Skocz do zawartości
IGNORED

zielone światło dla zestawu za 35000

bogdanmazur

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Podany tutaj SoundArt Jazz to faktycznie pewny wybór, bo gra z 90% zestawów głośnikowych, i to dobrze. Wiem, bo mam :-) Pewien kłopot może stanowić wzornictwo, nie każdemu odpowiada klocek 50 kilo. Ale za 14 tysięcy nie ma lepszej nowej integry, a i second hand niekoniecznie. Do tego mogą być dowolne kolumny, które są w stanie zagrać w 25 m2 (oczywiście polecam VA Beethoven I - wielu forumowiczów wie, dlaczego), albo nowe Baby Beethoven - nie mam zaufania do Beethoven Grand. W tym momencie dojechaliśmy dopiero do 20 - 25 kzł (zależnie czy kolumny nowe czy second hand). A resztę na źródło - np. Ayon CD1 za dychę, najtańszy Accuphase, jakiś używany Linn Ikemi albo Audio Aero. No i trochę na kable trzeba poświęcić - sugeruję polskie srebro.

Redaktor, 8 Sie 2008, 23:23

>Podany tutaj SoundArt Jazz to faktycznie pewny wybór

Słuchałem Jazza chyba dwa razy. Przyznam, ze tylko na AS. Zastanawiam się jak wielka może być różnica w dźwięku między odsłuchem wystawowym a optymalnymi warunkami. Nie przypuszczam jednak aby z takiej katastrofy dźwiękowej, zaprezentowanej na AudioShow, można wykrzesac cos ciekawego, nawet w warunkach optymalnych. Byc moze jestem gluchy i sie nie znam na sprzecie audio ale zdarza mi sie sluchac muzyke na zywo i Jazz na AudioShow to niestety jej zaprzeczenie. Tutaj nie chodzi o jakies złośliwości tylko się zastanawiam.

• Redaktorzy

Trudno mi powiedzieć, mam Jazza od paru lat, przez moją chałupkę przewinęło się od tego czasu kilkudzeisięciu kolegów-audiofili (w większości forumowiczów), i wrażenia były, o ile wiem, dobre. Na Jazza zdecydowałem się po odsłuchu trwającym miesiąc (przygotowywałem test), może różnica między usłyszeniem czegoś w pokoju hotelowym, a słuchaniem pzrez miesiąc we własnym systemie coś tłumaczy?

>kilkudzeisięciu kolegów-audiofili (w większości forumowiczów), i wrażenia były

a co mieli powiedziec, wiesz bany, zapomniane hasla i takie tam ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Redaktor, 8 Sie 2008, 23:45

>Na Jazza zdecydowałem się po odsłuchu trwającym miesiąc (przygotowywałem test), może różnica między

>usłyszeniem czegoś w pokoju hotelowym, a słuchaniem pzrez miesiąc we własnym systemie coś tłumaczy?

Z pewnością tłumaczy ale tylko czesciowo. Pozwol, że jednak pozostanę przy swoich watpliwosciach, bo niestety nie czuje sie przekonany zarowno czasem odsluchow jaki i iloscia audiofili.

bogdanmazur masz problem jeśli chcesz funkiel nówki, jeśli druga ręka, to coś kupisz. Elb daje dobre propozycje, jak będziesz miał gut CD i gut amp to potem dobierzesz sobie speakery i kable.

Cokolwiek kupisz z buta bez dochodzenia na pieszko nie musi i pewnie nie będzie docelowym. Za jakiś czas, jak się osłuchasz z tym co zakupisz, będziesz wiedział dokąd zmierzasz, dlatego kup sprzęta odsprzedawalne:) będziesz mniej płakać przy stratach:)

Chyba nie zakładasz, że za 30 kpln można kupić docelowy system kierując się tylko sugestiami na forum?

SR 71

Słuchałem SA Jazzu Alka (Redaktora) i jeszcze u dwóch innych kolegów w ich domowych systemach i grało to u nich naprawdę znakomicie. Wniosek? Nie należy wyciągać zbyt daleko idących wniosków z prezentacji an Audioszołach.

Tym bardziej że panom z SounArtu faktycznie prezentacje na ostatnich wystawach nie za bardzo się udawały. Choć w ubiegłtm roku nie było juz takiego dramatu, jak dwa i trzy lata temu.

Pozdrawiam Stempur

Z tym Audio Aero to dobry pomysł. Sam używam i jestem bardzo zadowolony. Zakup porządnego pre to gruby wydatek, a podłączając byle co, naprawdę można zepsuć cały efekt.

Audio ma naprawdę świetny wbudowany pre. Podłączałem już kilka zewn. i zawsze miałem obiekcje.

Tu masz proszę link do testu w którym znajdziej kilka cennych info o tej maszynie. Choć to nowsza wersja ,ale z pewnoscią charakter brzmienia pozostanie podobny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.