Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.roksan.co.uk/pdfs/K2IntUserman35.pdf

strona 8 - opis funkcji pilota

The POWER Button (2) puts the amplifier in and out of Standby (MODE light GREEN and RED).

Chyba "mogłeś"? A może znowu wróciłeś do M2?:P

no przeciez napisalem, ze jak jeszcze mialem m2 to zaprogramowalem swoj pilot uniwersalny i stad mam STANDBY;p

Ja czegos nie rozumiem.

Czy u was w M1 przytrzymanie jakies 2 sekundy przycisku MODE na pilocie nie powoduje przejscia wzmacniacza w standby ??

----------------------------------------------------

Emil nie rob sobie jaj :)

Ja przechodze w standby z pilota bez zadnego problemu to nie rozumiem jak moze to nie dzialac u innych.

Moze przytrzymajcie MODE 3sekundy.

MUSI zadzialac.

Aukcja caspiana M2, jak się domyślam naszego forumowicza Marka:

http://allegro.pl/roksan-caspian-m2-i2344346620.html

Emil nie rob sobie jaj :)

Ja przechodze w standby z pilota bez zadnego problemu to nie rozumiem jak moze to nie dzialac u innych.

Moze przytrzymajcie MODE 3sekundy.

MUSI zadzialac.

Przytrzymałem 5 sekund i nic. Zapala się światełko AMP i tyle.

A najlepsze, że nasze wzmacniacze różnią się o kilkadziesiąt numerków pod względem serial number:)

czyli wina pilota od m1- inny nr. seryjny?:)

jezeli org. pilotem od m2 czy uniwersalnym zaprogramowanym mozna wyl. mojego m1 to jakie inne wtlumaczenie

bo tak samo jak Emil oryginalnym pilotem od m1 nie wylacze caspiana(standby)

Edytowane przez FIRMA

Proponuje upuscic pilota z 1m na dywan co by optycznie nie ucierpial i moze mu sie przestawi ;)

Moze jeszcze ktos sprobuje ??

Mikson, whiter ??

...

Przytrzymałem 5 sekund i nic. Zapala się światełko AMP i tyle.

A najlepsze, że nasze wzmacniacze różnią się o kilkadziesiąt numerków pod względem serial number:)

U mnie to samo, nawet 10 sekund trzymałem i nie przeszedł w standby.

Po rzuceniu nim o ścianę również nic ;)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Można podpiąć końcówkę pod integrę.

http://www.roksan.co.uk/roksan/roksanpage.php?pageno=17

W "user manual" jest info o bi-ampingu (strona 6)

jak i o działaniu przycisku MODE na pilocie - strona 8 (ja mam model 3 pilota)

Firma,

możesz sobie podłączyć power amp, tylko że to całkowicie bez sensu w przypadku dynaudio:) Bi-ampingu i tak z tego nie będzie. Jak już to poluj na monosy + PRE:

http://audiomarkt.de/_markt/item.php?id=9819725005&

Kombinowanie z bi-ampingiem to IMO kombinowanie "jak koń pod górę". Chce się wyraźnie lepiej z roksanem to albo platinum albo PRE+MONO. Okrutna prawda na noc;)

jak i o działaniu przycisku MODE na pilocie - strona 8 (ja mam model 3 pilota)

Mam takiego samego pilota jak Ty.

Mój caspian to ostatni wypust z ostatnich wypustów, najwyraźniej skutecznie go poprawili i dlatego nie działa;)

Stronę wcześniej pisałem o podobieństwie pomiędzy PRE Platinum a PRE Caspian M1. Dziś druga część komedii, porównajcie zdjęcia Mono M1 ze zdjęciami końcówki Platinum:) Tak, tak dobrze widzicie, to ta sama płytka drukowana. W Platinum został zrobiony lepszy zasilacz.

.

post-2919-0-35014300-1337094380_thumb.jpg

Zeby sie nie okazalo to platinum to taki rozdmuchany caspian M...:) Powiekszyli obudowe , wieksze trafo i wio na polkowe sklepy:)

W sumie jakos malo uzytkownikow - w sumie zadnego nie widzialem. Pewnie dlatego ze ta cena zwalala z nog... A i nawet za granicami naszego kraju tez jakos fan clubu Platinum nie widzialem...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

czyli caspian jest tak dobry? czy roskan leci w qlki?

IMO pięknie z platinum polecieli w kulki.

Zeby sie nie okazalo to platinum to taki rozdmuchany caspian M...:) Powiekszyli obudowe , wieksze trafo i wio na polkowe sklepy:)

Przecież tak się okazało, wystarczy spojrzeć na zdjęcia.

powiedz jak gra leema do wczesniejszych nabytkow stecko...

pewnie fajnie ale czym sie rozni od tego co miales:)

Gra naprawde fajnie. Co prawda ostatnio jakis zajety jestem i wzmacniacza nie mam kiedy ''wygrzac''. W sumie to moze pochodzil z 10 godzin moze troszke wiecej... Ale mimo iz z kartonu to gra lepiej od coplanda. Od pierwszej chwili slychac wiecej detali i szczegolow, jest swietna przestrzen mimo iz warunki odsluchowe nie takie jak powinny byc. Jest taki muzykalny, noga sama chodzi:). Co do minusow to jeszcze nie zauwazylem:) Pewnie jakies sie pojawia prawdziwe lub wymyslone zeby miec pretekst do zmiany sprzetu na inny za jakis czas:) Ogolnie jestem bardzo zadowolony. Wg mnie to polka wyzej od coplanda i krok do przodu:) Do ceny nie bede sie wypowiadal poniewaz nie sluchalem wielu wzmakow w tej cenie i ciezko mi okreslic czy wart tej kwoty. Ludzie chwala i pisza ze wart nawet wiecej, tego nie wiem... Wiem za to ze za sklepowa cene (ok 15 000) bym sie nie zdecydowal poniewaz az tak mnie portfel nie uwiera w kieszeni:)

Ogolnie malo jest leemy w sh i nie dlatego ze jest kiepska, ludzie trzymaja poniewaz daje frajde ze sluchania muzyki. Mam ogromna chrapke zeby tego angolskiego wzmaka podpiac pod angolskie kolumny atc scm 40 i zobaczyc jaki bedzie efekt koncowy...:)

Jeszcze nie bawilem sie kablami- wpialem to co mi zostalo po porzednim zestawie. Byc moze mozna lepiej...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.