Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

:)

sam porównywałem caspiana i naima xs z dyniami bezpośrednio i moim zdaniem naim jest za drogi w stosunku do tego co reprezentuje natomiast caspian powiedziałbym że odwrotnie.

Focal + Naim

nooo audiozakupy

tylko dlaczego autor 'zjechal' w prownaniu z caspianem naima xs i supernaita?

przeciez tez handluje nim?;]

do konfrontacji dodam od siebie MF m6i i NAD c375

mialem jakis czas te integry pod te same kolumny dyn f140/f220II i nie mialy szans z caspianem

powtorzyc?;d

Nie powtarzaj posluchaj Hegla, bo ja w odroznieniu od Ciebie sluchalem obydwu.

... który przy Moje Audio i "uczciwych" recenzentach współpracujących z nim jest królem obiektywizmu, bo, jak pisał FIRMA," 'zjechal' w prownaniu z caspianem naima xs i supernaita", które też ma w sowjej ofercie.

Wojtku, nie ośmieszaj się już bardziej.

Moze poprostu Naima nie trzeba tak reklamowac jak Caspiana. Widze, ze twardoglowi z Was. Boli jak ktos rusza swietosc? Caspiana? A tyle syfu w watku Hegla narobiliscie ...dzieciaki

whiter bardziej jak Ty prokuratorze osmieszyc sie nie mozna.

Edytowane przez Wojtek76

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Wojtuś,

Dyskusja z Tobą nie ma sensu, do Ciebie pisać to "jak grochem o ścianę", "chłop swoje, pop swoje", itd, itp.

Kariery tu nie zrobisz, ani nawet nie wkurzysz swoim "syfieniem" - co najwyżej rozbawisz :)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Strasznie dużo "Roksanów/Caspianów" na giełdzie....ludzie wyzbywają się na potęgę?

daj szybko info gdzie to może ktoś dobrze skorzysta.

Wojtek76

Czy Roksan czy Naim, to świadomy wybór każdego.

Oba prezentują swoją szkołę brzmienia. Ja wybrałem Caspiana

Caspian to żadna świętość - po prostu u kilku z nas się dobrze wpasował w system.

Twordogłowi ?? Robienie syfu ?? Do tego klubu należy wiele osób więc NIE generalizujmy.

----------------------------------------------------

Strasznie dużo "Roksanów/Caspianów" na giełdzie....ludzie wyzbywają się na potęgę?

ajajajaj, ale błysnąłeś bystrzacho.

Hegel jest w Polsce niecały rok, a na giełdzie teraz jest 6 używanych produktów.

Caspian jest prawie 20 lat, a na giełdzie 13 różnych produktów, w tym 7 z nich to ogłoszenia firmowe z nowym sprzętem.

Czyli używek masz "na potęgę" tyle samo, co świeżego rewolucyjnego Hegla, czyli 6 sztuk, w tym kabel i głośniki Roksana.

Zatem, czy biorąc pod uwagę dostępność na polskim rynku Roksana prawie 20 razy dłuższą niż Hegla, nie powinno być brytyjskich używek co najmniej kilka razy więcej, niż chińskiego Hegla ?

Edytowane przez whiter1

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

@whiter1

kabel hdc-02a nie jest już na sprzedaż, więc w swojej wyliczance mas -1.

Proponuję uciąć zbędną dyskusję o siedzisku Maryny i utrzymać ten klub na poziomie.

Wojtek76

Caspian to żadna świętość - po prostu u kilku z nas się dobrze wpasował w system.

Twordogłowi ?? Robienie syfu ?? Do tego klubu należy wiele osób więc NIE generalizujmy.

Masz racje, zapomnialem sie i znizylem sie do poziomu niektorych uzytkjownikow.

Pozdrawiam

Wojtek76

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Hegel jest w Polsce niecały rok, a na giełdzie teraz jest 6 używanych produktów.

Caspian jest prawie 20 lat, a na giełdzie 13 różnych produktów, w tym 7 z nich to ogłoszenia firmowe z nowym sprzętem.

Czyli używek masz "na potęgę" tyle samo, co świeżego rewolucyjnego Hegla, czyli 6 sztuk, w tym kabel i głośniki Roksana.

Zatem, czy biorąc pod uwagę dostępność na polskim rynku Roksana prawie 20 razy dłuższą niż Hegla, nie powinno być brytyjskich używek co najmniej kilka razy więcej, niż chińskiego Hegla ?

wierzysz, że co chińskie to gorsze...

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Jeszcze raz dobra rada "nie napinaj się tak bo to się źle skończy dla twojego zdrowia"

jeżeli słowo "brytyjski" jest wyznacznikiem jakości caspiana to w zasadzie musi być "boski" - przynajmniej tak się pocieszaj...dla mnie jest paskudny

jeżeli słowo "brytyjski" jest wyznacznikiem jakości caspiana to w zasadzie musi być "boski" - przynajmniej tak się pocieszaj...dla mnie jest paskudny

Wydaje mi się, że Caspiana nie słuchałeś.

Jeżeli dla Ciebie jest paskudny i uważasz, że należy się tym pochwalić proponuję przenieś się do zakładki stereo, tam będziesz mógł porozmawiać z ludźmi tego poziomu.

Jeżeli natomiast masz coś ciekawego do napisania na temat produktów Roksana, wrażeń z odsłuchów, opisów konfiguracji w jakich miałeś okazję go posłuchać to szczerze zapraszam do dzielenia się swoimi spostrzeżeniami.

rasowy anglik w chinach :) na pudełku jest wyraźnie napisane gdzie został zrobiony :)

http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=58281&extra=&page=1

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Wydaje mi się, że Caspiana nie słuchałeś.

Jeżeli dla Ciebie jest paskudny i uważasz, że należy się tym pochwalić proponuję przenieś się do zakładki stereo, tam będziesz mógł porozmawiać z ludźmi tego poziomu.

Jeżeli natomiast masz coś ciekawego do napisania na temat produktów Roksana, wrażeń z odsłuchów, opisów konfiguracji w jakich miałeś okazję go posłuchać to szczerze zapraszam do dzielenia się swoimi spostrzeżeniami.

owszem uważam, że jest paskudny....gdzie mam to napisać jak nie w klubie Roksana....

mikson - nie wiedziałem, że do Roksana dorzucają komórkę gratis ;) - chyba się skuszę

owszem uważam, że jest paskudny....gdzie mam to napisać jak nie w klubie Roksana....

Cieszę się, że masz swoje zdanie, wszyscy już je poznaliśmy ale o gustach się nie dyskutuje.

Napisz może w takim razie coś o dźwięku Caspiana i konfiguracjach w jakich go słuchałeś, zapraszamy do dyskusji.

Jeżeli natomiast chcesz bić pianę to nie jest to odpowiednie miejsce.

http://avforum.no/forum/attachments/klubb-entusiasttrader/38933d1223487280-kjempestore-hegel-traden-h100.jpg

a swoją drogą jeżeli mamy mówić o brzydocie to ten wyświetlacz nie powinien być w integrze za 10tys tylko w mancie za 100pln

Focal + Naim

ten pilot potrafi więcej pewnie niż Ty możesz coś tu napisać konkretnego kolego :)

podobnie jak ty w wątku Hegla kolego :)

wiem, że ten pilot jest mega wypasiony, w końcu to prawie smartfon

http://www.slipperybrick.com/wp-content/uploads/2007/12/pass-int150.jpg

taki wyświetlacz to już klasa,,

lepiej go nie mieć wcale niż mieć dziadowy jak z manty taka prawda.

w przeciwieństwie od Ciebie słuchałem hegla bo ty nawet nie stałeś pewnie obok caspiana.

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

http://avforum.no/forum/attachments/klubb-entusiasttrader/38933d1223487280-kjempestore-hegel-traden-h100.jpg

a swoją drogą jeżeli mamy mówić o brzydocie to ten wyświetlacz nie powinien być w integrze za 10tys tylko w mancie za 100pln

Nieźle się uśmiałem, to jest wyświetlacz z DVD!:)

rasowy anglik w chinach :) na pudełku jest wyraźnie napisane gdzie został zrobiony :)

http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=58281&extra=&page=1

W lutym kolega Chińczyk wstawił zdjęcia elektroniki swojego M2. Poza słabymi samwha w zasilaczu końcówki (8200uf) i PRE (3300uF) reszta elektrolitów to panasonici FC i elna silmic II. Ładnie to wygląda.

Co ciekawe z głównego transformatora 350VA odchodzi dodatkowe uzwojenie (podobnie jest w M1), prawdopodobnie do elektroniki sterującej.

Dla wytrzeźwienia spójrz w lustro :)

dla wytrzeźwienia spójrz na swojego Avatara, czyli swój autoportret....takie wydarzenie musiało odbić twoim zdrowiu, stąd taki fanatyzm...jedno słówko źle na caspiana i bita piana aż miło

Dziwię się drażliwości Heglowców którzy przylecieli ze swojego klubiku wzjamenej adoracji w akcie zemsty grzmić i pluc na Roksana. Co was boli?Że wyszedł na jaw ten cały marketingowy mechanizm , wycieczki i nagonka na inne marki. Zatrzymała się audio rewolucja którą miał prowadzić święty Hegel.Okazało się jaka to manufaktura made in China, masowe elementy niczym Xindak.

Co do porównania Naima z Roksanem to zgadzam się z opinią że Naim nie jest wart swojej ceny a i bardziej wymagajacych wiekszych kolumn nie napędzi jak należy. Co do Hegla to nie mozna złego słowa powiedzieć ale zachwycać się tez nie ma czym

przestańcie karmić trolla !!!

Takie sa wlasnie efekty tego typu przepychanek. Jezeli bylbys w watku hegla to bys zobaczyl ile glupot napowypisywalo tam kilku Panow zrzeszonych w klubie Roksana. Tak to pozniej wyglada, jeden watek caly zasyfiony, a w drugim zaczyna dziac sie podobnie. Z jednej strony nie dziwie sie koledze kil, ze w koncu sie wkurzyl i odplacil kolegom, niemniej jednak chcialbym aby w koncu tego typu rzygi z dwoch stron ustaly, a swiat bedzie piekniejszy.

Dodam jeszcze, ze osobiscie poprosze kolege violeta by usunal wszelkie posty z klubu Hegla ktore nie dotycza funkcjonalnosci i dzwieku produktow tej marki. Mam nadzieje, ze uzytkownicy tej marki na tym mocno skorzystaja a tutejszych klubowiczow prosze o zrozumienie dlaczego.

Pozdrawiam!

Edytowane przez Wojtek76

ja tez porownywalem Caspiana z Cyrusem i bardziej podobal mi sie Cyrus ale wszystko kwestia reszty toru. Nie ma tak ze Caspian jest taki swietny i uniwersalny, ma swoje zalety takie jak swietna barwa ale i sporo wad - mysle ze jednak cena nowego M2 jest za duza, na wtornym rynku za to nie ma Caspianow co w sumie tez swiadczy o tym ze ludzie nie bardzo chca sie ich pozbywac.

nie porównywałem bezpośrednio caspiana z cyrusem ale słuchałem 6 najnowszej i caspian gra ciekawiej, zresztą Emil pisał o cyrusie i caspianie bo miał u siebie,,

wszystko jest kwestią preferencji jednemu podoba się to drugiemu odwrotnie, każdy wzmak czy inny klocek ma swoje wady i zalety

to oczywiste nikt też nie robi z caspiana hajendu bo nim nie jest , natomiast prezentuje bardzo muzykalne aksamitne dynamiczne brzmienie z dobrym poziomem detaliczności bez popadania w analityczność czy suchość, bas jest nisko schodzący o ładnej barwie wiele wzmaków jak naim xsmoże pomażyć o takim basie oraz o większej swobodzie wysterowania większych dynek, caspian nie buduje dużej gradacji sceny w głąb ale też nie spłyca jej nadmiernie, jego muzykalność jest wyważona ogólnie prezentuje neutralność po cieplejszej stronie z dobrym dociążeniem niskich rejestrów, nawet bym powiedział że ma kilka cech z lamp płynność gładkość spokój ale też nie czuć w nim zamulenia czy oznak spowolnienia motoryczności, raczej do dłuższego słuchania niż nabijania się powerem jak naim xs czy exposure, coś za coś ja wybrałem taką prezentację bo lubię jak muzyka nie jest rozdmuchiwana i rozbierana na czynniki pierwsze czy podawana mocno na twarz ale jest płynnym pełnym ocieplonym aksamitnym przekazem z lekkim uspokojeniem nerwowych zapędów,,,

którego w tym przedziale cenowym ciężko wyszukać, porównywałem kilka wzmaków nowych i caspian zagrał z nich najciekawiej dla mnie

uważam też że jest dobrze wyceniony, co do używek czasem się trafiają jak we wszystkich innych markach ale też nie ma jakiegoś nadwysypu,

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.