Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Gość numik

(Konto usunięte)

Wow - 123 strony, nie przebrnę:).

Także forumowicze witajcie i pomagajcie:D - mam Paradigm 9v7, muzyka - prawie wszystkie gatunki.

Zostało 3 faworytów - Roksan, AMC, Baltlab.

Odsłuchy, aż do Baltlaba na zwykłej sieciówce, dopiero teraz widzę ile to daje. Ale ok, K2 wypadł bardzo dobrze, choć momentami jakby za ostro na górze. Można to ograniczyć jakimś kablem?

K2 mogę mieć za 2.500, KA-1 mkiii za 1.900 zł. Co bardziej warto (ona angielskopolskie;p;p, bez gwarancji)? Jak gra KA1 mkiii, są jakieś różnice?

Będę dźwięczny za każdą pomoc:)

Wow - 123 strony, nie przebrnę:).

Także forumowicze witajcie i pomagajcie:D - mam Paradigm 9v7, muzyka - prawie wszystkie gatunki.

Zostało 3 faworytów - Roksan, AMC, Baltlab.

Odsłuchy, aż do Baltlaba na zwykłej sieciówce, dopiero teraz widzę ile to daje. Ale ok, K2 wypadł bardzo dobrze, choć momentami jakby za ostro na górze. Można to ograniczyć jakimś kablem?

K2 mogę mieć za 2.500, KA-1 mkiii za 1.900 zł. Co bardziej warto (ona angielskopolskie;p;p, bez gwarancji)? Jak gra KA1 mkiii, są jakieś różnice?

Będę dźwięczny za każdą pomoc:)

dozbieraj do Caspiana M1 NG - warto.

----------------------------------------------------

Slyszalem doslownie kilka utworow na M2 z tymi Paradigmami.Trudno mowic o brzmieniu (zbyt krotko)ale z technicznego punktu widzenia nic zlego sie nie dzialo.

W tej cenie tez uwazam ze K2 to dobra opcja ale czy do tych glosnikow optymalna?...rzecz gustu.

Pozdro.

Gość numik

(Konto usunięte)

a znacie może jakiś sprawdzony sposób na złagodzenie góry w K2? Początkowo były same zachwyty odsłuchu, ale po całym dniu wypożyczenia, po Metallice, Rammsteinie itp. miałem takie wrażenie malutkiego zmęczenia górą, po długim słuchaniu jest jakby ciut za ostra - jak brzytewka momentami (z Paradigmami 9.7.). Tu Baltlab i AMC mają przewagę, natomiast ta "muzykalność" jest rewelacyjna.

Można tą górę zredukować jakimś kablem zasilającym??? preampem lampowym?? Może Ka-1 mkiii gra ciut okrąglej na górze? CD to HK 970

Edytowane przez numik

Moim zdaniem nie ma sensu kupował wzmacniacz, który od samego początku Ci się nie podoba...

Kablem zasilającym to sobie IMO możesz samopoczucie poprawić:) Winne owej brzytwie są elektrolity w zwrotnicy paradigmów. Inna opcja to pokombinować ze zmianą źródła.

Gość numik

(Konto usunięte)

Moim zdaniem nie ma sensu kupował wzmacniacz, który od samego początku Ci się nie podoba...

Kablem zasilającym to sobie IMO możesz samopoczucie poprawić:) Winne owej brzytwie są elektrolity w zwrotnicy paradigmów. Inna opcja to pokombinować ze zmianą źródła.

wiem, że ma ten czar w sobie, ale fakt, w tym systemie było za krzykliwie momentami. Marantz CD 6004 coś by dał?? Baltlab nie jest tak dynamiczny w rocku, jest może i ciut "gorszy", ale nie męczy

Gość numik

(Konto usunięte)

ok, kupiłem Roksana Kandy KA-1 mkiii - zobaczymy jak to wyjdzie. Szukam przyzwoitej sieciówki - kolumny Paradigm 9.7. Muza, od Soyki do Rammsteina. Rozważam Vincenta Power Cable, Furutech 314, Gigawatt lc-1 mkii, Artech se (najniższy) i Thunder. Jakich kabli byście użyli z w/w???

Z góry dzięki:)

Moim skromnym zdaniem to możesz kupić cokolwiek, jeśli chcesz sobie poprawić samopoczucie. Miałem Gigawatta, nie stwierdzałem różnicy w brzmieniu, sprzedałem. Przy Enerze Blue już miałem wrażenie, że scena jest lepiej poukładana, ale uznałem, że to graniczy z autosugestią i szkoda kasy. Kable sieciowe mogą mieć sens przy wartości powyżej tysiaka, ale i w proporcjach w całym sprzęcie. Lepiej zbieraj na lepsze kolumny zamiast główkować, który kabel sieciowy wymienić.

Miłego słuchania!

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Gość numik

(Konto usunięte)

Moim skromnym zdaniem to możesz kupić cokolwiek, jeśli chcesz sobie poprawić samopoczucie. Miałem Gigawatta, nie stwierdzałem różnicy w brzmieniu, sprzedałem. Przy Enerze Blue już miałem wrażenie, że scena jest lepiej poukładana, ale uznałem, że to graniczy z autosugestią i szkoda kasy. Kable sieciowe mogą mieć sens przy wartości powyżej tysiaka, ale i w proporcjach w całym sprzęcie. Lepiej zbieraj na lepsze kolumny zamiast główkować, który kabel sieciowy wymienić.

Miłego słuchania!

dzięki, po prostu przy odsłuchu Baltlaba różnica była spora pomiędzy szajsem a nawet średnim enerrem:)

Panowie mam pare pytań odnośnie caspiana m2 , szukam następcy heed obelisk mk2.

Czy ten wzmacniacz ma kopyto, jest dynamiczny ?

Czy bas jest obszerny oraz czy jest on obecny od niskich poziomów głośności.

Jak to jest z tym wiatraczkiem , słychać go przy niskich poziomach głośności , w nocy gdy jest absolutna cisza w domu ?

Zależy mi na dobrej dynamice, obszernym basie i łagodnej górze.

Moze ktoś sie znajdzie i by porównał go do Heeda ?

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

Pogadaj z kolegami z klubu Studio16Hz, oni najlepiej wiedzą co jest dobre do Twoich kolumn. Raczej to nie będzie caspian.

Czy ten wzmacniacz ma kopyto, jest dynamiczny ?

Czy bas jest obszerny oraz czy jest on obecny od niskich poziomów głośności.

U mnie, z całą odpowiedzialnością można napisać, że tak:)

Emil napisałem , lecz na razie odpisał mi tylko Grzegorz. Dlaczego Ty tez twierdzisz , ze caspian sie nie nadaje do minasow ? Chciałbym kupić już przyszlosciowy wzmak i mieć święty spokój :)

Firma na pewno bez odsluchu sie nie obejdzie , jak na razie poszukuje opinii na rożne wzmaki, pózniej sie wybiore do sklepu.

Jak na razie z opinii mam wybranego caspiana i nad c375bee

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

Źródła Ci brakuje przede wszystkim, heeda kupowałeś i też Ci wszyscy odradzali ten wzmacniacz do anorów:)

Patryk słuchał anorów z caspianem i z tego co mówił, caspian wyraźnie nie dawał z nimi rady. Możesz pożyczyć i spróbować, IMO i tak będzie lepiej niż z maleńkim heedem.

Tak , wiem. Pamiętam , że Ty mi go odradzałeś , ale człowiek uczy się na błędach :) jak tylko sprzedam Heeda to umawiam się na odsłuch Nad-a oraz Caspiana.

Dlaczego nie dawał z nimi rady , chyba to nie są wymagające kolumny.

c375 mocniejszy to chyba normalne ale barwa juz nie ta mialem tego Nad'a kilka tyg i mam porownanie- caspian byl chyba 2 lata u mnie i mysle zeby wroic do niego

opinie na forum biez z dystansem po prostu wypozycz z mozliwoscia zwrotu i nie bedziesz ruszac 'dupy' z domu- jest sporo sklepow internetowych co nie robia problemow, reklamy nie bede robic

zajdziesz do sklepu i co reszte toru beda mieli taka jaka masz w domu?watpie- odsluch u siebie musi byc-masz komfort wypozyczenia a stracisz max 50zl- tragedia normalnie a takie proste wypozyczyc;]

Edytowane przez FIRMA

Dokładnie tak, weź do domu i posłuchaj. Najpierw jednak kup źródło, z caspianem dobrze MDAC "gada".

Dlaczego nie dawał z nimi rady , chyba to nie są wymagające kolumny.

Nie wiem dlaczego, takie miał kolega wrażenie:)

Firma ja mieszkam w UK tu raczej nie wypożyczają sprzętu. Wezmę swoje kolumny i sam się pofatyguje do sklepu.

Emil , ja wiem , że źródła dobrego nie mam , ale i to się kupi z czasem.

Zastanawiam się jeszcze co ma szanse lepiej zagrać , np. gorszy wzmak ale do tego kupić od razu np. Mdac czy jak na razie sam wzmacniacz.

Firma ja mieszkam w UK tu raczej nie wypożyczają sprzętu. Wezmę swoje kolumny i sam się pofatyguje do sklepu.

Emil , ja wiem , że źródła dobrego nie mam , ale i to się kupi z czasem.

Zastanawiam się jeszcze co ma szanse lepiej zagrać , np. gorszy wzmak ale do tego kupić od razu np. Mdac czy jak na razie sam wzmacniacz.

chyba ze tak to wspolczuje normalnie prawie 3 swiat te UK pytaj sie wiec kolegi bo zna sie na forum..

Jak będę się umawiał na odsłuch to na 100% każdy wzmacniacz będzie odsłuchiwany z Mdac bo zamierzam zabrac swojego Macbooka gdzie mam wszystkie pliki. Wtedy będę wiedział czy ten Dac jest dobry czy nie.

Od siebie moge dodac ze nie ma zadnych problemow z wiatraczkiem w M2.Slucham glownie dosc cicho i poznymi wieczorami i nigdy `go` nie slyszalem.

Pozdro.

P.S. Piotr83 dzie mieszkasz w UK?

Tomek Burton on Trent, może chcesz mnie odwiedzić ? :)

Emil na pewno Mdac podoba mi się pod względem funkcjonalności to jest to czego szukam, podłączę i airporta i dekoder oraz co najważniejsze dla mnie Macbooka i sterowanie iphonem to jest to co lubię :)

Edytowane przez Piotr83

Kawal drogi,(okolo 140mil)tak moglbys sobie sprawdzic M2.

Faktycznie w klubie studio 16 hertz odradzaja roksana do swych kolumn.Sam jestem ciekaw czy jest to az tak zle zestawienie...

Pozdro.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.