sa slabe ale takie chciałem gdyż służą tylko do kina i nadrobi sub albo b&w 300 lub jbl es250 dopiero kupuje.ale to w 100% do kina nie do muzy. ludzie na forum powiedzieli zebym kupił dvd z hd sa dobre mam toshiba bo dobrze skaluje obraz i kupiłem nową na alegro.za 310zł:)a najtaniej jest za 550 z przesyłką.ale obraz z kapa jest spoko.jak na zwykłym dvd a nawet lepszy.do czego masz kompa podłączonego do tv???

>>Daro896

Czegos tu nie rozumiem:

w tym watku napisales: "ja bawie sie kinem domowym juz ładne pare lat i jakies doswiadczenie posiadam"

a dwa tygodnie temu w innym watku: "mam duży problem ponieważ to mój pierwszy zestaw kina dom. i nie mam pojęcia jak sie nim obsługiwać"

Masz rozdwojenie jazni??

Czy wpis z tego watku: "nie ktorzy maniacy kupuja przereklamowane rzeczy placa fortune i jeszcze maja taka beszczelnosc zeby polecac je innym bo te tansze to szmelc." nie jest wobec powyzszego troche za mocny?

jeśli chodzi o kolumny to do tak małego pokoju szukaj monitorów lub niewielkich podłogówek z max 1 głośnikiem średnio-niskotonowym, np Tannoy F3, Mission M33i, może i Tonsil Siesta by się nadały bo siedzą tam 2x 13-stki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.