Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panowie,czy moze ktos z szanownych forumowiczow sluchał audiolaba 8200 ?Pytam z ciekawosci jak sie ma dzwięk do zacnego caspiana m1 ng.

MDAC jest lepszy i tańszy... Jakie masz kolumny?

cdplay,

ten klub to jedno z ostatnich miejsc na audiostereo zawyżające poziom kultury i serdeczności tego (podupadającego) forum, bądź łaskaw leczyć swoje frustracje gdzie indziej. Dla jasności - nie wyganiam Cię, jesteś mile widziany, ale nie uprawiaj tu takiej dziecinady.

Gość cdplay.pl

(Konto usunięte)

ja jestem zadowolony z cyrusa za kwotę za jaką go kupiłem daje radę ... słucham-łem u znajomego zestawu cyrusa hm... przemawia to do mnie no i uparłem się na tego daca i jest dobrze i idealnie z k2 bryka:)

co masz na myśli emil???

hm... frustracje?? bardzo proszę o wyjaśnienia??? o co chodzi ?? nie uważam się za sfrustrowanego faceta hm... chciałem pogadać np o tym co myślicie o takiej kombinacji jak te elacki jestem zadowolony ale mmiło by usłyszeć opinie ...

na czym polega to moje zdziecinnienie ..... moje elacki to jakiś dziecinny żart??? cholera teraz to naprawdę sfrustrowałem się :)

jeszcze jedno czy .... podupadające forum to skutek wizyt takich kolesi jak ja ???? w czym obiawia się moje chamstwo w próbie porozmawiania z ludźmi którzy założyli klub dla siebie ???? ok znikam ja mam zupełnie inne wrażenia pisząc tutaj od wczoraj chyba domyślam sie dlaczego to forum podupada....... a może upadło na ,,twarz,, ...

nie pozdrawiam i nie życzę miłego wieczoru

jeszcze jedno czy .... podupadające forum to skutek wizyt takich kolesi jak ja ???? w czym obiawia się mmoje chamstwo w próbie porozmawiania z ludźmi którzy założyli klub dla siebie ???? ok znikam ja mam zupełnie inne wrażenia pisząc tutaj od wczoraj chyba domyślam sie dlaczego to forum podupada....... a może upadło na ,,twarz,, ...

nie pozdrawiam i nie życzę miłego wieczoru

Forum 'pada' z innych powodow, poczytasz troche, zapewne sie zorientujesz.

Staramy sie w tym klubie trzymac jakis poziom, wiec proponuje troszeczke wysilku rowniez z Twojej strony.

A my wciaz zyczymy milego wieczorku, I oby jutrzejszy dzien rowniez byl mily.

Zrozumiales ??

----------------------------------------------------

Gość cdplay.pl

(Konto usunięte)

ok życzę ale tylko odrobinę miłego wieczoru... ale chyba nie nadaję się do tego forum... nikt z was nie zapytał o mój sprzęt dlaczego jak z jakiej przyczyny tak a nie tak??? nie ma radości tylko jakiś taki zgryżliwy nieprzyjemny ucisk na banię .... to jest chore cieszcie się tymi caspianami chłopy i dajcie się cieszyć cukierkami innym zawsze mogę sobie założyć forum ROKSAN KANDY K2 ---- problemy radosne chwile i smutek po stracie hehe czy jakoś tak ....

Edytowane przez cdplay.pl

a ile tego rabatu???

pisałem o okazjach jakie ja mam w cenie nowego caspiana .... wiadomo że gdybym miał okazję kupić Caspianka za cenę K2 to bym się nie zastanawiał !!!!!

nie biję piany i nie leję wody pytaliście o jakieś wzmacniacze w cenie Caspiana nad którymi ja nooo Ja moja osoba gdyby miała kasę na taki wzmacniacz to jakiej alternatywy szukała by w opozycji do Caspiana !!! i tyla w temaci po co ta złość ????

tu chyba masz na myśli swój przypadek bo kable masz chyba w cenie wzmacniacza.

ano kable mam w cenie wzmacniacza :))))

jak dobrze ponegocjujesz to z nowego urwiesz tysiaka .

Focal + Naim

cdplay, chłopcze drogi,

jak tak czytam te twoje posty, to się zastanawiam, do której Ty klasy chodzisz.

Bo skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, to raczej w świecie dorosłych, lub może rozumnych raczej, często nie przebywasz.

Nowy Caspian kosztuje około 8k i skoro podajesz dla niego konkurencję, to rzuć na szalę również nowy wzmacniacz w tej cenie. Co proponujesz ?

A skoro mówisz o używkach, to wiedz, że ja 5-miesięcznego NG kupiłem za dokładnie 3,2 kpln, a koledzy nowe z UK w zeszłym roku za 4 kółka.

Podaj konkurencję wśród używek z przedziału 3-4 k godną Caspiana i opisz ich przewagę bez rzucania czyichś cytatów. Oczywiście opisz własne doświadczenia.

Ani ja, ani koledzy nie zapłaciliby raczej prawie 9k za nówkę Caspiana, ani tym bardziej 20k za nowego "Karana".

Patrz realnie, porównuj nowe z nowymi, a używki z używkami z tych samych przedziałów cenowych.

Nikt tu nie pisze, że Caspian jest najlepszy, po prostu nam najbardziej odpowiada to brzmienie w tej cenie.

Więc jeśli masz coś konkretnego do napisania, to napisz. Masz jakieś ciekawe przykłady do porównania wg "dorosłych" kryteriów - to je podaj.

A jeśli zamierzasz się tylko rzucać, jak 17-latek w dresie i nie powiedzieć nam nic konkretnego - to lepiej zamilknij i nie kompromituj się więcej.

Wówczas, jak dorośniesz, nie będziesz się za siebie wstydził czytając swoje wpisy.

I pozdrawiam "młodego" właściciela K2 ;)

Edytowane przez whiter1

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Gość cdplay.pl

(Konto usunięte)

jak dobrze ponegocjujesz to z nowego urwiesz tysiaka .

hm... dzięki za informację :-)

cdplay, chłopcze drogi,

jak tak czytam te twoje posty, to się zastanawiam, do której Ty klasy chodzisz.

Bo skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, to raczej w świecie dorosłych, lub może rozumnych raczej, często nie przebywasz.

No to ojciec pojechałeś mi po rajstopkach.....

1. Ton w jakim napisałeś swojego posta to w 85 % krystalicznie czysty przykład braku klasy oraz dobrych manier / nigdy nie użył bym takiej stylistyki oraz formy pisząc posta do obcej mi osoby !!!!!

2. Obrażając ludzi którzy są moimi przyjaciółmi a których nie znasz tak jak i zreszą mnie osiągnąłeś masę krytyczną która zmusza mnie do nazwania cię m...... no nasuwa mi się kilka doskonale pasujących do twojego wpisu określeń ..... ale ty dobrze wiesz co mam na myśli!!!

3. Pisząc tego posta sprawiłeś mi przykrość

4. niestety to ty nie czytałeś moich postów ze zrozumieniem pisałem o cenach używanych wzmacniaczy 1-3 letnich w klasie highend dostępnych w cenie nowego caspiana !! i tyle ... i w takich proporcjach powinieneś rozpatrywać i odpowiadać na moje posty !! skąd mogłem wiedzieć ze kupiłeś swojego za 3-4 tysiące?????

4. I na koniec nie rozumię jednego cała akcja z karanem zaczęła się od jakiejś zgryźliwej ale nie szkodliwej uwagi pod adresem posiadaczy k2 ok to nic ale ton w jakim odnosisz się bezpośrednio do mojej osoby jest conajmniej skandaliczny !!!!

Jestem dorosłym facetem po 40tce i nie widzę niczego dziecinnego w moich postach ... więc daruj sobie tę nonszalancję przeplataną jakąś pseudo mentorską reprymendą ... to nie działa tak, przynajmniej nie zemną :-)

I zupełnie na koniec taka smutna konkluzja: nie zaprzyjaźniłem się tutaj z nikim i chyba nie ma szans na to.....czuję się jak jakiś intruz który tak naprawdę nie pasuje i ze swoim sprzętem i swoim sposobem bycia !!

więc opuszczam was papa smutaski!!!!!!

Nowy Caspian kosztuje około 8k i skoro podajesz dla niego konkurencję, to rzuć na szalę również nowy wzmacniacz w tej cenie. Co proponujesz ?

A skoro mówisz o używkach, to wiedz, że ja 5-miesięcznego NG kupiłem za dokładnie 3,2 kpln, a koledzy nowe z UK w zeszłym roku za 4 kółka.

Podaj konkurencję wśród używek z przedziału 3-4 k godną Caspiana i opisz ich przewagę bez rzucania czyichś cytatów. Oczywiście opisz własne doświadczenia.

Ani ja, ani koledzy nie zapłaciliby raczej prawie 9k za nówkę Caspiana, ani tym bardziej 20k za nowego "Karana".

Patrz realnie, porównuj nowe z nowymi, a używki z używkami z tych samych przedziałów cenowych.

Nikt tu nie pisze, że Caspian jest najlepszy, po prostu nam najbardziej odpowiada to brzmienie w tej cenie.

Więc jeśli masz coś konkretnego do napisania, to napisz. Masz jakieś ciekawe przykłady do porównania wg "dorosłych" kryteriów - to je podaj.

A jeśli zamierzasz się tylko rzucać, jak 17-latek w dresie i nie powiedzieć nam nic konkretnego - to lepiej zamilknij i nie kompromituj się więcej.

Wówczas, jak dorośniesz, nie będziesz się za siebie wstydził czytając swoje wpisy.

I pozdrawiam "młodego" właściciela K2 ;)

Edytowane przez cdplay.pl

Co tu się w ogóle dzieje? Caspian jest fajny, kandy jest fajny i karan też jest bardzo fajny. Koniec kropka.

cdplay,

napisz jak Ci gra kandy z elacami, w jakim pomieszczeniu?

Nie myślałeś o zmianę kandy na cyrusa 8vs2/8xt lub 8a? Miałem tego pierwszego i wspominam go z rozrzewnieniem.

Co ciekawe w Elacach BS134 jest możliwość znaczącej zmiany ilości wysokich tonów po odkręceniu terminali:

http://www.audio.de/testbericht/kompaktlautsprecher-elac-bs-184-1011122.html

Hmm, mial ktos okazje porownac a-s2000 z caspianem m2 ? jakiej roznicy w dzwieku nalezy sie spodziewac ? pytam bo mnei to ciekawi. sa to wzmaki z wyzszej polki i wcale bym sie nie zdziwil jak roznice by byly subtelne ...

Coś tu cicho w klubie :)

Dla ożywienia dyskusji jako, że właścicieli Caspian'ów kilku jest może po krótce opiszemy swoje przygody z doborem źródła do Caspiana.

Najbardziej ciekawi mnie porównanie zestawienia firmowego Caspian integra + Caspian cd (którego do tej pory nie udało mi się posłuchać) vs caspian integra + inne źródło cyfrowe.

Jakie są wasze doświadczenia ??

Pozdrawiam

----------------------------------------------------

Witam,wlasnie poszukuje lepszych kolumn do mojego zestawu caspian m1ng i wielu z was pisze ze fajnie sie ten zestaw zgrywa z dynaudio,jednk znalazlem fajną oferte na xaviany xn-125es są na super głosnikach,moze slyszał ktoś jak grają?Jestem bardzo zainteresowany jak sie zgrają z caspianem bo nie mam mozliwosci odsłuchu.

ktoś już podłączał suba pod pre caspiana?

działa to bez problemów?

pytam bo coraz bardziej myślę o tej kostce http://rel.net/products/serie-t/t-5/

hahahahaha który to z Was przyznać się!!! :)

http://www.youtube.com/watch?v=o85Uit1ZEHQ

Focal + Naim

Witam,wlasnie poszukuje lepszych kolumn do mojego zestawu caspian m1ng i wielu z was pisze ze fajnie sie ten zestaw zgrywa z dynaudio,jednk znalazlem fajną oferte na xaviany xn-125es są na super głosnikach,moze slyszał ktoś jak grają?Jestem bardzo zainteresowany jak sie zgrają z caspianem bo nie mam mozliwosci odsłuchu.

Na super głośnikach to one nie są. Fajne głośniki to są w XN 250. Poza tym chcesz zmienić kefy na dwóch 18-stkach na pojedynczą 15-stkę?

Zobacz esa profondo 3 za 3,5k.

Na porządnym głośniku:

http://www.loudspeakershop.eu/glosnik-peerless-xls10-830452-p-1195.html?manufacturers_id=18

porządnej membranie i porządnym wzmacniaczu. Nie wiem jak esa to wszystko pogodziła przy cenie 3,5k, ale pogodziła:)

http://audio.com.pl/testy/esa-profondo:24

Witajcie ,widzę ze mikson znalazł prezentacje mojego syna jeszcze jak miałem zestaw roksana kandy , gralo to jak widzicie z kefami iq 70 oraz z subem rel t5.Obecnie zamienilem zestaw k2 na caspiana m1 ng i powiem wam ze jesli chodzi o suba to podłączylem go wysokopoziomowo przez gniazdo neutrik speakon,rel daje przewód 10 metrow wiec nie ma problemu z ustawieniem suba.Jesli ktos chciałby wiedziec jakie wrazienia z odsluchu śmialo pytac ;)

...

pytam bo coraz bardziej myślę o tej kostce http://rel.net/products/serie-t/t-5/

...

To przestań o nim lepiej myśleć, bo T5 jest do pomieszczenia o 10m2 mniejszego.

Do Ciebie stanowczo za mały.

O ile pamiętam, Ty masz metraż ponad 20m2.

A do takiego pomieszczenia to raczej XN250, 125 będzie ginąć.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Witajcie ,widzę ze mikson znalazł prezentacje mojego syna jeszcze jak miałem zestaw roksana kandy , ...

To ten zestaw był Twój, czy syna ? ;)

Witajcie ,widzę ze mikson znalazł prezentacje mojego syna jeszcze jak miałem zestaw roksana kandy , gralo to jak widzicie z kefami iq 70 oraz z subem rel t5.Obecnie zamienilem zestaw k2 na caspiana m1 ng i powiem wam ze jesli chodzi o suba to podłączylem go wysokopoziomowo przez gniazdo neutrik speakon,rel daje przewód 10 metrow wiec nie ma problemu z ustawieniem suba.Jesli ktos chciałby wiedziec jakie wrazienia z odsluchu śmialo pytac ;)

ja chciałby wiedzieć jak spisuje się t5 :)

Focal + Naim

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.