Skocz do zawartości
IGNORED

Cambridge Audio D500SE + Rotel RA-971

zaxer

Rekomendowane odpowiedzi

Cambridge sobie daruj, jest to totalne nieporozumienie - marketingowy wytwór chorej wyobrazni sprzed kilku lat. Miałem to ustrojstwo w czasach kiedy zbyt duzo czytałem prasy branzowej.

Rotel przynajmiej nie wciska kitu i lepszy do ewentualnego upgrejdu.

Zależy z jakimi kolumnami to ma grać. Wyższą półkę prezentuje Rotel choć brzmieniowo z tym wzmakiem chyba lepiej przypasi lekko ocieplona Kambodża.

I love the sound of crashing guitars

W pewnym salonie audio powiedzieli że Cambridge będzie lepiej pasował niż Rotel, tu mam dwie wypowiedzi i jest jeden do jednego :) szkoda że tak mało ludzi pisze...fajnie by było odsłuchać te dwa sprzęty i bym miał problem z głowy.

Miałem kiedys zestaw CA D500SE ,A- 500.Nie moge powiedziec żeby była to totalna kicha.D500 SE byłwyraznie lepszy od Marantz CD 63 SE.Byc moze CA potrzebuje ciemniej brzmiących urządzen. Przy podłaczeniu koncówki nocy P500 była jeszcze lepsza dynamika i kontrola basu. Miałem tez okazję podłączyć do D500SE wzmacniacz Rotela (niestety nie pamiętam juz symbolu )i taki mariaż niestety nie był najlepszy pomimo wyższej ceny Rotela.Dla mnie wniosek był prosty jesli CA to tylko w zestawie i z ciemno brzmiącymi kolumnami czy słuchawkami.

• 10 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.