Skocz do zawartości
IGNORED

Wojna Osetia Płd. - Gruzja - Rosja

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

"Moskwa "nie pozwoli nikomu" poróżnić jej z Niemcami, a stosunki rosyjsko-niemieckie stanowią jedną z najważniejszych osi "budowy nowej Europy" - oświadczył minister spraw zagranicznych Rosji Siergiej Ławrow.

Rosyjsko-niemieckie pojednanie jest jednym z najważniejszych czynników w dziele budowy nowej Europy i nikomu nie pozwolimy wbić klina między nasze narody - powiedział Ławrow na spotkaniu ze studentami.

Niektórzy próbują dziś wzbudzić w nas lęk przed Niemcami, twierdząc, że jeśli zostaną one wyjęte z natowskiej klatki, ponownie zagrożą całej Europie - oznajmił szef rosyjskiej dyplomacji. "

Ławrow pojechał po bandzie, Merkel szlag trafi.

My musimy się tej smyczy trzymać, ale nie musimy i nie powinniśmy na "niedźwiedzia" szczekać. I pytanie kto trzyma koniec tej "smyczy" bo raczej nie ratlerek.

Kurdupel w razie jakichkolwiek problemów z dostawami energii ( nawet podniesieniem cen ) powinien stanąć przed plutonem egzekucyjnym jako zdrajca interesów Polski i polaków.

I nie chodzi o to czy z Rosją czy przeciw. Chodzi o to by we własnym interesie i to jest najważniejsze ( własnym czyli nie kaczym a Polskim ).

My musimy się tej smyczy trzymać, ale nie musimy i nie powinniśmy na "niedźwiedzia" szczekać. I pytanie kto trzyma koniec tej "smyczy" bo raczej nie ratlerek.

Kurdupel w razie jakichkolwiek problemów z dostawami energii ( nawet podniesieniem cen ) powinien stanąć przed plutonem egzekucyjnym jako zdrajca interesów Polski i polaków.

I nie chodzi o to czy z Rosją czy przeciw. Chodzi o to by we własnym interesie i to jest najważniejsze ( własnym czyli nie kaczym a Polskim ).

Cytat Jachcha

"...obudził ponowne obawy przed Rosją w krajach bałtyckich ...

Ciekawe... gruzja obudziła obawy...be gruzja, niedobora gruzja!!! Rosja cacy, łana rosja, milusia."

budowa zdania - ojciec rydzyk

jacchu

poczytaj swoje wpisy choćby w tym wątku i skonfrontuj z faktami....problem z tobą to ta cholerna PiSdracka mentalność o jedynej własnej racji nawet gdy wszystko temu przeczy...piszesz o swoim dojrzałym wieku a ja mam wrażenie rozmowy z niedojrzałym emocjonalnie facetodzieckiem z którym jeżeli się nie zgodzisz od raz pojawiają się wyzwiska....

Gość

(Konto usunięte)

wladimir

Poczytaj swoje wpisy z obelgami, niczym się te obelgi od "moich" nie różnią więc daruj sobie te uwagi.

... jedynej własnej racji nawet gdy wszystko temu przeczy...

Chłopie o czym ty mówisz?

Zadałem ci kilkanaście pytań na które nie odpowiedziałeś, dlaczego?

Odpowiem za ciebie, bo jak nas zdążyłeś przekonać na pytania, które komplikują _twoje_ "widzenie" świata nie odpowiadasz!

Więc dlatego, że pytania były tak sformuowane, a odpowiedzi tak oczywiste i klarowne, iż odpowiadając na nie jak na dłoni byłoby widać twoją manipulacje i bzdurność wnosków jakie wysuwasz!

Piszę przecząc faktom?

To kolejne twoje gołosłowie( przypomnić ci wytykane przez ciebie moje radosne wpisy, za które do dzisaj nie doczekałem sie obiecanych przeprosin?) i jak to u gołosłownych jest, niczym nie poparte.

To właśnie ja kilka razy wytknąłem ci w tym wątku i to na __konkretnych przykładach__(ty oczywiście tej metody nie uznajesz, lepie rzucić komuś ogólnikiem w twarz) że mówiąc delikatnie, mijasz sie z prawdą, albo na własny użytek tak pokrętnie interpretujesz fakty, ze potrafisz człowieka wprawić w osłupienie.

Wladziu twoje interpretacje faktów zawsze są równoległe do rzeczywistości.

jacch

Tak zadufanych w sobie jak ty można zobaczyć podczas politycznych debat w tv lecz w większości po programie zdejmują maski i myślą.

Znowu wracamy do Grzegorka...

Facet czy to jest twój wpis

""Grzegorek jako drugi wicek złożył rezygnacje, wiceminister odp. za finanse w Ministerstwie Zdrowia do wymiany.

W sumie mamy szczęście, że PO ma TAKICH fachowców choć trzeba przyznać, że do kręcenia lodów przy tak wysokich temperaturach to nie lada fachur potrzeba."

i kolejny po nim

""Nie muls, nie widzisz zależnosci?

Twoi Popaprańcy to skurwiele do kwadratu, bo przecież miało być inaczej!

A co z tym Pichą?muls potrafisz sprecyzowac;p"

Czy to jest szkalowanie czy wręcz odwrotnie?

I te twoje pytania

Dlaczego ruskich się boją?

Odpowiedz: ponieważ wkroczyli do Gruzji...

nie jestem w ruskim amoku choć żyję w kraju który ma podstawy do braku wiary w uczciwe relacje z Rosją...traktuję Rosję jak normalny kraj który dba o swoje interesy.I najpierw zastanawiam się dlaczego a nie wyciągam ostatecznych wniosków którym fakty z czasem przeczą.Każdy się myli natomiast upierają się przy swojej racji tylko...no kto?

jachciku widzac ze nie radzisz sobie z odpowiedzia na proste pytania ,a zwiazane z twoim-a skad oni sie wzieli- komunikuje ze kibole wylegli z sanktuarium miłosierdzia bozego brygidki swietej, bedacej kontynuajcą miłosci emanujacej z radia maryjka ,ktora to miłosc adresowana jest przez biura i instytuty -juz nie swiete.Tak na marginesie- wobec duzej grupy PICusiów uzalajacych sie nad faktem nazywania naajasniejszego idiotą, tez zgadzam sie ze nalezy z tym poczekac do zakonczenia kadencyji w/w.Mysle że przez ten czas WIELE sie nie zmieni.

Gość

(Konto usunięte)

Po raz kolejny panie przekręt:

1. pierwszy wpis, który zresztą sam przytoczyłem, TO MÓJ JEDYNY WPIS O GRZEGORKU !!!!!!!!!

2. drugi dotyczy PO-ogólnie, co ma wspólnego grzegorkiem?!?!?!?!?

WIĘC SIE PYTAM GDZIE SĄ MOJE PODOBNO_____!!!!!RADOSNE WPISY O GRZEGORKU!!!!!_____????

To jest własnie twój problem chlopczyku naginanie fasktów do własnych potrzeb, czyli po prostu KŁAMSTWO!

Gość

(Konto usunięte)

...Odpowiedz: ponieważ wkroczyli do Gruzji...

nie jestem w ruskim amoku...

No własnie, odpowiedż prosta choć wyrwana z kontekstu nie ma już tego wydżwięku co powinna.

Przeczytaj sobie ten wątek od początku, ja to zrobiłem, bedziesz wiedział o co mi chodzi(pod warunkiem, ze nie będiesz "palił głupa" a to ci się zdarza).

W ruskim amoku, to mało kto tu jest, wyjątkiem jest skibus, który kilka razw wywoływał wojnę polsko ruską.Nasze opinie na tan temat sa pochodną zwykłych chłodnych kalkulacji i opinni innych, którzy sie na tych sprawach lepiej niż my znają.

Ty tu byłeś jednym, a w zasadzie jedynym adwokatem rosji.

Gość

(Konto usunięte)

....traktuję Rosję jak normalny kraj który dba o swoje interesy...

Więc podstaw twojej postawy leży twój problem, na szczęście inni mają odmienne zdanie na ten temat, ujmę to słowami Sarkozego "Jałta sie już skończyła i nie mam mowy o jakiej kolwiek strefie wpływów"

W ladzi z takim podejsiem do imperializmu rosji, to ty jesteś w stanie wiele usprawidliwić.

Wysnuwjąc takie twierdzenia , mówisz właśnie językiem Ławrowa i rosji!

Gość

(Konto usunięte)

...wkroczyli do Gruzji...

Znowu bagatelizujesz po to żeby umniejszyć winę rosji.

Gdyby tylko wkroczyła w ramach misji pokojowej nikt by do tego faktu pretensji nie miał.

Ona sprowokowała i napadła na gruzje w imię swoich interesów paliwowych, po czym niszczyła obiekty cywilne żeby zdeptac Gruzje i w dalszym ciągu ją okupuje.

Wszyscy wkoło w radio/tv/internet mówią o agresji rosji , tylko ty jakoś tak próbujesz ugładzić, umniejszyć winę rosji (co do której nikt nie ma wątpliwości) po co?

jacchcik pierwszy

"WIĘC SIE PYTAM GDZIE SĄ MOJE PODOBNO_____!!!!!RADOSNE WPISY O GRZEGORKU!!!!!_____????"

pokazałem lecz jeżeli za mało to dopisz kilka i po problemie..

piszesz kłamstwo?...więc judasz tylko sprzedał Jezusa i dlaczego ta nagonka na niego?

jacchcik drugi

"Nasze opinie na tan temat sa pochodną zwykłych chłodnych kalkulacji i opinni innych, którzy sie na tych sprawach lepiej niż my znają."

Czy skibus jaro muls zrobili z Ciebie adwokata wspólnej sprawy? Czy sam powołałeś tą koalicję?

Jeżeli podstawą jej podobno są takie same wnioski a nie tylko zbieżne w ocenie historycznego imperializmu Rosji(to nawet z moimi są wspólne) to ty nie kura tylko namaszczony przez siebie jacchcik samozwaniec..

"Ty tu byłeś jednym, a w zasadzie jedynym adwokatem rosji."

ciekawe...tak to już bywa pojawią się życzliwi i obsmarują ponieważ zrozumieć nie potrafią...

jacchcik trzeci

"Wysnuwjąc takie twierdzenia , mówisz właśnie językiem Ławrowa i rosji!"

O w mordę....więc układ warszawski zastąpili mną i kilkoma krajami z Unii Europejskiej.Mało tego nawet organizacje do tej pory niezależne okazały się ruskim adwokatem... czyli każda opinia niezgodna z twoją jest językiem Ławrowa...

Gość

(Konto usunięte)

...ze kibole wylegli z sanktuarium miłosierdzia bozego brygidki swietej...

No popatrz jakie to proste, oni tam na komende wychodzą i buczą.

Winszuje takiego postrzegania świata-barszo wygodne, wiel tłumaczy, a ze to gówno prawda to już mniejsza o to.

Gość

(Konto usunięte)

...pokazałem lecz jeżeli za mało to dopisz kilka i po problemie..

Jedyne co pokazałeś, to to, ze nie potrafisz sie pzyznać do błędu i aż do bólu idziesz w zaparte!

...Czy skibus jaro muls zrobili z Ciebie adwokata wspólnej sprawy?...

W tym wątku wypowiadało sie duzo wiecej osób i wszystkie w podobnym tonie i to o nich mówię.

...lkoma krajami z Unii Europejskiej...

A to powiedz mi kto poparł rosję w uni?!

...organizacje do tej pory niezależne okazały się ruskim adwokatem...

Które i co pisały?

....czyli każda opinia niezgodna z twoją jest językiem Ławrowa.....

nie kolego, przekręcanie faktów mówienie ogólnikami to jest język ławrowa!

Gość

(Konto usunięte)

......kilkoma krajami z Unii Europejskiej...

Nagłowki prasowe krzyczą :

"Unia potępia Rosję, ale bez sankcji"

"Unia zjednoczona, Rosja tylko potępiona"

"Unia ostrzega Rosję i pomaga Gruzji"

"UE wstrzymuje rozmowy o partnerstwie z Rosją"-Potępiając Rosję i żądając ...

Ty w jakimś alternatywnym świecie żyjesz?

jacchu

O masz kolejnego genialnego

"Jeżeli nie rozumiecie, że prezydent jest najważniejszym urzędnikiem i ma prawo prowadzić politykę zagraniczną, to weźcie sobie do serca słowa marszałka Piłsudskiego: "kury szczać prowadzać a nie politykę robić" - takiej właśnie "rady" udzielił Platformie Obywatelskiej Joachim Brudziński z PiS"

możesz to wykorzystać w każdej polemice...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.