Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

no nie pij tyle dzon- caspian w szafie ale co? -nie na sprzedaz- nie kompromituj sie chlopie wiecej z zadawaniem pytaniem- chcesz byc do przodu i fajny ale nie rozumiesz tego co ktos napisal-NIE NA SPRZEDAZ

boli mnie inteligencja ludzi na tym forum i tym bardziej w tym klubie

pzdr

ech, no comments

Albo może jeden - jak to mówią "nie rusz gówna, bo śmierdzi", więc może faktycznie moje pytanie nie było potrzebne.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

zapytac sie zawsze mozna tylko trzeba wiedziec o co sie pyta- ja wiem, ze nie kazdy jest madry i nie zawsze uchwyci kontekst tego co przeczytal i potem wychodza takie madre pytania

napij sie melisy inteligencji na pewno nie doda ale bedziesz lepiej spal

jestem przeciw zasmiecania klubow ale moja skrzynka jest zawsze otwarta- zapraszam

jeżeli słuchałeś obu to napisz parę słów, z chęcią przeczytam o różnicach.

a co my tak z tym Caspianem ?? lubimy go po prostu bo fajnie gra ;)

Edytowane przez squad05

----------------------------------------------------

Poszedł szybciej jak świeże bułeczki....ma ktoś farta bo dziś sam chciałem kliknąć by móc bezpośrednio i na spokojnie porownac z moim audiolabem w moim systemie.Oj ciekaw jestem takiego bezpośredniego porównania bez sugerowania sie recenzjami,opisami,mogloby być różnie....pozdrawiam klubowiczów.

Edytowane przez tomek40

Cześć Panowie

Ja wczoraj ok.18 zastygłem z paluchem nad klawiszem" enter " i przypomniałem sobie, że już raz miałem tego M1 NG. Ale zrezygnowałem, żeby nie zamrażać tyle kasy. Kupię sobie starszego Caspiego, żeby ostatni raz porównać ostatnie dwa wzmacniacze i mieć problem wzmocnienia z grzywki.

Tomek, trzeba było zadzwonić. Kupili byśmy na spółę i potestowali spokojnie, a później jeszcze przycieli z deczko ;-D

Grałem na Caspianie 6 lat, później zaczęła się wspinaczka. Coraz droższe i teoretycznie lepsze sprzęty, a jednak ten sound Roksjego pozostaje w pamięci. Dopiero A300 zrobił swje.

Kolega, który zagarnął o Krellu KAV300i- miałem i ten model. Pisałem, że jest lepszy od Caspiana i tak było w niektórych aspektach, ale po czasie zabrakło mu tego najważniejszego, trudnego do zwerbalizowania składnika, który wciąga i pozwala zapomnieć o sprzęcie. Wzmaki, które miałem miały zawsze coś lepszego, ale nie miały tego najwazniejszego, co daje święty spokój i radochę słuchania, bez sekundy analizowania.

Oprócz Caspiana, takie coś słyszałem jeszcze na Cyrusach i Musicalu A300. O sprzęcie za kilkanascie tysi za klocek się nie wypowiadam, bo...

Witam

Jako byly roksanowiec mam oferte dla Was klubowicze:-)

Nie chce rzucac na alledrogo sprzetu jeszcze bo tutaj sa bardziej potrzebujacy hehe

Mianowicie mam do sprzedania Caspiana M-series New Generation w kolorze czarnym oczywiscie. Sprzet jak nowy, ma tylko 13 miesiecy. Oczywiscie kompletny ze wszystkim co daje producent ( instrukcja, katalog , pilot , kabel). Jedynie pilot ma rysy na czarnym spodzie od szurania po lawie, gora bez najmniejszej ryski.

Jezeli ktos ma ochote sie potargowac zapraszam na PW.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Witam Jestem Roksanowcem od jakiegoś czasu posiadając wzmacniacz Roksana Kandy MKIIII. Ogólnie jestem zadowolony ale ostatnio zrobiłem sobie kolumienki DIY na Seasach projekt SR71 i jestem bardzo zadowolony z dźwwięku i czuję że po zmianie na lepszy wzmacniacz byłoby jeszcze lepiej. Czy warto polować na Caspiana Mk2 na alledrogo jest w tej chwili za 3100 zł albo moze Roksan Kandy K2 chcociaz chodzi mi z tyłu głowy przetestowanie jakiejś lampy ale co by było z moim Roksanem (musiałbym zrobić skok w bok) POZDRAWIAM

Ciechu,

Popatrz dwa posty wyżej - masz Caspiana M1 NG do wzięcia z trochę więcej w stanie idealnym - tu się nie ma co zastanawiać tylko szybko brać puki jest - takich okazji nie ma dużo.

----------------------------------------------------

Wychodzi na to, że Caspian to lepsza inwestycja niż złoto, akcje czy nieruchomości ;)

http://allegro.pl/roksan-caspian-mk2-i3016919612.html

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.